Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Aydın Barosu, Feyzioğlu’na ‘Devam’ dedi

GÜNCEL 07.02.2019 - 19:13, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2877+ kez okundu.
 

Aydın Barosu, Feyzioğlu’na ‘Devam’ dedi

Aydın Barosu Başkanlığı ve TBB Delegasyonu adına yapılan ortak basın açıklamasında, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Metin Feyzioğlu'nun, bazı barolarımızın başkanları ile birlikte, Rize'de bulunan bütün partilerin il teşkilatlarına yaptığı ziyaret ve açıklamaları doğru bulmamalarına rağmen, Feyzioğlu’nun görevine devam etmesi istendi.

AYDIN- Bazı Baro Başkanları ve TBB Delegasyonunca istifa çağrıları yapılmaya başlandığı belirtilen ortak açıklamada, “İstifa talebinde bulunmak her TBB delegesinin elbette hakkıdır. Bazı barolarımızın delegasyonunun toplanarak bu açıklamayı yapmaları da haklarıdır. Bu çağrılar üzerine, aksi bir görüşü dile getirerek, TBB Başkanı sayın Av. Metin Feyzioğlu'na destek açıklaması yapan çok sayıda da baro başkanımız olmuştur” denildi. Aydın Barosu Yönetim Kurulu Başkanı Av. Gökhan Bozkurt ve TBB Delegeleri Av. Ufuk Güneş, Av. S. Savaş Seyitligil, Av. Nalan Yarkın, Av. Filiz Ceylan, Av. Özlem Burcu Uğan Sevim’in imzalarını taşıyan açıklamada, şöyle denildi: “Öncelikle belirtmek isteriz ki; meslektaşlarımızı birbirinden ayırarak, ayrıştırarak, ötekileştirerek, suçlayarak hareket etmek hiç kimsenin hakkı olmadığı gibi, olayları farklı şekilde yansıtarak, üzerinden tepki yaratmak, kampanyaya dönüştürmek, hatta emrivaki ile Baro Başkanları ile delegelere tavır dayatmasında bulunmak da hak değildir. Ayrıca, bu şekilde, kimsenin meslek adına doğru bir yere varması mümkün de değildir. Demokratik teamüller, yok olma tehlikesi ve tehdidi altındaki mesleğimizin içinden geçtiği ateş çemberi, yargı adına duyulmakta olan kaygıların korkulara dönüştüğü göz önüne alındığında; meslektaşlarımızın, barolarımızın ve Türkiye Barolar Birliği'nin meslek, avukat hakları ve hukuk devleti mücadelesinden başka buluşması gereken bir yer yoktur. Seçilmiş herkes eleştirilebilir. Bunu yapan meslektaşlara saygı duymak, hatta değişik seslere ve fikirlere kulak vermek gerekir. Ancak; ne eleştirenler ne de eleştirilenler avukata yakışan tavırdan uzaklaşma, hedef gösterme, saygı sınırlarını aşma hakkına sahip değildir. Baro Başkanlarının ya da Türkiye Barolar Birliği Başkanının, kurumsal olarak siyasi partileri ziyaretini Aydın Barosu olarak doğru bulmuyoruz. Yine, buradan yola çıkılarak Türkiye Barolar Birliği Başkanı'nın ziyaretlerini ve yaptığı açıklamaları manipüle ederek, kamuoyunda Baroların ve çatı kuruluşumuz olan Türkiye Barolar Birliği'nin, üstelik hiç de ihtiyacımız olmayan bir dönemde tartışma konusu hâline getirilmesini de doğru bulmuyoruz. Kamuoyu önünde yaşanmakta olan polemiklerle yürüyen bu olumsuz sürece bir son verilmesi gerektiği düşüncemizi paylaşarak, eleştiri ve taleplerimizi aile meclisimiz olan genel kurulumuzda bütün açıklığı ve samimiyetiyle ortaya koymamızın gerekli hatta zorunlu olduğunu ifade ile, tüm meslektaşlarımızı, barolarımızı ve çatı kuruluşumuz olan Türkiye Barolar Birliği'ni, hep birlikte hukukun üstünlüğü, hukuk devleti, mesleğimizin kangren olmuş sorunları, tehlike altındaki avukatların durumu ve avukatların dertlerinin çözümü noktasında ayağa kalkmaya davet ediyoruz. Meslek adına yaşadığımız bu zorlu süreçte, Türkiye Barolar Birliği'nin yıpratılmaması hususunu da göz önünde tutarak, TBB Başkanımız sayın Av. Metin Feyzioğlu'nun, seçilmiş bulunduğu görevine devam etmesi düşüncemizi meslektaşlarımız ve kamuoyuna duyuruyoruz.”
Aydın Barosu Başkanlığı ve TBB Delegasyonu adına yapılan ortak basın açıklamasında, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Metin Feyzioğlu'nun, bazı barolarımızın başkanları ile birlikte, Rize'de bulunan bütün partilerin il teşkilatlarına yaptığı ziyaret ve açıklamaları doğru bulmamalarına rağmen, Feyzioğlu’nun görevine devam etmesi istendi.

