Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Aydın Büyükşehir'den ‘Anadolu'dan El Sanatı Resim Sergisi’

SANAT 26.02.2019 - 14:08, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3162+ kez okundu.
 

Aydın Büyükşehir'den ‘Anadolu'dan El Sanatı Resim Sergisi’

Sanatçı Gözde Erkan'ın "Anadolu'dan El Sanatı Resim Sergisi" Vali Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde açıldı. Sergide deri malzemelerin kullanıldığı onlarca resim öne çıkıyor.

AYDIN- 6 Mart'a kadar açık kalacak serginin açılışı Adnan Menderes Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Gözde Erkan'ın meslektaşları, öğrencileri ve Aydınlılar tarafından yapıldı. Resim meraklıları tarafından büyük bir beğeni kazanan sergi yoğun bir ilgi gördü. Aydın'da üçüncü sergisini açan sanatçı, serginin son iki yılda yaptığı eserlerden oluştuğunu belirtti. Tuval üzerine el sanatları sergisinde kilim, halı gibi tekniklerin yanı sıra kök boya, deri ve bitkisel ürünler kullandığını belirten Erkan, serginin bu sebeple tamamıyla Anadolu'yu anlattığını ifade etti. "Aydın halkı umarım sergimi ve eserlerimi beğenir. İlk önce Aydın'a katkı vermek istiyoruz, çünkü ekmek yediğimiz yer burası" diye konuşan Erkan, eserlerinde ön plana çıkan deri için de "27 yıldır el sanatıyla uğraşıyorum ve deriyi çok seviyorum. Derinin yaratıcılığa çok elverişli bir malzeme olduğunu düşünüyorum" dedi. Açılışta bir konuşma yapan Aydın Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Tahir Olçum, "Bu sergiyi gerçekleştirmekten büyük mutluluk yaşıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak sanatın ve sanatçının her zaman yanındayız. Sanatçımıza bu sergiyi Aydın'a kazandırdığı için teşekkür ediyorum" diye konuştu. Açılışta sergiyi gezen yüzlerce sanatsever sanatçıyı yalnız bırakmazken, kendilerini birbirinden güzel eserlerle buluşturan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na teşekkür etti.
Sanatçı Gözde Erkan'ın "Anadolu'dan El Sanatı Resim Sergisi" Vali Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde açıldı. Sergide deri malzemelerin kullanıldığı onlarca resim öne çıkıyor.

AYDIN- 6 Mart'a kadar açık kalacak serginin açılışı Adnan Menderes Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Gözde Erkan'ın meslektaşları, öğrencileri ve Aydınlılar tarafından yapıldı. Resim meraklıları tarafından büyük bir beğeni kazanan sergi yoğun bir ilgi gördü.

Aydın'da üçüncü sergisini açan sanatçı, serginin son iki yılda yaptığı eserlerden oluştuğunu belirtti. Tuval üzerine el sanatları sergisinde kilim, halı gibi tekniklerin yanı sıra kök boya, deri ve bitkisel ürünler kullandığını belirten Erkan, serginin bu sebeple tamamıyla Anadolu'yu anlattığını ifade etti. "Aydın halkı umarım sergimi ve eserlerimi beğenir. İlk önce Aydın'a katkı vermek istiyoruz, çünkü ekmek yediğimiz yer burası" diye konuşan Erkan, eserlerinde ön plana çıkan deri için de "27 yıldır el sanatıyla uğraşıyorum ve deriyi çok seviyorum. Derinin yaratıcılığa çok elverişli bir malzeme olduğunu düşünüyorum" dedi.

Açılışta bir konuşma yapan Aydın Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Tahir Olçum, "Bu sergiyi gerçekleştirmekten büyük mutluluk yaşıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak sanatın ve sanatçının her zaman yanındayız. Sanatçımıza bu sergiyi Aydın'a kazandırdığı için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Açılışta sergiyi gezen yüzlerce sanatsever sanatçıyı yalnız bırakmazken, kendilerini birbirinden güzel eserlerle buluşturan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.