Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Aydın’da sebze fide dikimi başladı

GÜNCEL 07.04.2020 - 00:03, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3255+ kez okundu.
 

Aydın’da sebze fide dikimi başladı

Aydın’da bahar mevsiminin iyice hissedilmeye başladığı bugünlerde vatandaşlar sebze fidelerini toprakla buluşturmaya başladı.

AYDIN - Aydın’da sertifikalı sebze fidanı satışları devam ediyor. Bahar mevsimi ile birlikte fidanların dikim zamanının gelmesi ile vatandaşlar sebze fidanı satan işletmelere yöneldi. Fidan dikim sezonunun başlaması ile küçük bir bahçesi ya da tarlası olan vatandaşlar, sebze fidelerini alarak toprakla buluşturmaya başladı. Özellikle domates, biber, salatalık ve patlıcan fidelerinin satışlarında yoğunluk olduğu görünürken, fideler 0,50 TL ile 2 TL arasındaki değişen fiyatlarda satılıyor. Özellikle Ege Bölgesi’nde tohum ekimlerinin Şubat sonu ile Mart başı yapıldığını ifade eden üreticiler, fide ekimlerinin ise Nisan ayı itibarı ile başladığını, sera şartlarında üretimi gerçekleştirilen sertifikalı sebze fidelerinin üreticiye 30-40 günlük bir süre kazandırdığını ifade ettiler.
Aydın’da bahar mevsiminin iyice hissedilmeye başladığı bugünlerde vatandaşlar sebze fidelerini toprakla buluşturmaya başladı.

AYDIN - Aydın’da sertifikalı sebze fidanı satışları devam ediyor. Bahar mevsimi ile birlikte fidanların dikim zamanının gelmesi ile vatandaşlar sebze fidanı satan işletmelere yöneldi. Fidan dikim sezonunun başlaması ile küçük bir bahçesi ya da tarlası olan vatandaşlar, sebze fidelerini alarak toprakla buluşturmaya başladı. Özellikle domates, biber, salatalık ve patlıcan fidelerinin satışlarında yoğunluk olduğu görünürken, fideler 0,50 TL ile 2 TL arasındaki değişen fiyatlarda satılıyor.

Özellikle Ege Bölgesi’nde tohum ekimlerinin Şubat sonu ile Mart başı yapıldığını ifade eden üreticiler, fide ekimlerinin ise Nisan ayı itibarı ile başladığını, sera şartlarında üretimi gerçekleştirilen sertifikalı sebze fidelerinin üreticiye 30-40 günlük bir süre kazandırdığını ifade ettiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.