Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Aydın'da 59 kişi hakkında soruşturma açıldı

ASAYİŞ 07.09.2015 - 13:32, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3299+ kez okundu.
 

Aydın'da 59 kişi hakkında soruşturma açıldı

Soruşturmanın hakaret içeren slogan atmak ve izinsiz yürüş yapmaktan açıldığı öğrenildi

Aydın’da 21 Temmuz günü Suruç olaylarını protesto etmek için yürüyüş yapanlardan 59 kişi hakkında hakaret içeren slogan atmak ve izinsiz yürüyüş yapmaktan soruşturma açıldı.  Kendi önderliğinde yapılan yürüyüş ve eyleme katılanlar hakkında soruşturma açılmasına yaptığı basın açıklaması ile tepki gösteren Aydın Tabip Odası Başkanı metin Aydın, “Bu olayla emekçilerin soruşturma tehdidi ile sindirilmeye çalışıldığını” iddia etti.  Konuyla ilgili açıklama yapan Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Metin Aydın, “Tüm Türkiye'de olduğu gibi Aydın'da da 21 Temmuz günü aralarında DISK, KESK, Aydın Tabip Odası, CHP, ÖDP, EMEP, HDP, İHD, Birleşik Haziran Hareketi, HTKP, Alevi Bileşen' lerinin de olduğu "Emek, Demokrasi ve Barış Platformu" çağrısı ve yaklaşık 300 kişinin katılımı ile Adnan Menderes Bulvarında yürüyüş ve bilahare Aydın Kent Meydanında basın  açıklaması yapılmış ve Suruç olayı bu olay  protesto edilmiştir. Yürüyüş ve basın açıklaması sırasında her hangi bir şiddet ve taşkınlık olayı, polis müdahalesi yaşanmamıştır. Protesto yürüyüşüne ve basın  açıklamasına katılan aralarında Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Metin Aydın'ın da yer aldığı, çoğunluğunu oda-sendika yöneticilerinin ve başkanlarının oluşturduğu 59 kişi hakkında Aydın Cumhuriyet Savcılığı tarafından izinsiz yürüyüş yapmak ve hakaret içeren slogan atmak iddia ve suçlaması ile soruşturma başlatılmıştır. Bağlı bulundukları oda ve sendikaların çağrısı ile basın açıklamasına katılan kamu personeline basın açıklamasında atılan slogan ya da dövizler suçlama konusu yapılmıştır. Bu olayla son zamanlarda ülkemizde giderek artan ölümlere, yargısız infazlara, insan hakları ihlallerine dikkat çeken, barış ve özgürlük talebi ifade eden demokratik kitle örgütlerinin baskı altına alınmaya çalışıldığı ve emekçilerin soruşturma tehdidi ile sindirilmeye çalışıldığını görülmektedir” dedi.  Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Metin Aydın, yaptıkları eylem, yürüyüş açıklamaların aslında onurlu bir davranış olduğunu ileri sürerek “Aydın'da ki demokratik kitle örgütlerinin, meslek odası ve sendika üyelerinin bu onurlu duruşları ile soruşturmalık olmaları hukuki ve vicdani bir karar değildir” ifadelerine yer verdi.
Soruşturmanın hakaret içeren slogan atmak ve izinsiz yürüş yapmaktan açıldığı öğrenildi

Aydın’da 21 Temmuz günü Suruç olaylarını protesto etmek için yürüyüş yapanlardan 59 kişi hakkında hakaret içeren slogan atmak ve izinsiz yürüyüş yapmaktan soruşturma açıldı.  Kendi önderliğinde yapılan yürüyüş ve eyleme katılanlar hakkında soruşturma açılmasına yaptığı basın açıklaması ile tepki gösteren Aydın Tabip Odası Başkanı metin Aydın, “Bu olayla emekçilerin soruşturma tehdidi ile sindirilmeye çalışıldığını” iddia etti.

 Konuyla ilgili açıklama yapan Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Metin Aydın, “Tüm Türkiye'de olduğu gibi Aydın'da da 21 Temmuz günü aralarında DISK, KESK, Aydın Tabip Odası, CHP, ÖDP, EMEP, HDP, İHD, Birleşik Haziran Hareketi, HTKP, Alevi Bileşen' lerinin de olduğu "Emek, Demokrasi ve Barış Platformu" çağrısı ve yaklaşık 300 kişinin katılımı ile Adnan Menderes Bulvarında yürüyüş ve bilahare Aydın Kent Meydanında basın  açıklaması yapılmış ve Suruç olayı bu olay  protesto edilmiştir. Yürüyüş ve basın açıklaması sırasında her hangi bir şiddet ve taşkınlık olayı, polis müdahalesi yaşanmamıştır. Protesto yürüyüşüne ve basın  açıklamasına katılan aralarında Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Metin Aydın'ın da yer aldığı, çoğunluğunu oda-sendika yöneticilerinin ve başkanlarının oluşturduğu 59 kişi hakkında Aydın Cumhuriyet Savcılığı tarafından izinsiz yürüyüş yapmak ve hakaret içeren slogan atmak iddia ve suçlaması ile soruşturma başlatılmıştır. Bağlı bulundukları oda ve sendikaların çağrısı ile basın açıklamasına katılan kamu personeline basın açıklamasında atılan slogan ya da dövizler suçlama konusu yapılmıştır. Bu olayla son zamanlarda ülkemizde giderek artan ölümlere, yargısız infazlara, insan hakları ihlallerine dikkat çeken, barış ve özgürlük talebi ifade eden demokratik kitle örgütlerinin baskı altına alınmaya çalışıldığı ve emekçilerin soruşturma tehdidi ile sindirilmeye çalışıldığını görülmektedir” dedi.

 Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Metin Aydın, yaptıkları eylem, yürüyüş açıklamaların aslında onurlu bir davranış olduğunu ileri sürerek “Aydın'da ki demokratik kitle örgütlerinin, meslek odası ve sendika üyelerinin bu onurlu duruşları ile soruşturmalık olmaları hukuki ve vicdani bir karar değildir” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.