Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Aydın Büyük Ova oldu

SİYASET 02.06.2017 - 18:30, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3578+ kez okundu.
 

Aydın Büyük Ova oldu

Aydın AK Parti Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın’ın Büyük Ova koruma alanı kapsamına dahil olduğu müjdesini verdi.

AYDIN- Ak Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Bu yılın başlarında söz verdiğimiz gibi, 02 Haziran 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kararla Aydın İlimiz ‘Büyük Ova’ koruma alanı kapsamına dâhil olmuştur. Verimlilikle beraber çiftçilerimizin gelir düzeyini arttırmaya yönelik çalışmaların tümünü ve tarım havzalarımızı korumaya yönelik tedbirleri içeren Millî Tarım Projesi’nin önemli bölümlerinden biri olan ‘Büyük Ova’ lar Aydın için, ‘Aydın Ovası’, ‘Davutlar Ovası’ ve ‘Karpuzlu Ovası’ olarak belirlenmiştir. Bu kararla amaçlanan tarımsal üretim potansiyeli yüksek arazilerin, erozyon, kirlenme, amaç dışı ve yanlış kullanım gibi nedenlerle toprak kaybının önlenerek bu tarım arazilerinin korumaya alınmasıdır. Koruma altına alınan 'Büyük Ova'lar Milli Tarım Projesi kapsamında değerlendirilecek ve bu değerli tarımsal alanların en verimli şekilde kullanılması sağlanacaktır. Aydın ili için ilan edilen 3 ‘Büyük Ova’nın şimdiden ilimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını dilerken, vatandaşlarımızın ve STK’ların konuya gösterdikleri yakın ilgiden dolayı memnuniyetimizi ifade ederken hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederim.”
Aydın AK Parti Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın’ın Büyük Ova koruma alanı kapsamına dahil olduğu müjdesini verdi.

AYDIN- Ak Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Bu yılın başlarında söz verdiğimiz gibi, 02 Haziran 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kararla Aydın İlimiz ‘Büyük Ova’ koruma alanı kapsamına dâhil olmuştur. Verimlilikle beraber çiftçilerimizin gelir düzeyini arttırmaya yönelik çalışmaların tümünü ve tarım havzalarımızı korumaya yönelik tedbirleri içeren Millî Tarım Projesi’nin önemli bölümlerinden biri olan ‘Büyük Ova’ lar Aydın için, ‘Aydın Ovası’, ‘Davutlar Ovası’ ve ‘Karpuzlu Ovası’ olarak belirlenmiştir. Bu kararla amaçlanan tarımsal üretim potansiyeli yüksek arazilerin, erozyon, kirlenme, amaç dışı ve yanlış kullanım gibi nedenlerle toprak kaybının önlenerek bu tarım arazilerinin korumaya alınmasıdır. Koruma altına alınan 'Büyük Ova'lar Milli Tarım Projesi kapsamında değerlendirilecek ve bu değerli tarımsal alanların en verimli şekilde kullanılması sağlanacaktır. Aydın ili için ilan edilen 3 ‘Büyük Ova’nın şimdiden ilimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını dilerken, vatandaşlarımızın ve STK’ların konuya gösterdikleri yakın ilgiden dolayı memnuniyetimizi ifade ederken hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederim.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.