Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

ATB Hayvancılık Sektörü toplandı

EKONOMİ 04.12.2018 - 13:28, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2259+ kez okundu.
 

ATB Hayvancılık Sektörü toplandı

Aydın Ticaret Borsası, üyelerinin sorunlarına çözüm bulabilmek adına yaptığı sektör toplantılarına devam ediyor.

AYDIN- Aydın Ticaret Borsası (ATB), hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren üyeler, ilgili kurum müdürleri ve temsilcileriyle üretici birlikleri başkanlarını bir araya getirerek sektörün sorunlarını masaya yatırdı. ATB Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren üyeler, Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Ülgen, Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Er ve Meclis Üyesi Cihan Can, Aydın Damızlık Sığır Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Sedat Güngör, Yönetim Kurulu Üyesi İsmet Ünal, Aydın Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Altan Bilgen, Aydın Süt Birliği Başkanı Servet Başkaya, Tarım ve Ormancılık İl Müdürlüğü Şube Müdürü Figen Sezer, TKDK İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt, kurum yetkilileri katılım sağladı. Toplantının açış konuşmasını yapan Aydın Ticaret Borsası Meclis Üyesi Cihan Can, Sektör temsilcilerimiz ile birlikte hayvancılık sektöründe yaşanan sorunlarımız ve çözüm önerilerimizi belirlemek adına bir araya geldik. Gelişen ve değişen dünyada insanoğlunun önemli ve değişmez sorunlarının başında yeterli ve dengeli beslenme gelmektedir. Bu olgu söz konusu olduğunda, hayvansal ürünler taşıdıkları biyolojik özellikleri nedeniyle vazgeçilmez ve diğer besin maddeleri ile ikame edilemez bir konumdadır. Birleşmiş milletler gıda ve tarım örgütü (FAO) verilerine göre 2016 yılında tarım sektörü dünya gayri safi hâsılasının yüzde 3,2’sini oluşturmakta, hayvancılık sektörü ise tarımsal gayri safi hâsılanın yüzde 37’sini oluşturmaktadır. Bu oran AB ülkelerinde yüzde 55, ABD’de yüzde 46 iken gelişmekte olan ülkelerde yüzde 24’ler civarında kalmıştır. Hayvancılık sektöründe yaşanan sorunlar ve çözüm yolları” konusunda, toplantımızın verimli geçmesini temenni ediyorum ifadelerine yer verdi. TKDK tarafından hayvancılık sektörüne yönelik verilen destekler konusunda bilgilendirme yapıldı. Yaklaşık iki saat süren toplantıda sektörle ilgili pek çok sorun kayıt altına alınırken, Aydın Ticaret Borsası tarafından toplantı raporu oluşturulması ve tüm katılımcı kurumların üst mercilerine gerekli raporu sunmaları karara bağlandı.
Aydın Ticaret Borsası, üyelerinin sorunlarına çözüm bulabilmek adına yaptığı sektör toplantılarına devam ediyor.

AYDIN- Aydın Ticaret Borsası (ATB), hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren üyeler, ilgili kurum müdürleri ve temsilcileriyle üretici birlikleri başkanlarını bir araya getirerek sektörün sorunlarını masaya yatırdı.

ATB Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren üyeler, Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Ülgen, Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Er ve Meclis Üyesi Cihan Can, Aydın Damızlık Sığır Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Sedat Güngör, Yönetim Kurulu Üyesi İsmet Ünal, Aydın Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Altan Bilgen, Aydın Süt Birliği Başkanı Servet Başkaya, Tarım ve Ormancılık İl Müdürlüğü Şube Müdürü Figen Sezer, TKDK İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt, kurum yetkilileri katılım sağladı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Aydın Ticaret Borsası Meclis Üyesi Cihan Can, Sektör temsilcilerimiz ile birlikte hayvancılık sektöründe yaşanan sorunlarımız ve çözüm önerilerimizi belirlemek adına bir araya geldik. Gelişen ve değişen dünyada insanoğlunun önemli ve değişmez sorunlarının başında yeterli ve dengeli beslenme gelmektedir. Bu olgu söz konusu olduğunda, hayvansal ürünler taşıdıkları biyolojik özellikleri nedeniyle vazgeçilmez ve diğer besin maddeleri ile ikame edilemez bir konumdadır. Birleşmiş milletler gıda ve tarım örgütü (FAO) verilerine göre 2016 yılında tarım sektörü dünya gayri safi hâsılasının yüzde 3,2’sini oluşturmakta, hayvancılık sektörü ise tarımsal gayri safi hâsılanın yüzde 37’sini oluşturmaktadır. Bu oran AB ülkelerinde yüzde 55, ABD’de yüzde 46 iken gelişmekte olan ülkelerde yüzde 24’ler civarında kalmıştır. Hayvancılık sektöründe yaşanan sorunlar ve çözüm yolları” konusunda, toplantımızın verimli geçmesini temenni ediyorum ifadelerine yer verdi.

TKDK tarafından hayvancılık sektörüne yönelik verilen destekler konusunda bilgilendirme yapıldı. Yaklaşık iki saat süren toplantıda sektörle ilgili pek çok sorun kayıt altına alınırken, Aydın Ticaret Borsası tarafından toplantı raporu oluşturulması ve tüm katılımcı kurumların üst mercilerine gerekli raporu sunmaları karara bağlandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.