Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

‘Aydın çölleşecek!'

GÜNCEL 26.08.2016 - 18:50, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 4111+ kez okundu.
 

‘Aydın çölleşecek!'

TARİŞ İncir İşleme Fabrikası Müdürü Caner Işılak, "Şu anda sıkıntı yaratmıyor. Ama 5- 10 sene sonra mutlaka sıkıntı yaratacak. Aydın çölleşecek" dedi.

AYDIN- TARİŞ İncir İşleme Fabrikası Müdürü Caner Işılak, ”Şu anda sıkıntı yaratmıyor. Ama 5 10 sene sonra mutlaka sıkıntı yaratacak. Aydın çölleşecek. Örneğin incir almak için Çin’den gelenler, jeotermal santrali görünce Çince eyvah diyor. O Çinli, 30 sene sonrası burası çöl olur diyor” şeklinde konuştu. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun öncülüğünde, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ve Hürriyet Gazetesi İşbirliği ile gerçekleştirilen “Aydın’ı Keşfet” gezisinde ziyaret edilen TARİŞ İncir Birliği’nde gündeme gelen jeotermal konusu, yaptığı yemek programlarıyla tanınan Mehmet Yaşin ile Sahrap Soysal gibi misafirlerin şaşkınlığına yol açtı. Fabrika Müdürü Caner ışılak’ın anlattıklarını dikkatle dinleyen gazeteci ve turizmciler, duydukları karşısında donup kaldı. Aydın Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Turizm Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ve Hürriyet Gazetesi işbirliği ile gerçekleşen ‘Aydın’ı keşfet’ programı çerçevesinde Aydın’a gelen 50 kişilik gazeteci ve turizmci grubu, Germencik’e bağlı Mursallı Saklı Bahçe’de kahvaltı yaptıktan sonra meclis üyesi Hürrem Zencirci’nin bahçesinde incirin toplanması hakkında bilgi aldılar. Aydın Ticaret Borsası Meclis Üyesi Ahmet Şenel’in konuşmasının ardından TARİŞ’e ait Türkiye’nin en büyük incir işleme fabrikasına geçen heyet, burada incirin işlenmesinin aşamalarını gördü. Yıllık 17 bin ton incir işleme kapasitesine sahip tesisin dünyanın en büyüğü olduğunu söyleyen Fabrika Müdürü Caner Işılak, Türkiye’deki incir üretiminin 80 bin ton olduğunun altını çizdi. Başta ABD olmak üzere Japonya, Avrupa ülkeleri ve Rusya’ya ihracat gerçekleştirildiğini kaydeden ışılak, misafirler arasında bulunan bir gazetecinin bölgede bulunan jeotermal kuyuları hakkında yönelttiği soruya verdiği cevapla dikkat çekti. “RADON GAZI YUMUŞAK DOKU KANSERLERİNE NEDEN OLUYOR” Jeotermal kuyulardan yayılan radon gazının yumuşak doku kanserine neden olduğunu kaydeden Işılak, çocuklarda bunun kemik ve ilik kanseri olarak kendisini gösterdiğini ifade ederek şunları söyledi; “En büyük sorunumuz Aydın’da ardı ardına kurulan jeotermal elektrik üretim santralleri. Jeotermal kuyulardan radon gazı da çıkıyor. Radon gazı yumuşak doku kanserlerine neden oluyor. Ayrıca buharında hidrojen sülfür var. Hidrojen sülfür çocuklarda kemik ve ilik kanserine neden oluyor. Bu şu anda sıkıntı yaratmıyor. Ama 5- 10 sene sonra mutlaka sıkıntı yaratacak. Aydın çölleşecek. Örneğin incir almak için Çin’den gelenler, jeotermal santrali görünce Çince eyvah diyor. O Çinli 30 sene sonrası burası çöl olur diyor.”
TARİŞ İncir İşleme Fabrikası Müdürü Caner Işılak, "Şu anda sıkıntı yaratmıyor. Ama 5- 10 sene sonra mutlaka sıkıntı yaratacak. Aydın çölleşecek" dedi.

AYDIN- TARİŞ İncir İşleme Fabrikası Müdürü Caner Işılak, ”Şu anda sıkıntı yaratmıyor. Ama 5 10 sene sonra mutlaka sıkıntı yaratacak. Aydın çölleşecek. Örneğin incir almak için Çin’den gelenler, jeotermal santrali görünce Çince eyvah diyor. O Çinli, 30 sene sonrası burası çöl olur diyor” şeklinde konuştu.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun öncülüğünde, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ve Hürriyet Gazetesi İşbirliği ile gerçekleştirilen “Aydın’ı Keşfet” gezisinde ziyaret edilen TARİŞ İncir Birliği’nde gündeme gelen jeotermal konusu, yaptığı yemek programlarıyla tanınan Mehmet Yaşin ile Sahrap Soysal gibi misafirlerin şaşkınlığına yol açtı. Fabrika Müdürü Caner ışılak’ın anlattıklarını dikkatle dinleyen gazeteci ve turizmciler, duydukları karşısında donup kaldı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Turizm Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ve Hürriyet Gazetesi işbirliği ile gerçekleşen ‘Aydın’ı keşfet’ programı çerçevesinde Aydın’a gelen 50 kişilik gazeteci ve turizmci grubu, Germencik’e bağlı Mursallı Saklı Bahçe’de kahvaltı yaptıktan sonra meclis üyesi Hürrem Zencirci’nin bahçesinde incirin toplanması hakkında bilgi aldılar.

Aydın Ticaret Borsası Meclis Üyesi Ahmet Şenel’in konuşmasının ardından TARİŞ’e ait Türkiye’nin en büyük incir işleme fabrikasına geçen heyet, burada incirin işlenmesinin aşamalarını gördü.

Yıllık 17 bin ton incir işleme kapasitesine sahip tesisin dünyanın en büyüğü olduğunu söyleyen Fabrika Müdürü Caner Işılak, Türkiye’deki incir üretiminin 80 bin ton olduğunun altını çizdi.

Başta ABD olmak üzere Japonya, Avrupa ülkeleri ve Rusya’ya ihracat gerçekleştirildiğini kaydeden ışılak, misafirler arasında bulunan bir gazetecinin bölgede bulunan jeotermal kuyuları hakkında yönelttiği soruya verdiği cevapla dikkat çekti.

“RADON GAZI YUMUŞAK DOKU KANSERLERİNE NEDEN OLUYOR”

Jeotermal kuyulardan yayılan radon gazının yumuşak doku kanserine neden olduğunu kaydeden Işılak, çocuklarda bunun kemik ve ilik kanseri olarak kendisini gösterdiğini ifade ederek şunları söyledi; “En büyük sorunumuz Aydın’da ardı ardına kurulan jeotermal elektrik üretim santralleri. Jeotermal kuyulardan radon gazı da çıkıyor. Radon gazı yumuşak doku kanserlerine neden oluyor. Ayrıca buharında hidrojen sülfür var. Hidrojen sülfür çocuklarda kemik ve ilik kanserine neden oluyor. Bu şu anda sıkıntı yaratmıyor. Ama 5- 10 sene sonra mutlaka sıkıntı yaratacak. Aydın çölleşecek. Örneğin incir almak için Çin’den gelenler, jeotermal santrali görünce Çince eyvah diyor. O Çinli 30 sene sonrası burası çöl olur diyor.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.