Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Ayakkabı ustaları çırak bulamıyor

GENEL 04.08.2018 - 12:04, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4051+ kez okundu.
 

Ayakkabı ustaları çırak bulamıyor

Aydın’ın Didim ilçesinde, ayakkabı tamir ederek geçimini sürdüren ayakkabı ustaları çırak bulmakta sorun yaşıyor.

AYDIN- El emeği ile çalışan küçük esnafın gün geçtikçe eridiğini belirten ayakkabı ustası Süleyman Karatepe, ayakkabı çırağı bulamadıklarından yakınarak, el emeğiyle çalışan bir zanaatkar olarak ancak günlük yapabildiği ayakkabı ve çanta tamiri ile geçimini sağladığını ifade etti. Didim’de eskisi gibi sipariş veren müşterilerin olmadığını ifade eden Karatepe, “Bu gün bir erkek yevmiyesi 100-150 lira civarındadır. Oysa bugün 20-30 TL civarında ayakkabılar satılıyor. Marka ayakkabılar ise 150 – 300 lira civarında satılıyor. Bakıldığında seri imalat ayakkabı satan büyük mağazalar parayı kazanıyor. Bizim gibi küçük esnaflar ve el emeği ile çalışanlar ekonomik güçlükler çekiyor. Bazı günler müşteri siparişi olmadığı için de boş kalıyoruz. Bazen küçük tamiratlar çanta ve ayakkabı boyama işleri ile günde 30- 40 TL kazançla ayakta durmaya çalışıyoruz” diye konuştu. İşlerin eskisi gibi gitmediğini belirten ayakkabı ustası Süleyman Karatepe, gün geçtikçe küçük esnafın maddi sıkıntılar nedeniyle kapatmaya gittiğini, çırak yetişmediği için ileri ki zamanlarda memlekette usta bulmada sorunların yaşanacağını savundu.
Aydın’ın Didim ilçesinde, ayakkabı tamir ederek geçimini sürdüren ayakkabı ustaları çırak bulmakta sorun yaşıyor.

AYDIN- El emeği ile çalışan küçük esnafın gün geçtikçe eridiğini belirten ayakkabı ustası Süleyman Karatepe, ayakkabı çırağı bulamadıklarından yakınarak, el emeğiyle çalışan bir zanaatkar olarak ancak günlük yapabildiği ayakkabı ve çanta tamiri ile geçimini sağladığını ifade etti.

Didim’de eskisi gibi sipariş veren müşterilerin olmadığını ifade eden Karatepe, “Bu gün bir erkek yevmiyesi 100-150 lira civarındadır. Oysa bugün 20-30 TL civarında ayakkabılar satılıyor. Marka ayakkabılar ise 150 – 300 lira civarında satılıyor. Bakıldığında seri imalat ayakkabı satan büyük mağazalar parayı kazanıyor. Bizim gibi küçük esnaflar ve el emeği ile çalışanlar ekonomik güçlükler çekiyor. Bazı günler müşteri siparişi olmadığı için de boş kalıyoruz. Bazen küçük tamiratlar çanta ve ayakkabı boyama işleri ile günde 30- 40 TL kazançla ayakta durmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

İşlerin eskisi gibi gitmediğini belirten ayakkabı ustası Süleyman Karatepe, gün geçtikçe küçük esnafın maddi sıkıntılar nedeniyle kapatmaya gittiğini, çırak yetişmediği için ileri ki zamanlarda memlekette usta bulmada sorunların yaşanacağını savundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.