Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Aydın’da veresiye koronavirüse yakalandı

YAŞAM 16.06.2020 - 13:26, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3366+ kez okundu.
 

Aydın’da veresiye koronavirüse yakalandı

Kahveciler veresiyeyi öldürdü.

Tüm dünyayı tehdit eden koronavirüs can almaya devam ederken, koronavirüs kısıtlamalarından dolayı bir süre iş yerlerini kapatmak zorunda kalan kahveciler de veresiyeyi öldürdü. Mart ayında koronavirüsle mücadele kapsamında birçok iş yeri gibi kahvehaneler de faaliyetlerini geçici bir süre ara vermiş, normalleşme planları doğrultusunda da 1 Haziran’da yeniden açılmıştı. 2 buçuk ay gibi uzun bir süre kapalı kalan kahvehanelerde hayat normale dönse de, müşteri sayısında ciddi azalma görüldü. Koronavirüs bulaş riski nedeniyle kahvehanelerde müşteri sayısında azalma görülünce, işletmeciler de çareyi veresiyeyi kesmekte buldu. “Veresiye koronavirüse yakalanarak hayatını kaybetti” Aydın’ın Efeler ilçesinde kahvehane işleten 42 yaşındaki Gökhan Avcı, koronavirüsün bir çok esnaf gibi kendilerinin de işlerini etkilediğini söyledi. Kahvehanenin kapalı kaldığı dönemde veresiyelerini de toplayamadığını kaydeden Avcı, “Koronavirüs salgınından önce veresiye veriyordum. İş yerimizin kapalı olduğu zaman alacaklarımı toplayamadım. Şu ana kadar da veresiyelerin yüzde 15-20’si ancak geri döndü. O yüzden ben de çareyi veresiyeyi kaldırmakta buldum. Veresiye borcu olan müşterilerimizden de borçlarını kapatmalarını rica ettim. Kahvehanemizde veresiyeyi koronavirüse kurban verdik. Müşterilerimin başı sağ olsun” dedi.
Kahveciler veresiyeyi öldürdü.

Tüm dünyayı tehdit eden koronavirüs can almaya devam ederken, koronavirüs kısıtlamalarından dolayı bir süre iş yerlerini kapatmak zorunda kalan kahveciler de veresiyeyi öldürdü.

Mart ayında koronavirüsle mücadele kapsamında birçok iş yeri gibi kahvehaneler de faaliyetlerini geçici bir süre ara vermiş, normalleşme planları doğrultusunda da 1 Haziran’da yeniden açılmıştı. 2 buçuk ay gibi uzun bir süre kapalı kalan kahvehanelerde hayat normale dönse de, müşteri sayısında ciddi azalma görüldü. Koronavirüs bulaş riski nedeniyle kahvehanelerde müşteri sayısında azalma görülünce, işletmeciler de çareyi veresiyeyi kesmekte buldu.

“Veresiye koronavirüse yakalanarak hayatını kaybetti”

Aydın’ın Efeler ilçesinde kahvehane işleten 42 yaşındaki Gökhan Avcı, koronavirüsün bir çok esnaf gibi kendilerinin de işlerini etkilediğini söyledi. Kahvehanenin kapalı kaldığı dönemde veresiyelerini de toplayamadığını kaydeden Avcı, “Koronavirüs salgınından önce veresiye veriyordum. İş yerimizin kapalı olduğu zaman alacaklarımı toplayamadım. Şu ana kadar da veresiyelerin yüzde 15-20’si ancak geri döndü. O yüzden ben de çareyi veresiyeyi kaldırmakta buldum. Veresiye borcu olan müşterilerimizden de borçlarını kapatmalarını rica ettim. Kahvehanemizde veresiyeyi koronavirüse kurban verdik. Müşterilerimin başı sağ olsun” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.