Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Aydın Barosu’ndan kınama

GÜNCEL 24.05.2018 - 16:22, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4100+ kez okundu.
 

Aydın Barosu’ndan kınama

Aydın Barosu Başkanlığı, bugün Ankara 12. İş Mahkemesi'de bir hakimin Ankara Barosu Başkanı'na ve diğer avukatlara karşı takındığı tutumu kınadı.

AYDIN- Aydın Barosu Başkanlığı, bugün Ankara 12. İş Mahkemesi hâkiminin, yargının kurucu üç ayağından biri olan, bağımsız savunmayı temsil eden avukat meslektaşlarını, hukuka aykırı bir şekilde duruşma salonundan çıkardığını, görevinin gereğini yerine getirerek, buna karşı duruşunu gösterip itiraz eden Ankara Barosu Başkanı Av. Hakan Canduran'a da hakaretler ederek saldırdığını belirterek, olayı kınadıklarını açıkladı. Aydın Barosu Başkanlığı’nın yazılı açıklamasında şöyle denildi: “Bugün Ankara 12. İş Mahkemesi hâkimi, yargının kurucu üç ayağından biri olan, bağımsız savunmayı temsil eden avukat meslektaşlarımızı, hukuka aykırı bir şekilde duruşma salonundan çıkarmış, görevinin gereğini yerine getirerek, buna karşı duruşunu gösterip itiraz eden Ankara Barosu Başkanı Sayın Av. Hakan Canduran'a da hakaretler ederek saldırmıştır. Hukuk tarihimize kara bir leke ve kepazelik olarak geçecek olan bu olay basına da yansımış, yalnızca meslektaşlarımızın değil, kamuoyunun da tepkisini çekmiştir. Ankara Barosu Başkanımıza, Ankara Barosu avukatlarına geçmiş olsun diyor, saldırıyı lanetlerken; HSK'yı, Türk Milleti adına karar verme makamına, mahkeme kürsüsüne ve Türk Yargısı'na yakışmayan hâkimi derhal görevden el çektirmeye, en kısa zamanda da meslekten çıkarmaya davet ediyoruz.”
Aydın Barosu Başkanlığı, bugün Ankara 12. İş Mahkemesi'de bir hakimin Ankara Barosu Başkanı'na ve diğer avukatlara karşı takındığı tutumu kınadı.

AYDIN- Aydın Barosu Başkanlığı, bugün Ankara 12. İş Mahkemesi hâkiminin, yargının kurucu üç ayağından biri olan, bağımsız savunmayı temsil eden avukat meslektaşlarını, hukuka aykırı bir şekilde duruşma salonundan çıkardığını, görevinin gereğini yerine getirerek, buna karşı duruşunu gösterip itiraz eden Ankara Barosu Başkanı Av. Hakan Canduran'a da hakaretler ederek saldırdığını belirterek, olayı kınadıklarını açıkladı.

Aydın Barosu Başkanlığı’nın yazılı açıklamasında şöyle denildi:

“Bugün Ankara 12. İş Mahkemesi hâkimi, yargının kurucu üç ayağından biri olan, bağımsız savunmayı temsil eden avukat meslektaşlarımızı, hukuka aykırı bir şekilde duruşma salonundan çıkarmış, görevinin gereğini yerine getirerek, buna karşı duruşunu gösterip itiraz eden Ankara Barosu Başkanı Sayın Av. Hakan Canduran'a da hakaretler ederek saldırmıştır.

Hukuk tarihimize kara bir leke ve kepazelik olarak geçecek olan bu olay basına da yansımış, yalnızca meslektaşlarımızın değil, kamuoyunun da tepkisini çekmiştir.

Ankara Barosu Başkanımıza, Ankara Barosu avukatlarına geçmiş olsun diyor, saldırıyı lanetlerken; HSK'yı, Türk Milleti adına karar verme makamına, mahkeme kürsüsüne ve Türk Yargısı'na yakışmayan hâkimi derhal görevden el çektirmeye, en kısa zamanda da meslekten çıkarmaya davet ediyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.