Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Aydın'da ölümlü kazanın ardından önlemler arttırıldı

ASAYİŞ 19.08.2015 - 15:58, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3890+ kez okundu.
 

Aydın'da ölümlü kazanın ardından önlemler arttırıldı

Aydın'ın Efeler ilçesi Adnan Menderes Bulvarı üzerinde, meydana gelen ölümlü trafik kazasının ardından doğalgaz çalışmalarında güvenlik önlemleri arttırıldı.

Bulvarda özel bir şirket tarafından gerçekleştirilen doğalgaz çalışmaları nedeniyle trafik tek şerite düşürülerek sağlanıyordu. Geçtiğimiz hafta trafiğin tek şerite düşürüldüğünü fark etmeyen ve şehir içi minibüsünün çarpması sonucu hayatını kaybeden AK Parti Aydın Eski İl Başkan Yardımcılarından Güner Gürgen'in ardından yetkililer güvenlik tedbirlerini arttırarak, üzücü bir olayın daha yaşanmasının önüne geçmeye çalıştı. HIZ SINIRI VE YAYA GEÇİDİ UYARI YAZILARI KONULDU Doğalgaz çalışmaları devam eden bulvar üzerinde orta şeride hız sınırı uyarı levhaları konularak, yaya geçitlerine de sürücü ve yayaları uyarıcı yazılar asıldı. Hız sınırının 30 km ile sınırlandırıldığı yolda, yaya geçitlerine, 'Dikkat! Karşıdan karşıya geçerken dikkatli olunuz' yazılı kağıtlar asılarak vatandaşların ve sürücülerin dikkatli olması istendi. KALDIRIMLARDAKİ ÇALIŞMALAR ENGELLİLERİN GEÇİŞİNİ ENGELLİYOR Doğalgaz hatlarının bulvar üzerindeki binalara bağlantısı için kaldırım üzerinde yapılan çalışmalar engelli vatandaşları da zor durumda bıraktı. Kaldırımdaki taşlarının kırılması nedeniyle tekerlekli sandalye kullanan engellilerin kaldırımı kullanması imkansız duruma gelirken, engelli vatandaşlar, "Bu ülkede engelliye kimse saygı göstermiyor. Bizler sağlıklı vatandaşlar gibi taşların üzerinden geçemiyoruz. Yoldan geçen vatandaşların yardım istemek zorunda kalıyoruz, bu çalışmalar biran önce bitirilsin" ifadelerini kullandılar. "BU ÖNLEMLERİN EN BAŞTA ALINMASI GEREKİYORDU" Ölümlü kazanın yaşanmasının ardından önlemlerin alındığını belirten bulvar esnafı, "Çalışmaların en başında alınması gereken önlemler, kaza yaşandıktan sonra alındı. Ya daha büyük bir kaza yaşansa ve birkaç kişi hayatını kaybetseydi sorumlusu kim olacaktı? Bu yazılar ve uyarı levhaları bile yetersiz. Umarız bir kaza daha yaşanmaz" diyerek tepki gösterdiler.
Aydın'ın Efeler ilçesi Adnan Menderes Bulvarı üzerinde, meydana gelen ölümlü trafik kazasının ardından doğalgaz çalışmalarında güvenlik önlemleri arttırıldı.

Bulvarda özel bir şirket tarafından gerçekleştirilen doğalgaz çalışmaları nedeniyle trafik tek şerite düşürülerek sağlanıyordu. Geçtiğimiz hafta trafiğin tek şerite düşürüldüğünü fark etmeyen ve şehir içi minibüsünün çarpması sonucu hayatını kaybeden AK Parti Aydın Eski İl Başkan Yardımcılarından Güner Gürgen'in ardından yetkililer güvenlik tedbirlerini arttırarak, üzücü bir olayın daha yaşanmasının önüne geçmeye çalıştı.

HIZ SINIRI VE YAYA GEÇİDİ UYARI YAZILARI KONULDU

Doğalgaz çalışmaları devam eden bulvar üzerinde orta şeride hız sınırı uyarı levhaları konularak, yaya geçitlerine de sürücü ve yayaları uyarıcı yazılar asıldı. Hız sınırının 30 km ile sınırlandırıldığı yolda, yaya geçitlerine, 'Dikkat! Karşıdan karşıya geçerken dikkatli olunuz' yazılı kağıtlar asılarak vatandaşların ve sürücülerin dikkatli olması istendi.

KALDIRIMLARDAKİ ÇALIŞMALAR ENGELLİLERİN GEÇİŞİNİ ENGELLİYOR

Doğalgaz hatlarının bulvar üzerindeki binalara bağlantısı için kaldırım üzerinde yapılan çalışmalar engelli vatandaşları da zor durumda bıraktı. Kaldırımdaki taşlarının kırılması nedeniyle tekerlekli sandalye kullanan engellilerin kaldırımı kullanması imkansız duruma gelirken, engelli vatandaşlar, "Bu ülkede engelliye kimse saygı göstermiyor. Bizler sağlıklı vatandaşlar gibi taşların üzerinden geçemiyoruz. Yoldan geçen vatandaşların yardım istemek zorunda kalıyoruz, bu çalışmalar biran önce bitirilsin" ifadelerini kullandılar.

"BU ÖNLEMLERİN EN BAŞTA ALINMASI GEREKİYORDU"

Ölümlü kazanın yaşanmasının ardından önlemlerin alındığını belirten bulvar esnafı, "Çalışmaların en başında alınması gereken önlemler, kaza yaşandıktan sonra alındı. Ya daha büyük bir kaza yaşansa ve birkaç kişi hayatını kaybetseydi sorumlusu kim olacaktı? Bu yazılar ve uyarı levhaları bile yetersiz. Umarız bir kaza daha yaşanmaz" diyerek tepki gösterdiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.