Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Aydın Büyükşehir ‘Ruhsatı’ istiyor

GÜNCEL 04.01.2019 - 15:50, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3693+ kez okundu.
 

Aydın Büyükşehir ‘Ruhsatı’ istiyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın İl Sağlık Müdürlüğü’nün açıklamasına anında yanıt vererek, “Tüm altyapısı hazır olan ruhsatın ivedilikle verilmesi ve halkımızın almaktan mahrum bırakıldığı hizmete tekrar kavuşabilmesi için en büyük isteğimizdir” denildi.

AYDIN- Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından ilimizde yaşayan tüm vatandaşlarımıza verilen evde bakım hizmetleri ile ilgili olarak yapılan açıklamalarda, şartları yerine getirildiği takdirde gerekli iznin verileceği ifade edildiği belirtilen açıklamada, şu görüşler dile getirildi: “Aydın Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım Hizmetleri altyapısı, Aydın İl Sağlık Müdürlüğü Ekipleri’nce yerinde incelenmiş, gerekli belgeler eksiksiz olarak İl Sağlık Müdürlüğü'ne derhal sağlanmış ve iznin verilmesi talep edilmiştir. Gelinen noktada, Sağlık Müdürlüğü tüm belgeleri inceleyerek 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname hükümleri açık olmasına rağmen, Sağlık Bakanlığı'na 20.05.2018 tarihinde ruhsatı kimin adına düzenleyeceğini sormuştur. Ruhsatı talep eden kurum Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmasına rağmen ve kanun hükümleri yeterince açıkken, aylardır İl Sağlık Müdürlüğü'nce izin verilmemiştir, bunun yerine vatandaşlarımızın aldığı hizmeti durdurma yolu seçilmiştir. Buradan da anlaşılacağı gibi Aydın büyükşehir Belediyesi'nin, Evde Bakım Hizmetleri Mevzuatı kapsamında, bu hizmeti vermek için fiziki, teknik ve insan kaynağı açısından hiçbir eksiği bulunmamaktadır ve bu durum aylardır İl Sağlık Müdürlüğü tarafından çok iyi bilinmektedir. Kamu vicdanının rahatlatılması ve hizmeti bekleyen binlerce insanın gelinen noktada yaşadığı mağduriyetin ortadan kaldırılması adına, ivedilikle gerekli iznin verilmesi ve halkımızın almaktan mahrum bırakıldığı hizmete tekrar kavuşabilmesi en büyük isteğimizdir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın İl Sağlık Müdürlüğü’nün açıklamasına anında yanıt vererek, “Tüm altyapısı hazır olan ruhsatın ivedilikle verilmesi ve halkımızın almaktan mahrum bırakıldığı hizmete tekrar kavuşabilmesi için en büyük isteğimizdir” denildi.

AYDIN- Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından ilimizde yaşayan tüm vatandaşlarımıza verilen evde bakım hizmetleri ile ilgili olarak yapılan açıklamalarda, şartları yerine getirildiği takdirde gerekli iznin verileceği ifade edildiği belirtilen açıklamada, şu görüşler dile getirildi:

“Aydın Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım Hizmetleri altyapısı, Aydın İl Sağlık Müdürlüğü Ekipleri’nce yerinde incelenmiş, gerekli belgeler eksiksiz olarak İl Sağlık Müdürlüğü'ne derhal sağlanmış ve iznin verilmesi talep edilmiştir.

Gelinen noktada, Sağlık Müdürlüğü tüm belgeleri inceleyerek 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname hükümleri açık olmasına rağmen, Sağlık Bakanlığı'na 20.05.2018 tarihinde ruhsatı kimin adına düzenleyeceğini sormuştur.

Ruhsatı talep eden kurum Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmasına rağmen ve kanun hükümleri yeterince açıkken, aylardır İl Sağlık Müdürlüğü'nce izin verilmemiştir, bunun yerine vatandaşlarımızın aldığı hizmeti durdurma yolu seçilmiştir.

Buradan da anlaşılacağı gibi Aydın büyükşehir Belediyesi'nin, Evde Bakım Hizmetleri Mevzuatı kapsamında, bu hizmeti vermek için fiziki, teknik ve insan kaynağı açısından hiçbir eksiği bulunmamaktadır ve bu durum aylardır İl Sağlık Müdürlüğü tarafından çok iyi bilinmektedir.

Kamu vicdanının rahatlatılması ve hizmeti bekleyen binlerce insanın gelinen noktada yaşadığı mağduriyetin ortadan kaldırılması adına, ivedilikle gerekli iznin verilmesi ve halkımızın almaktan mahrum bırakıldığı hizmete tekrar kavuşabilmesi en büyük isteğimizdir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.