Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Aydın, ihracatta 21. Sırada

EKONOMİ 01.05.2018 - 13:17, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3998+ kez okundu.
 

Aydın, ihracatta 21. Sırada

Türkiye İstatistik Kurumu 2018 yılı, Mart ayı Dış Ticaret İstatistiklerini yayımladı.

AYDIN- Bu kapsamda TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ tarafından verilen bilgiye göre, Aydın’da ihracat yüzde 8,9 arttı, ithalat yüzde 1,7 azaldı Türkiye İstatistik Kurumu ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle oluşturulan geçici dış ticaret verilerine göre, ihracat 2018 yılı Mart ayında, 2017 yılının aynı ayına göre yüzde 8,9 artarak 67 milyon 364 bin dolar, ithalat ise yüzde 1,7 azalarak 25 milyon 463 bin dolar olarak gerçekleşti. Mart ayında Aydın bu değerlerle Türkiye genelinde en fazla ihracatın gerçekleştiği 21. il olurken ithalatta ise 25. sırada yer aldı. En fazla ihracat yapılan ülke İtalya oldu Aydın’dan, 2018 yılı Mart ayında en fazla ihracat yapılan ülke İtalya oldu. Bu ülkeye yapılan ihracat 7 milyon 158 bin dolar olarak gerçekleşti. İtalya’yı 4 milyon 858 bin dolar ile ABD ve 4 milyon 478 bin dolar ile İspanya izledi. En fazla ithalat yapılan ülke Çin oldu Aydın’a, 2018 yılı Mart ayında en fazla ithalat yapan ülke Çin oldu. Bu ülkeden yapılan ithalat 6 milyon 901 bin dolar olarak gerçekleşti. Çin’i sırasıyla 2 milyon 182 bin dolar ile Brezilya ve 1 milyon 779 bin dolar ile Almanya izledi. En fazla ihracatı yapılan fasıl “Kazanlar, makinalar, mekanik cihazlar ve aletler, nükleer reaktörler, bunların aksam ve parçaları“ oldu TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ tarafından verilen bilgiye göre, Mart ayında Aydın’da fasıllar düzeyinde en büyük ihracat kalemi, “Kazanlar, makinalar, mekanik cihazlar ve aletler, nükleer reaktörler, bunların aksam ve parçaları’’ (18 milyon 33 bin dolar) oldu. Bu faslı “Tuz, kükürt, topraklar ve taşlar, alçılar, kireçler ve çimento” (14 milyon 538 bin dolar) ve “Yenilen meyveler ve sert kabuklu meyveler’’ (10 milyon 795 bin dolar) fasılları izledi. En fazla ithalatı yapılan fasıl “Kazanlar, makinalar, mekanik cihazlar ve aletler, nükleer reaktörler, bunların aksam ve parçaları“ oldu Mart ayında; Aydın’da ithalatı en yüksek fasıl, “Kazanlar, makinalar, mekanik cihazlar ve aletler, nükleer reaktörler, bunların aksam ve parçaları” (5 milyon 171 bin dolar) oldu. Bu faslı, “Canlı hayvanlar” (3 milyon 334 bin dolar) ve “Motorlu kara taşıtları, traktörler, bisikletler, motosikletler ve diğer kara taşıtları, bunların aksam, parça, aksesuarı” (2 milyon 257 bin dolar) fasılları izledi.
Türkiye İstatistik Kurumu 2018 yılı, Mart ayı Dış Ticaret İstatistiklerini yayımladı.

AYDIN- Bu kapsamda TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ tarafından verilen bilgiye göre, Aydın’da ihracat yüzde 8,9 arttı, ithalat yüzde 1,7 azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle oluşturulan geçici dış ticaret verilerine göre, ihracat 2018 yılı Mart ayında, 2017 yılının aynı ayına göre yüzde 8,9 artarak 67 milyon 364 bin dolar, ithalat ise yüzde 1,7 azalarak 25 milyon 463 bin dolar olarak gerçekleşti.

Mart ayında Aydın bu değerlerle Türkiye genelinde en fazla ihracatın gerçekleştiği 21. il olurken ithalatta ise 25. sırada yer aldı.

En fazla ihracat yapılan ülke İtalya oldu

Aydın’dan, 2018 yılı Mart ayında en fazla ihracat yapılan ülke İtalya oldu. Bu ülkeye yapılan ihracat 7 milyon 158 bin dolar olarak gerçekleşti. İtalya’yı 4 milyon 858 bin dolar ile ABD ve 4 milyon 478 bin dolar ile İspanya izledi.

En fazla ithalat yapılan ülke Çin oldu

Aydın’a, 2018 yılı Mart ayında en fazla ithalat yapan ülke Çin oldu. Bu ülkeden yapılan ithalat

6 milyon 901 bin dolar olarak gerçekleşti. Çin’i sırasıyla 2 milyon 182 bin dolar ile Brezilya ve 1 milyon 779 bin dolar ile Almanya izledi.

En fazla ihracatı yapılan fasıl “Kazanlar, makinalar, mekanik cihazlar ve aletler, nükleer reaktörler, bunların aksam ve parçaları“ oldu

TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ tarafından verilen bilgiye göre, Mart ayında Aydın’da fasıllar düzeyinde en büyük ihracat kalemi, “Kazanlar, makinalar, mekanik cihazlar ve aletler, nükleer reaktörler, bunların aksam ve parçaları’’ (18 milyon 33 bin dolar) oldu. Bu faslı “Tuz, kükürt, topraklar ve taşlar, alçılar, kireçler ve çimento” (14 milyon 538 bin dolar) ve “Yenilen meyveler ve sert kabuklu meyveler’’ (10 milyon 795 bin dolar) fasılları izledi.

En fazla ithalatı yapılan fasıl “Kazanlar, makinalar, mekanik cihazlar ve aletler, nükleer reaktörler, bunların aksam ve parçaları“ oldu

Mart ayında; Aydın’da ithalatı en yüksek fasıl, “Kazanlar, makinalar, mekanik cihazlar ve aletler, nükleer reaktörler, bunların aksam ve parçaları” (5 milyon 171 bin dolar) oldu. Bu faslı, “Canlı hayvanlar” (3 milyon 334 bin dolar) ve “Motorlu kara taşıtları, traktörler, bisikletler, motosikletler ve diğer kara taşıtları, bunların aksam, parça, aksesuarı” (2 milyon 257 bin dolar) fasılları izledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.