Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Aydın İl Turizm Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı

RESMİ İLAN (AA) - Anadolu Ajansı | 02.05.2015 - 14:38, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3153+ kez okundu.
 

Aydın İl Turizm Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı

Aydın İl Turizm Koordinasyon Kurulu toplantısı 30 Nisan Perşembe günü Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi başkanlığında Kuşadası Pine Bay Otelde gerçekleştirildi.

Toplantıda Aydın Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçinin yanı sıra Kaymakam ve Belediye Başkanları, Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, kurum amirleri ve diğer davetliler hazır bulundu. Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka turizm istatistikleri, yerli/yabancı kazı çalışmaları, yürütülen ulusal ve uluslararası projeler, yayınlar ve denetleme sonuçları hakkında bilgiler sundu. Nuri Aktakka önceki yıl düzenlenen toplantıda proje olarak tanıtılan Didim “Kutsal Yol” güzergâhında tespit edilen yerlerde GPS koordinatları alınarak, yol temizliği yapılarak ve yön levhaları yerleştirilerek doğa ve yürüyüş turizmi yapanlara alternatif turizm imkânı oluşturulmuştur. Aydın Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi ise turizmin ülkemiz ekonomisi için önemini vurgulayarak, doğru stratejiler izlenerek yapılacak uygulamaların turizm açısından çok daha kazançlı olacağını belirtti. Sektör açısından merkezi yönetimin yanı sıra yerel yönetimlerin önemli sorumlulukları olduğunu, sadece iyi tesislerle turizmde var olmanın yeterli olmadığını, kültürel ve yöresel değerlerimizin mutlaka entegre edilmesi gerektiğini ifade etti. Diğer kurumlarla koordinasyon içinde yürütülen işlemler hakkında verilen bilgilerle birlikte turizm sezonu boyunca uygulanması gereken tedbirler ve çalışmalar hakkında kararlar alındı.
Aydın İl Turizm Koordinasyon Kurulu toplantısı 30 Nisan Perşembe günü Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi başkanlığında Kuşadası Pine Bay Otelde gerçekleştirildi.

Toplantıda Aydın Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçinin yanı sıra Kaymakam ve Belediye Başkanları, Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, kurum amirleri ve diğer davetliler hazır bulundu.

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka turizm istatistikleri, yerli/yabancı kazı çalışmaları, yürütülen ulusal ve uluslararası projeler, yayınlar ve denetleme sonuçları hakkında bilgiler sundu. Nuri Aktakka önceki yıl düzenlenen toplantıda proje olarak tanıtılan Didim “Kutsal Yol” güzergâhında tespit edilen yerlerde GPS koordinatları alınarak, yol temizliği yapılarak ve yön levhaları yerleştirilerek doğa ve yürüyüş turizmi yapanlara alternatif turizm imkânı oluşturulmuştur.

Aydın Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi ise turizmin ülkemiz ekonomisi için önemini vurgulayarak, doğru stratejiler izlenerek yapılacak uygulamaların turizm açısından çok daha kazançlı olacağını belirtti. Sektör açısından merkezi yönetimin yanı sıra yerel yönetimlerin önemli sorumlulukları olduğunu, sadece iyi tesislerle turizmde var olmanın yeterli olmadığını, kültürel ve yöresel değerlerimizin mutlaka entegre edilmesi gerektiğini ifade etti.

Diğer kurumlarla koordinasyon içinde yürütülen işlemler hakkında verilen bilgilerle birlikte turizm sezonu boyunca uygulanması gereken tedbirler ve çalışmalar hakkında kararlar alındı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.