Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Aydın Garı için geri sayım başladı

GENEL 16.05.2015 - 20:22, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2991+ kez okundu.
 

Aydın Garı için geri sayım başladı

Restorasyon ve yenileme çalışmaları ile çehresi değiştirilerek yeni bir görünüm kazandırılan Aydın Garının açılışı için geri sayım başladı.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları(TCDD) Aydın Tren Garı’ndaki çalışmalarda sona gelindi. 1955 yılında açılan ve 60 yıldır Aydınlılara hizmet veren Aydın Tren Garı’nda tüm bölümlerinde yapılan restore çalışmalarının bitimi için geri sayım başlarken modern ve çağdaş bir görünüme kavuşan Aydın Gar Tesislerine son çivinin Haziran ayının ilk haftasında çakılması hedefleniyor. HAZİRAN’IN İLK HAFTASI AÇILMASI BEKLENİYOR Kültür varlığı olarak tescil edilmiş olan ve iki kısımdan oluşan tarihi binanın demiryolu taşımacılığını kullanacak olan yolcuların kullandığı bölümler ile cafe, restaurant, düğün salonları ve toplantı salonları gibi kısımlarında son rötuşlar yapılıyor. 17 Şubat 2014 tarihinde başlanan restore çalışmalarının hedeflenen 270 iş günde ilave işler nedeniyle bitmemesi açılışı Haziran ayına sarkmasına neden oldu. Ayrıca toplam 3 Milyon 570 bin liraya ihale edilen tadilat projesinin ilave işlerle birlikte yaklaşık 5 milyon TL’ye mal olduğu ifade edildi. GÜZEL BİR GÖRÜNÜME KAVUŞTURULDU Yapılan restore ile güzel bir görünüme kavuşturulan Aydın Gar Tesislerinde A’dan Z’ye bir yenileme çalışması yapıldı. Adeta eski halinde eser kalmayan tesislerde bazı bölümlere ekleme bazı bölümlerden de çıkarmalar yapıldı. Çatısı tamamen yenilenen Gar binasının dış cephesi ise ilk açıldığı dönemdeki haline benzer şekilde boyandı. Çalışmalar kapsamında peron zemini tamamen kaldırılıp yenilendi ve peronlar arası geçişi sağlayan alt geçidin duvarları da yenilenerek ışıklandırmaları yapıldı. Belli noktalara yürüyen merdivenler ve asansörler de yapılarak yolcuların rahat etmesi planlandı. Çalışmalar bittiğinde tarihi bina çağdaş bir görünüme kavuşacak. EN İYİ SOSYAL MEKANLAR ARASINDA Aydın Gar Cafe-Restaurant-Düğün Salonu ve Toplantı Salonlarının yaklaşık 20 yıldır işletmeciliğini yapan İrfan Cayhanoğlu, yenilenen Gar Tesislerinin heyecanla açılmasını beklediklerini ifade etti. İnsanların yenilenen Gar tesislerinin yeni halini beğeneceklerini kaydeden Cayhanoğlu, “Uzun süredir böyle bir restorasyonu bekliyorduk. Ek işler nedeniyle restore biraz uzadı ama ortaya çıkan sonuç gayet olumlu. Aydın Efeler ilçesinde yenilenen yüzüyle Gar Tesisleri insanların sosyal anlamda buluşacağı bir numaralı mekanlar arasında yerini aldı” dedi. NEFES ALDI Gar Cafe ve Restaurantta 20 senedir garsonluk yapan Hayrettin Toprak adlı vatandaş da Gar Tesislerinin önceden bakımsız olduğunu ve yenilenmesinin çok iyi olduğunu söyledi. Restore çalışmaları ile Aydın Gar’ının adeta nefes aldığını vurgulayan Toprak, Gar tesislerinin yeni haliyle daha güzel bir görünüme kavuştuğunu ileri sürdü.
Restorasyon ve yenileme çalışmaları ile çehresi değiştirilerek yeni bir görünüm kazandırılan Aydın Garının açılışı için geri sayım başladı.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları(TCDD) Aydın Tren Garı’ndaki çalışmalarda sona gelindi. 1955 yılında açılan ve 60 yıldır Aydınlılara hizmet veren Aydın Tren Garı’nda tüm bölümlerinde yapılan restore çalışmalarının bitimi için geri sayım başlarken modern ve çağdaş bir görünüme kavuşan Aydın Gar Tesislerine son çivinin Haziran ayının ilk haftasında çakılması hedefleniyor.

HAZİRAN’IN İLK HAFTASI AÇILMASI BEKLENİYOR

Kültür varlığı olarak tescil edilmiş olan ve iki kısımdan oluşan tarihi binanın demiryolu taşımacılığını kullanacak olan yolcuların kullandığı bölümler ile cafe, restaurant, düğün salonları ve toplantı salonları gibi kısımlarında son rötuşlar yapılıyor. 17 Şubat 2014 tarihinde başlanan restore çalışmalarının hedeflenen 270 iş günde ilave işler nedeniyle bitmemesi açılışı Haziran ayına sarkmasına neden oldu. Ayrıca toplam 3 Milyon 570 bin liraya ihale edilen tadilat projesinin ilave işlerle birlikte yaklaşık 5 milyon TL’ye mal olduğu ifade edildi.

GÜZEL BİR GÖRÜNÜME KAVUŞTURULDU

Yapılan restore ile güzel bir görünüme kavuşturulan Aydın Gar Tesislerinde A’dan Z’ye bir yenileme çalışması yapıldı. Adeta eski halinde eser kalmayan tesislerde bazı bölümlere ekleme bazı bölümlerden de çıkarmalar yapıldı. Çatısı tamamen yenilenen Gar binasının dış cephesi ise ilk açıldığı dönemdeki haline benzer şekilde boyandı. Çalışmalar kapsamında peron zemini tamamen kaldırılıp yenilendi ve peronlar arası geçişi sağlayan alt geçidin duvarları da yenilenerek ışıklandırmaları yapıldı. Belli noktalara yürüyen merdivenler ve asansörler de yapılarak yolcuların rahat etmesi planlandı. Çalışmalar bittiğinde tarihi bina çağdaş bir görünüme kavuşacak.

EN İYİ SOSYAL MEKANLAR ARASINDA

Aydın Gar Cafe-Restaurant-Düğün Salonu ve Toplantı Salonlarının yaklaşık 20 yıldır işletmeciliğini yapan İrfan Cayhanoğlu, yenilenen Gar Tesislerinin heyecanla açılmasını beklediklerini ifade etti. İnsanların yenilenen Gar tesislerinin yeni halini beğeneceklerini kaydeden Cayhanoğlu, “Uzun süredir böyle bir restorasyonu bekliyorduk. Ek işler nedeniyle restore biraz uzadı ama ortaya çıkan sonuç gayet olumlu. Aydın Efeler ilçesinde yenilenen yüzüyle Gar Tesisleri insanların sosyal anlamda buluşacağı bir numaralı mekanlar arasında yerini aldı” dedi.

NEFES ALDI

Gar Cafe ve Restaurantta 20 senedir garsonluk yapan Hayrettin Toprak adlı vatandaş da Gar Tesislerinin önceden bakımsız olduğunu ve yenilenmesinin çok iyi olduğunu söyledi. Restore çalışmaları ile Aydın Gar’ının adeta nefes aldığını vurgulayan Toprak, Gar tesislerinin yeni haliyle daha güzel bir görünüme kavuştuğunu ileri sürdü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.