Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Aydın bölgesi incircileri iftarda buluştu

EKONOMİ 15.07.2015 - 18:02, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3113+ kez okundu.
 

Aydın bölgesi incircileri iftarda buluştu

Aydın’ın Nazilli ilçesinde Sare İncir ile Aydın Kuru İncir İşletmeleri ve İhracatçıları Derneği’nin(AKİD) ortaklaşa organize ettiği iftar yemeğinde Aydın Bölgesi İncir üreticileri bir araya geldi

Aydın’ın Nazilli ilçesinde Sare İncir ile Aydın Kuru İncir İşletmeleri ve İhracatçıları Derneği’nin(AKİD) ortaklaşa organize ettiği iftar yemeğinde Aydın Bölgesi İncir üreticileri bir araya geldi. İftar yemeğine, Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Bircan, Nazilli İlçe Gıda Tarım ve Havyacılık Müdürü Sunay Güler Aydın Kuru İncir İşletmeleri ve İhracatçıları Derneği Başkanı Metin Topaç ile Başkan Yardımcısı Kazım Günaydın ve Aydın’ın 17 ilçesinden incir üreticileri ile ihracatçıları katıldı. İftar sırasında Aydın Bölgesindeki incir üreticileri ile ihracatçıların birlikte ve beraberce hareket etmesi vurgulanırken, bu iftar yemeğinin tek yürek olma adına bir milat olacağı savunuldu. “BİRLİKTE HAREKET ETMEMİZ GEREKİYOR” İncir üreticilerinin tek yürek olması halinde Aydın incirinin markalaşması ile tüm dünyada söz sahibi olacağını söyleyen Aydın Kuru İncir İşletmeleri ve İhracatçıları Derneği’nin Başkanı Metin Topaç, “İncir mahsulü Aydın’ımıza has bir meyvedir. Şuanda Türkiye’de üretilen incirin yüzde 67’sini Aydın bölgesi üretmektedir. Fakat Aydınlılar olarak bu zamana kadar üreticimizden tüccarlarımıza, ihracatçımızdan işletmecimizden varıncaya kadar bir türlü birlik ve beraberliği sağlayamamıştık. Bugün buraya bu adımı atmak için bir araya geldik. Sayın Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, odalarımız ile incir üreticilerimiz hep beraber tek yumruk olmak için burada toplandık. Biz Aydın Kuru İncir İşletmeleri ve İhracatçıları Derneği (AKİD) olarak bu bütünlüğün sağlanmasına her zaman öncülük yapacağız. Sizlerin sayesinde Aydın’ın, İncirliova’nın, Köşk’ün, Germencik’in, Nazilli’nin, Sultanhisar’ın, Atça’nın, Umurlu’nun ve Buharkent’in tek sesi olacağız. Aydın incirde markaya doğru gidecek.  Kendi patentimiz ve kendi markamız olacak ki Aydın’ı Fransa’da, Amerika’da, Brezilya’da, Almanya’da, Rusya’da incirimizi gördüğü zaman işte bu Aydın’ın inciri deyecek. Oradaki vatandaşlarımız da bizim gibi gurur duyacak” diye konuştu.
Aydın’ın Nazilli ilçesinde Sare İncir ile Aydın Kuru İncir İşletmeleri ve İhracatçıları Derneği’nin(AKİD) ortaklaşa organize ettiği iftar yemeğinde Aydın Bölgesi İncir üreticileri bir araya geldi

Aydın’ın Nazilli ilçesinde Sare İncir ile Aydın Kuru İncir İşletmeleri ve İhracatçıları Derneği’nin(AKİD) ortaklaşa organize ettiği iftar yemeğinde Aydın Bölgesi İncir üreticileri bir araya geldi.

İftar yemeğine, Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Bircan, Nazilli İlçe Gıda Tarım ve Havyacılık Müdürü Sunay Güler Aydın Kuru İncir İşletmeleri ve İhracatçıları Derneği Başkanı Metin Topaç ile Başkan Yardımcısı Kazım Günaydın ve Aydın’ın 17 ilçesinden incir üreticileri ile ihracatçıları katıldı. İftar sırasında Aydın Bölgesindeki incir üreticileri ile ihracatçıların birlikte ve beraberce hareket etmesi vurgulanırken, bu iftar yemeğinin tek yürek olma adına bir milat olacağı savunuldu.

“BİRLİKTE HAREKET ETMEMİZ GEREKİYOR”

İncir üreticilerinin tek yürek olması halinde Aydın incirinin markalaşması ile tüm dünyada söz sahibi olacağını söyleyen Aydın Kuru İncir İşletmeleri ve İhracatçıları Derneği’nin Başkanı Metin Topaç, “İncir mahsulü Aydın’ımıza has bir meyvedir. Şuanda Türkiye’de üretilen incirin yüzde 67’sini Aydın bölgesi üretmektedir. Fakat Aydınlılar olarak bu zamana kadar üreticimizden tüccarlarımıza, ihracatçımızdan işletmecimizden varıncaya kadar bir türlü birlik ve beraberliği sağlayamamıştık. Bugün buraya bu adımı atmak için bir araya geldik. Sayın Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, odalarımız ile incir üreticilerimiz hep beraber tek yumruk olmak için burada toplandık. Biz Aydın Kuru İncir İşletmeleri ve İhracatçıları Derneği (AKİD) olarak bu bütünlüğün sağlanmasına her zaman öncülük yapacağız. Sizlerin sayesinde Aydın’ın, İncirliova’nın, Köşk’ün, Germencik’in, Nazilli’nin, Sultanhisar’ın, Atça’nın, Umurlu’nun ve Buharkent’in tek sesi olacağız. Aydın incirde markaya doğru gidecek.  Kendi patentimiz ve kendi markamız olacak ki Aydın’ı Fransa’da, Amerika’da, Brezilya’da, Almanya’da, Rusya’da incirimizi gördüğü zaman işte bu Aydın’ın inciri deyecek. Oradaki vatandaşlarımız da bizim gibi gurur duyacak” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.