Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Avukatlara şiddete tepki gösterdi

GÜNCEL 19.09.2019 - 16:45, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2819+ kez okundu.
 

Avukatlara şiddete tepki gösterdi

Avukatlara yönelik saldır ve şiddetin sistematik bir şekilde sürdüğünü belirten Aydın Barosu Başkanı Av. Gökhan Bozkurt, Ankara, Bursa ve Mardin’de saldırıya uğrayan, şiddet gören avukatların yanında olduklarını bildirdi.

AYDIN- Aydın Barosu Yönetim Kurulu adına yazılı bir açıklama yapan Başkan Av. Gökhan Bozkurt, 1- 17 Eylül 2019 günü Mardin Barosu üyesi iki meslektaşlarının, takip ettikleri bir dosyada, davanın karşı tarafı olan kalabalık bir grup tarafından evlerinin önünde saldırıya uğradığını, Av. İbrahim Dündar’ın bıçakla yaralandığını, Av. Özlem Dündar’ın ise, karnındaki sekiz aylık bebeği ile darp edildiğini anlatarak, “2 saldırgan suçlarını itiraf etmesine karşın, adli kontrolle serbest bırakılmıştır. Çünkü saldırıya uğrayanlar, savcı ya da yargıç değil, avukatlar!” dedi. 15 Eylül 2019 günü Bursa Barosu üyesi Av. Fesih Demir’in, genel/trafik uygulaması yapan polislerin hukuksuz işlemini kabul etmediği için hakaret ve tehditlere uğradığını, yerlerde sürüklenip, karga tulumba polis arabasına atıldığını dile getiren Başkan Bozkurt, “Şikâyetçi olacağını bildirmesi üzerine polis merkezinde bulunan polisler, Bursa Barosu yöneticileri ve Avukat Hakları Merkezi üyelerine de sözlü saldırıda bulunmuşlar, asılsız iddialarla tutanak düzenlemişler ve hukuksuzluklara devam etmişlerdir. Avukatlara yönelik baskı ve saldırılar, halkın hak arama özgürlüğüne yöneliktir ve yurttaşlarımıza gözdağı verilmek istenmektedir” şeklinde konuştu. Üçüncü olayda ise, Ankara Barosu’na kayıtlı meslektaşları Av. Ahmed Buğra Çelik’in Antalya’da 24.08.2019 tarihinde gece saat 00.45 sularında evinin kapısının önünde,  görevinin temelini oluşturan kanunlara bağlılığı unutmuş üç polis memuru tarafından hakaret ve tehdide maruz kaldığını, darp edildiğini vurgulayan Bozkurt, sözlerini, “Nereden ve kimden gelirse gelsin, Avukatlara yönelik saldırıları ve şiddeti kabullenmeyeceğiz ve mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Meslektaşlarımızın, Mardin Barosu’nun, Bursa Barosu’nun ve Ankara Barosu’nun yanındayız” diye tamamladı.
Avukatlara yönelik saldır ve şiddetin sistematik bir şekilde sürdüğünü belirten Aydın Barosu Başkanı Av. Gökhan Bozkurt, Ankara, Bursa ve Mardin’de saldırıya uğrayan, şiddet gören avukatların yanında olduklarını bildirdi.

AYDIN- Aydın Barosu Yönetim Kurulu adına yazılı bir açıklama yapan Başkan Av. Gökhan Bozkurt, 1- 17 Eylül 2019 günü Mardin Barosu üyesi iki meslektaşlarının, takip ettikleri bir dosyada, davanın karşı tarafı olan kalabalık bir grup tarafından evlerinin önünde saldırıya uğradığını, Av. İbrahim Dündar’ın bıçakla yaralandığını, Av. Özlem Dündar’ın ise, karnındaki sekiz aylık bebeği ile darp edildiğini anlatarak, “2 saldırgan suçlarını itiraf etmesine karşın, adli kontrolle serbest bırakılmıştır. Çünkü saldırıya uğrayanlar, savcı ya da yargıç değil, avukatlar!” dedi.

15 Eylül 2019 günü Bursa Barosu üyesi Av. Fesih Demir’in, genel/trafik uygulaması yapan polislerin hukuksuz işlemini kabul etmediği için hakaret ve tehditlere uğradığını, yerlerde sürüklenip, karga tulumba polis arabasına atıldığını dile getiren Başkan Bozkurt, “Şikâyetçi olacağını bildirmesi üzerine polis merkezinde bulunan polisler, Bursa Barosu yöneticileri ve Avukat Hakları Merkezi üyelerine de sözlü saldırıda bulunmuşlar, asılsız iddialarla tutanak düzenlemişler ve hukuksuzluklara devam etmişlerdir. Avukatlara yönelik baskı ve saldırılar, halkın hak arama özgürlüğüne yöneliktir ve yurttaşlarımıza gözdağı verilmek istenmektedir” şeklinde konuştu.

Üçüncü olayda ise, Ankara Barosu’na kayıtlı meslektaşları Av. Ahmed Buğra Çelik’in Antalya’da 24.08.2019 tarihinde gece saat 00.45 sularında evinin kapısının önünde,  görevinin temelini oluşturan kanunlara bağlılığı unutmuş üç polis memuru tarafından hakaret ve tehdide maruz kaldığını, darp edildiğini vurgulayan Bozkurt, sözlerini, “Nereden ve kimden gelirse gelsin, Avukatlara yönelik saldırıları ve şiddeti kabullenmeyeceğiz ve mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Meslektaşlarımızın, Mardin Barosu’nun, Bursa Barosu’nun ve Ankara Barosu’nun yanındayız” diye tamamladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.