Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Aydın Bahçeşehir Koleji Öğrencileri Atamızın izinde ilerliyor

EĞİTİM 10.11.2018 - 17:33, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2065+ kez okundu.
 

Aydın Bahçeşehir Koleji Öğrencileri Atamızın izinde ilerliyor

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80. yılı tüm Türkiye de olduğu gibi Aydında da törenlerle anıldı.

AYDIN- Aydın Bahçeşehir Koleji’nde okul bahçesinde düzenlenen törende saat 09:05’de hayat durdu. Saygı duruşu İstiklal Marşı ve bayrakların yarıya indirilmesi ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anma programı başladı. Ardından ilkokul ve ortaokul öğrencileri Atatürk büstüne çiçeklerini bıraktı. Okul Müdürü Sümer Mustafa Güngör, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, şunları söyledi: ‘’Bizler bugün burada Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak üzere toplandık. Öncelikle sizlerin huzurunda Ulu Önderimiz Atatürk’ün anısının önünde saygı ve minnetle eğiliyorum. Bugün ülkemizin içinde bulunduğu coğrafya adeta ateşten çember gibi kavrulurken, hepimiz barış ve bağımsızlık gibi kavramların değerini her zamankinden daha kuvvetle hissediyoruz. Bu bağlamda Türk ulusu olarak Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetimizi kuran kahramanlara minnet ve şükran duygularımız artarak büyüyor. Atatürk’ü anmak için toplandığımız bu anlamlı günde Atatürk’ü anmanın en doğru yolu O’nu iyi okumak, sözlerini doğru yorumlamaktır diye düşünüyorum. Sizlerin huzurunda bir kez daha Eşsiz Lider Mustafa Kemal Atatürk’e minnetlerimizi sunuyoruz. O’nun gösterdiği yolda, aklın ve bilimin rehberliğinde ilerleme kararlılığımızla emanetinin bekçisiyiz.’’ 6. sınıf öğrencilerinin okuduğu şiirler, 4.sınıf öğrencilerinin koroda seslendirdiği şarkılar,5.sınıf öğrencilerinin hazırladığı oratoryo ve 7. Sınıf halk oyunları kulübü öğrencilerinin dansı izleyenleri hüzünlendirirken öğrencilerin muhteşem performansları ile anma programı sona erdi. 7.sınıf öğrencileri, görevli öğretmenler ve veliler Aydın Bahçeşehir Koleji’nden hareket ederek Atatürk Kent Meydanı’na kadar yürüyüş düzenledi. Yürüyüş öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin Atatürk Kent Meydanı’nda yer alan Atatürk büstüne karanfil koyması ile sona erdi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80. yılı tüm Türkiye de olduğu gibi Aydında da törenlerle anıldı.

AYDIN- Aydın Bahçeşehir Koleji’nde okul bahçesinde düzenlenen törende saat 09:05’de hayat durdu. Saygı duruşu İstiklal Marşı ve bayrakların yarıya indirilmesi ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anma programı başladı. Ardından ilkokul ve ortaokul öğrencileri Atatürk büstüne çiçeklerini bıraktı.

Okul Müdürü Sümer Mustafa Güngör, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, şunları söyledi:

‘’Bizler bugün burada Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak üzere toplandık. Öncelikle sizlerin huzurunda Ulu Önderimiz Atatürk’ün anısının önünde saygı ve minnetle eğiliyorum. Bugün ülkemizin içinde bulunduğu coğrafya adeta ateşten çember gibi kavrulurken, hepimiz barış ve bağımsızlık gibi kavramların değerini her zamankinden daha kuvvetle hissediyoruz.

Bu bağlamda Türk ulusu olarak Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetimizi kuran kahramanlara minnet ve şükran duygularımız artarak büyüyor. Atatürk’ü anmak için toplandığımız bu anlamlı günde Atatürk’ü anmanın en doğru yolu O’nu iyi okumak, sözlerini doğru yorumlamaktır diye düşünüyorum. Sizlerin huzurunda bir kez daha Eşsiz Lider Mustafa Kemal Atatürk’e minnetlerimizi sunuyoruz. O’nun gösterdiği yolda, aklın ve bilimin rehberliğinde ilerleme kararlılığımızla emanetinin bekçisiyiz.’’

6. sınıf öğrencilerinin okuduğu şiirler, 4.sınıf öğrencilerinin koroda seslendirdiği şarkılar,5.sınıf öğrencilerinin hazırladığı oratoryo ve 7. Sınıf halk oyunları kulübü öğrencilerinin dansı izleyenleri hüzünlendirirken öğrencilerin muhteşem performansları ile anma programı sona erdi.

7.sınıf öğrencileri, görevli öğretmenler ve veliler Aydın Bahçeşehir Koleji’nden hareket ederek Atatürk Kent Meydanı’na kadar yürüyüş düzenledi. Yürüyüş öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin Atatürk Kent Meydanı’nda yer alan Atatürk büstüne karanfil koyması ile sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.