Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Avrupa’da gıda korkusu

EKONOMİ 09.01.2018 - 11:17, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3293+ kez okundu.
 

Avrupa’da gıda korkusu

AB Komisyonu Başkanı Juncker, “Avrupa için gıda” uyarısı yaptı.

AYDIN- Avrupa Birliği (AB) genelinde gıda yeterliliğinin ancak desteklemelerle sağlanabildiğini belirten AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, “Söz konusu desteklerin kesilmesi durumunda Avrupa gıdada diğer kıtalara bağımlı hale gelebilir” uyarısında bulundu. AB Komisyonu bünyesinde faaliyet gösteren düşünce kuruluşu Avrupa Politika Strateji Merkezi (EPSC) tarafından Brüksel’de düzenlenen toplantıda konuşan AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, dikkat çekici uyarılarda bulundu. İngiltere’nin AB’den çıkışının bütçeye etkisi AB’nin 2020 yılı sonrasındaki yedi yıllık dönem için bütçesine ilişkin, ‘Çok Yıllı Mali Çerçeve’ hakkında açıklamalarda bulunan Juncker, “AB politikalarını fonlayabilmek için Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’nın yüzde 1’inden fazlası gerekiyor” diye konuştu. Devam eden Brexit Müzakereleri sonrasında 30 Mart 2019 tarihinde AB’den ayrılacak olan İngiltere’nin AB bütçesine milyarlarca avro kaynak sağladığına dikkat çeken AB Komisyonu Başkanı Juncker, AB bütçesine aktarılan kaynakların bütün üye ülkelere önemli faydaları olduğunun altını çizdi. Juncker, AB’nin gelecek mali perspektifinin iç ve dış güvenlik, istihdam, sosyal uyum, göç, savunma ve Ortak Tarım Politikası (CAP) gibi alanları kesinti yapılmadan fonlamaya devam etmesi gerektiğini de kaydetti. “Avrupa gıdada bağımlı hale gelebilir” AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, toplantıdaki konuşmasında gıda konusunda da çarpıcı bir uyarıda bulundu. 1964 yılına kadar tarımsal üretim ve gıda alanlarında kendi kendisine yeterli olmayan Avrupa’da gıda yeterliliğinin, ancak AB desteklemeleriyle sağlanabildiğini vurgulayan Juncker, bu desteklerin kesilmesi durumunda Avrupa’nın gıda gibi stratejik bir konuda diğer kıtalara bağımlı hale geleceğini dile getirdi.
AB Komisyonu Başkanı Juncker, “Avrupa için gıda” uyarısı yaptı.

AYDIN- Avrupa Birliği (AB) genelinde gıda yeterliliğinin ancak desteklemelerle sağlanabildiğini belirten AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, “Söz konusu desteklerin kesilmesi durumunda Avrupa gıdada diğer kıtalara bağımlı hale gelebilir” uyarısında bulundu.

AB Komisyonu bünyesinde faaliyet gösteren düşünce kuruluşu Avrupa Politika Strateji Merkezi (EPSC) tarafından Brüksel’de düzenlenen toplantıda konuşan AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, dikkat çekici uyarılarda bulundu.

İngiltere’nin AB’den çıkışının bütçeye etkisi

AB’nin 2020 yılı sonrasındaki yedi yıllık dönem için bütçesine ilişkin, ‘Çok Yıllı Mali Çerçeve’ hakkında açıklamalarda bulunan Juncker, “AB politikalarını fonlayabilmek için Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’nın yüzde 1’inden fazlası gerekiyor” diye konuştu.

Devam eden Brexit Müzakereleri sonrasında 30 Mart 2019 tarihinde AB’den ayrılacak olan İngiltere’nin AB bütçesine milyarlarca avro kaynak sağladığına dikkat çeken AB Komisyonu Başkanı Juncker, AB bütçesine aktarılan kaynakların bütün üye ülkelere önemli faydaları olduğunun altını çizdi.

Juncker, AB’nin gelecek mali perspektifinin iç ve dış güvenlik, istihdam, sosyal uyum, göç, savunma ve Ortak Tarım Politikası (CAP) gibi alanları kesinti yapılmadan fonlamaya devam etmesi gerektiğini de kaydetti.

“Avrupa gıdada bağımlı hale gelebilir”

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, toplantıdaki konuşmasında gıda konusunda da çarpıcı bir uyarıda bulundu.

1964 yılına kadar tarımsal üretim ve gıda alanlarında kendi kendisine yeterli olmayan Avrupa’da gıda yeterliliğinin, ancak AB desteklemeleriyle sağlanabildiğini vurgulayan Juncker, bu desteklerin kesilmesi durumunda Avrupa’nın gıda gibi stratejik bir konuda diğer kıtalara bağımlı hale geleceğini dile getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.