Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Avukatlardan ‘Türkiye’ tepkisi

GÜNCEL 07.02.2018 - 14:11, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3512+ kez okundu.
 

Avukatlardan ‘Türkiye’ tepkisi

Hükümetin Türkiye Barolar Birliği’nin adından ‘Türkiye’yi çıkarmak için hazırlık yaptığının dillendirilmesi üzerine sert tepkiler gelmeye başladı.

AYDIN- Aydın’da ilk tepki Aydın Barosu Başkanı Av. Gökhan Bozkurt’tan geldi. Başkan Bozkurt, sosyal medya facebook hesabından yaptığı açımlamada, şunları söyledi: “Aydın Barosu için Türkiye Barolar Birliği ‘Türkiye Barolar Birliği’dir. Bugün ‘Türkiye’yi kaldırmaya çalışmak, aynı zamanda ‘birliği’ ortadan kaldırmaya çalışmaktır. Bunun sonu Baroların ortadan kaldırılmasıdır. Yaşasın bağımsız savunma, yaşasın avukatlar! Yaşasın Türkiye, yaşasın Birlik! Birliğimizin başında yer alan Türkiye bizim için bir sözcükten çok daha fazlasıdır. Türkiye bizim onurumuzdur, onurumuz her şeyimizdir. Tüm meslektaşlarımı Türkiye'ye, Birliğimize, barolarımıza ve onurumuza sahip çıkmaya çağırıyorum.” Aydın Barosu Başkanı Av. Gökhan Bozkurt’un bu açıklamasına yorumlar yapılmaya başlandı. Çoğunluğu avukat olan yorumcular da sert ifadeler kullandı. Av. Ömer Günel, Başkan Bozkurt’un açıklamasına, “Başkan geç olmadan daha fazlası için planlama yapılmalı. Eminim bu konuda harekete geçiyorsunuzdur. Çünkü bu açıklamanın hemen ardından talimatla çalışan bakanlar kurulu çalışmaya başlamıştır. Kendi haklarını korumayan avukatlar başkalarının haklarını da koruyamazlar!”yorumunu yaptı. Av. Volkan Bahadır ise, “Üniter bir devlette bir tek meslek birliği olur onun da adı Türkiye ile başlar. Ben bu isimle gurur duyuyorum başkanım” dedi. Emekli öğretmen Nazende Keleş ise, “Tüm Avukatların sivil toplum örgütlerinin herkesin barolarla barolar birliğine sahip çıkması gerekmektedir. Barolar birliği onurumuzdur, kimsenin kaldırmaya gücü yetmeyecektir. Binlerce Avukatlarımız ve herkesin tepkisini koyması lazım. Zaten adalet yok, yargı bağımsız değil. Kimsenin can güvenliği yok. Avukatlar Türkiye’nin sigortasıdır” yorumunu yaptı. Kazım Turanlı da yorum yapanlar arasındaydı. Turanlı, “Başkanım birileri neden TÜRK, TÜRKİYE, ATATÜRK, gibi onurumuz olan değerlerden gocunur? Bilinmez mi ki ulusal boyutta tekel konumunda olan her meslek örgütlenmesinin merkezi birlik adı TÜRK ya da TÜRKİYE olacaktır. TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ VE AYDIN BAROSU ONURUMUZDUR” dedi.
Hükümetin Türkiye Barolar Birliği’nin adından ‘Türkiye’yi çıkarmak için hazırlık yaptığının dillendirilmesi üzerine sert tepkiler gelmeye başladı.

AYDIN- Aydın’da ilk tepki Aydın Barosu Başkanı Av. Gökhan Bozkurt’tan geldi. Başkan Bozkurt, sosyal medya facebook hesabından yaptığı açımlamada, şunları söyledi:

“Aydın Barosu için Türkiye Barolar Birliği ‘Türkiye Barolar Birliği’dir. Bugün ‘Türkiye’yi kaldırmaya çalışmak, aynı zamanda ‘birliği’ ortadan kaldırmaya çalışmaktır. Bunun sonu Baroların ortadan kaldırılmasıdır. Yaşasın bağımsız savunma, yaşasın avukatlar! Yaşasın Türkiye, yaşasın Birlik!

Birliğimizin başında yer alan Türkiye bizim için bir sözcükten çok daha fazlasıdır. Türkiye bizim onurumuzdur, onurumuz her şeyimizdir. Tüm meslektaşlarımı Türkiye'ye, Birliğimize, barolarımıza ve onurumuza sahip çıkmaya çağırıyorum.”

Aydın Barosu Başkanı Av. Gökhan Bozkurt’un bu açıklamasına yorumlar yapılmaya başlandı. Çoğunluğu avukat olan yorumcular da sert ifadeler kullandı.

Av. Ömer Günel, Başkan Bozkurt’un açıklamasına, “Başkan geç olmadan daha fazlası için planlama yapılmalı. Eminim bu konuda harekete geçiyorsunuzdur. Çünkü bu açıklamanın hemen ardından talimatla çalışan bakanlar kurulu çalışmaya başlamıştır. Kendi haklarını korumayan avukatlar başkalarının haklarını da koruyamazlar!”yorumunu yaptı.

Av. Volkan Bahadır ise, “Üniter bir devlette bir tek meslek birliği olur onun da adı Türkiye ile başlar. Ben bu isimle gurur duyuyorum başkanım” dedi.

Emekli öğretmen Nazende Keleş ise, “Tüm Avukatların sivil toplum örgütlerinin herkesin barolarla barolar birliğine sahip çıkması gerekmektedir. Barolar birliği onurumuzdur, kimsenin kaldırmaya gücü yetmeyecektir. Binlerce Avukatlarımız ve herkesin tepkisini koyması lazım. Zaten adalet yok, yargı bağımsız değil. Kimsenin can güvenliği yok. Avukatlar Türkiye’nin sigortasıdır” yorumunu yaptı.

Kazım Turanlı da yorum yapanlar arasındaydı. Turanlı, “Başkanım birileri neden TÜRK, TÜRKİYE, ATATÜRK, gibi onurumuz olan değerlerden gocunur? Bilinmez mi ki ulusal boyutta tekel konumunda olan her meslek örgütlenmesinin merkezi birlik adı TÜRK ya da TÜRKİYE olacaktır. TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ VE AYDIN BAROSU ONURUMUZDUR” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.