Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Aydın, bu güne yasakla başladı

ASAYİŞ 10.03.2018 - 10:17, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3472+ kez okundu.
 

Aydın, bu güne yasakla başladı

Aydın, bu güne yasaklarla başladı. Aydın Valiliği, dün yaptığı yazılı açıklamada, “Resmi kamu kurum ve kuruluşlarının yapacağı resmi toplantı, tören, şenlik, karşılama, stand açma, uğurlama gibi etkinlikler ile nişan, düğün ve cenaze törenleri, asker uğurlama vb. etkinlikler hariç olmak üzere” bir dizi yasaklama kararını duyurdu.

AYDIN- Bu duyuruya göre, ilçeler de dahil, Aydın genelinde, park, bahçe, cadde ve umuma açık alanlarda, bugünden itibaren, 30 gün süre ile basın açıklaması, stant açma, açlık grevi, oturma eylemi, anma toplantısı, bildiri dağıtma konser ve bu gibi toplu etkinlikler, “5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesine göre ilimiz sınırları içerisinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyet kamu esenliğinin sağlanması amacıyla, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17. maddesi ve 2935 Sayılı Olağanüstü Hal Kanunu'nun 11/m maddesi hükümleri doğrultusunda” yasaklandı. Duyuruda, kapalı yerlerde yapılacak toplantıların izine bağlanmış olduğu, toplantının izlenmesi ve gözetim altında tutulmasının kararlaştırıldığı da belirtildi. Valilik duyurusunda, belirtilen emir ve yasaklara uymayanlar hakkında, fiilleri ile ilgili olarak kanunlarda özel bir hüküm bulunmadığı takdirde, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17. ile 28. maddeleri, 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu'nun 11/m ile 25/b maddeleri, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/m ile 11/c ile 66. madde hükümleri, 5326 Kabahatler Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu gereğince yasal işlem yapılacağı vurgulandı.
Aydın, bu güne yasaklarla başladı. Aydın Valiliği, dün yaptığı yazılı açıklamada, “Resmi kamu kurum ve kuruluşlarının yapacağı resmi toplantı, tören, şenlik, karşılama, stand açma, uğurlama gibi etkinlikler ile nişan, düğün ve cenaze törenleri, asker uğurlama vb. etkinlikler hariç olmak üzere” bir dizi yasaklama kararını duyurdu.

AYDIN- Bu duyuruya göre, ilçeler de dahil, Aydın genelinde, park, bahçe, cadde ve umuma açık alanlarda, bugünden itibaren, 30 gün süre ile basın açıklaması, stant açma, açlık grevi, oturma eylemi, anma toplantısı, bildiri dağıtma konser ve bu gibi toplu etkinlikler, “5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesine göre ilimiz sınırları içerisinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyet kamu esenliğinin sağlanması amacıyla, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17. maddesi ve 2935 Sayılı Olağanüstü Hal Kanunu'nun 11/m maddesi hükümleri doğrultusunda” yasaklandı.

Duyuruda, kapalı yerlerde yapılacak toplantıların izine bağlanmış olduğu, toplantının izlenmesi ve gözetim altında tutulmasının kararlaştırıldığı da belirtildi.

Valilik duyurusunda, belirtilen emir ve yasaklara uymayanlar hakkında, fiilleri ile ilgili olarak kanunlarda özel bir hüküm bulunmadığı takdirde, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17. ile 28. maddeleri, 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu'nun 11/m ile 25/b maddeleri, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/m ile 11/c ile 66. madde hükümleri, 5326 Kabahatler Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu gereğince yasal işlem yapılacağı vurgulandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.