Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Aydın, 53. Uluslararası Berlin Turizm Borsası Fuarı’nda

TURİZM 11.03.2019 - 19:02, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4141+ kez okundu.
 

Aydın, 53. Uluslararası Berlin Turizm Borsası Fuarı’nda

Dünyanın sayılı turizm fuarlarından olan ve bu yıl 53’üncüsü düzenlenen ITB Berlin 2019’da Aydın’ın, tanıtım standıyla yer aldığı bildirildi.

AYDIN- Yapılan açıklamaya göre, “Aydin İl Tanıtım Projesi” kapsamında, Aydin Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu'nun organize ettiği Aydın Tanıtım Standı'nda, Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat, Aydın Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu Koordinatörü Reyhan Türkmen ve Proje Görevlisi Emre Özceylan, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Turizm Şube Müdürü Ahmet Demir tanıtım faaliyetlerinde görev aldı. Aydın Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu tarafından 2018 yılında hazırlanan ve Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Aydin İl Tanıtım Projesi’nin önemli bir ayağı da ilimizin yurt içi ve yurt dışı turizm fuarlarında tanıtılması. 2020 yılında tamamlanacak olan projenin temel hedefi, Aydın’ın tarihi, turistik, doğal ve gastronomik niteliklerini ön plana çıkaran ve dijital olanakları kullanan bir tanıtım stratejisi geliştirerek, daha fazla yerli ve yabancı turisti Aydın’a çekebilmek. Berlin’de düzenlenen ITB Fuarı, projenin amaçlarına ulaşmak için önemli fırsatlardan birisidir. Bu fırsatı iyi değerlendirebilmek adına Aydın Valiliği’nin girişimleriyle tüm hazırlıklar tamamlanarak fuara katılım sağlandı. ITB’deki Aydın Tanıtım Standı’nda Aydın’a ait tüm turistik unsurların yanında, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından Dünya Miras Listesi’ne kaydedilen Afrodisias Antik Kenti’nin, turizm firmalarının rağbet ettiği bir destinasyona dönüşmesi için çaba sarf edilmekte. Aydın, taşıdığı kültürel özellikler bakımından son yıllarda Uzak Doğulu turistler tarafından tercih edilen illerden birisi. Bu nedenle ITB Fuarı’nda kültür turizmine önem veren Uzak Doğu turizm acentalarıyla da bağlantılar kuruldu. Aydın’ın tarihi, turistik ve tarımsal değerlerinin tanıtıldığı fuar standında, Aydın ve Aldın il sınırlarında turistlere hizmet veren çeşitli oteller hakkında farklı dillerde bilgi veren broşür, harita ve diğer tanıtım materyalleri yer aldı. Standı ziyaret edenlere ise yöresel ürünlerimizden incir ve zeytinyağı ikramı yapılmakta. ITB Berlin 2019 Turizm Fuarı’nın açılış gününde yoğun ilgi gören Aydın Standı’nın en önemli konuğu Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy oldu. Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat’tan tanıtım faaliyetleri hakkında bilgiler alan Bakan Mehmet Nuri Ersoy, beğenilerini dile getirerek tanıtım görevlilerine başarılar diledi. Tanıtım çalışmaları kapsamında TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya ile Aydın ilinin turizm kapasitesinin geliştirilmesi ve sektör temsilcilerinin istekleriyle ilgili olarak Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat başkanlığında toplantı yapıldı. 10 Mart 2019 Pazar gününe kadar açık olacak olan fuarda, 181 ülkeden 10 bin katılımcı yer alıyor.
Dünyanın sayılı turizm fuarlarından olan ve bu yıl 53’üncüsü düzenlenen ITB Berlin 2019’da Aydın’ın, tanıtım standıyla yer aldığı bildirildi.

AYDIN- Yapılan açıklamaya göre, “Aydin İl Tanıtım Projesi” kapsamında, Aydin Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu'nun organize ettiği Aydın Tanıtım Standı'nda, Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat, Aydın Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu Koordinatörü Reyhan Türkmen ve Proje Görevlisi Emre Özceylan, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Turizm Şube Müdürü Ahmet Demir tanıtım faaliyetlerinde görev aldı.

Aydın Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu tarafından 2018 yılında hazırlanan ve Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Aydin İl Tanıtım Projesi’nin önemli bir ayağı da ilimizin yurt içi ve yurt dışı turizm fuarlarında tanıtılması. 2020 yılında tamamlanacak olan projenin temel hedefi, Aydın’ın tarihi, turistik, doğal ve gastronomik niteliklerini ön plana çıkaran ve dijital olanakları kullanan bir tanıtım stratejisi geliştirerek, daha fazla yerli ve yabancı turisti Aydın’a çekebilmek. Berlin’de düzenlenen ITB Fuarı, projenin amaçlarına ulaşmak için önemli fırsatlardan birisidir. Bu fırsatı iyi değerlendirebilmek adına Aydın Valiliği’nin girişimleriyle tüm hazırlıklar tamamlanarak fuara katılım sağlandı.

ITB’deki Aydın Tanıtım Standı’nda Aydın’a ait tüm turistik unsurların yanında, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından Dünya Miras Listesi’ne kaydedilen Afrodisias Antik Kenti’nin, turizm firmalarının rağbet ettiği bir destinasyona dönüşmesi için çaba sarf edilmekte.

Aydın, taşıdığı kültürel özellikler bakımından son yıllarda Uzak Doğulu turistler tarafından tercih edilen illerden birisi. Bu nedenle ITB Fuarı’nda kültür turizmine önem veren Uzak Doğu turizm acentalarıyla da bağlantılar kuruldu.

Aydın’ın tarihi, turistik ve tarımsal değerlerinin tanıtıldığı fuar standında, Aydın ve Aldın il sınırlarında turistlere hizmet veren çeşitli oteller hakkında farklı dillerde bilgi veren broşür, harita ve diğer tanıtım materyalleri yer aldı. Standı ziyaret edenlere ise yöresel ürünlerimizden incir ve zeytinyağı ikramı yapılmakta.

ITB Berlin 2019 Turizm Fuarı’nın açılış gününde yoğun ilgi gören Aydın Standı’nın en önemli konuğu Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy oldu. Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat’tan tanıtım faaliyetleri hakkında bilgiler alan Bakan Mehmet Nuri Ersoy, beğenilerini dile getirerek tanıtım görevlilerine başarılar diledi.

Tanıtım çalışmaları kapsamında TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya ile Aydın ilinin turizm kapasitesinin geliştirilmesi ve sektör temsilcilerinin istekleriyle ilgili olarak Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat başkanlığında toplantı yapıldı. 10 Mart 2019 Pazar gününe kadar açık olacak olan fuarda, 181 ülkeden 10 bin katılımcı yer alıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.