AYDIN- Bazı Baro Başkanları ve TBB Delegasyonunca istifa çağrıları yapılmaya başlandığı belirtilen ortak açıklamada, “İstifa talebinde bulunmak her TBB delegesinin elbette hakkıdır. Bazı barolarımızın delegasyonunun toplanarak bu açıklamayı yapmaları da haklarıdır. Bu çağrılar üzerine, aksi bir görüşü dile getirerek, TBB Başkanı sayın Av. Metin Feyzioğlu'na destek açıklaması yapan çok sayıda da baro başkanımız olmuştur” denildi.

Aydın Barosu Yönetim Kurulu Başkanı Av. Gökhan Bozkurt ve TBB Delegeleri Av. Ufuk Güneş, Av. S. Savaş Seyitligil, Av. Nalan Yarkın, Av. Filiz Ceylan, Av. Özlem Burcu Uğan Sevim’in imzalarını taşıyan açıklamada, şöyle denildi:

“Öncelikle belirtmek isteriz ki; meslektaşlarımızı birbirinden ayırarak, ayrıştırarak, ötekileştirerek, suçlayarak hareket etmek hiç kimsenin hakkı olmadığı gibi, olayları farklı şekilde yansıtarak, üzerinden tepki yaratmak, kampanyaya dönüştürmek, hatta emrivaki ile Baro Başkanları ile delegelere tavır dayatmasında bulunmak da hak değildir. Ayrıca, bu şekilde, kimsenin meslek adına doğru bir yere varması mümkün de değildir. Demokratik teamüller, yok olma tehlikesi ve tehdidi altındaki mesleğimizin içinden geçtiği ateş çemberi, yargı adına duyulmakta olan kaygıların korkulara dönüştüğü göz önüne alındığında; meslektaşlarımızın, barolarımızın ve Türkiye Barolar Birliği'nin meslek, avukat hakları ve hukuk devleti mücadelesinden başka buluşması gereken bir yer yoktur.

Seçilmiş herkes eleştirilebilir. Bunu yapan meslektaşlara saygı duymak, hatta değişik seslere ve fikirlere kulak vermek gerekir. Ancak; ne eleştirenler ne de eleştirilenler avukata yakışan tavırdan uzaklaşma, hedef gösterme, saygı sınırlarını aşma hakkına sahip değildir. Baro Başkanlarının ya da Türkiye Barolar Birliği Başkanının, kurumsal olarak siyasi partileri ziyaretini Aydın Barosu olarak doğru bulmuyoruz. Yine, buradan yola çıkılarak Türkiye Barolar Birliği Başkanı'nın ziyaretlerini ve yaptığı açıklamaları manipüle ederek, kamuoyunda Baroların ve çatı kuruluşumuz olan Türkiye Barolar Birliği'nin, üstelik hiç de ihtiyacımız olmayan bir dönemde tartışma konusu hâline getirilmesini de doğru bulmuyoruz.

Kamuoyu önünde yaşanmakta olan polemiklerle yürüyen bu olumsuz sürece bir son verilmesi gerektiği düşüncemizi paylaşarak, eleştiri ve taleplerimizi aile meclisimiz olan genel kurulumuzda bütün açıklığı ve samimiyetiyle ortaya koymamızın gerekli hatta zorunlu olduğunu ifade ile, tüm meslektaşlarımızı, barolarımızı ve çatı kuruluşumuz olan Türkiye Barolar Birliği'ni, hep birlikte hukukun üstünlüğü, hukuk devleti, mesleğimizin kangren olmuş sorunları, tehlike altındaki avukatların durumu ve avukatların dertlerinin çözümü noktasında ayağa kalkmaya davet ediyoruz. Meslek adına yaşadığımız bu zorlu süreçte, Türkiye Barolar Birliği'nin yıpratılmaması hususunu da göz önünde tutarak, TBB Başkanımız sayın Av. Metin Feyzioğlu'nun, seçilmiş bulunduğu görevine devam etmesi düşüncemizi meslektaşlarımız ve kamuoyuna duyuruyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.