Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

ATB Başkanı Fevzi Çondur, Konsey Toplantısı'na Katıldı

GÜNCEL 22.09.2020 - 15:39, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4137+ kez okundu.
 

ATB Başkanı Fevzi Çondur, Konsey Toplantısı'na Katıldı

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, TOBB Ticaret Borsaları Konsey Toplantısı’na Katıldı.

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, TOBB Ticaret Borsaları Konsey Toplantısı’na Katıldı. Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda TOBB Ticaret Borsaları Konsey Üyesi Fevzi Çondur, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında video konferans aracılığıyla gerçekleştirilen TOBB Ticaret Borsaları Konsey Toplantısı’na katıldı. Pandemi sürecinde TOBB olarak yapılan çalışmalardan ve takip edilen konulardan bahseden TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, tarım sektöründeki durum, ürün piyasası ve sorunları hakkında borsa başkanları ile fikir alışverişinde bulundu. Görüşülen konular,  ilgili bakanlıklara, kamu kurumlarına iletilecek talep ve öneriler detaylandırıldı.        Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, yeni pamuk sezonu üzerine konuştu. Çondur, pamuk maliyetlerinin 2019 yılına göre 2020 yılında 30 artış gösterdiğini ve bir destekleme beklenildiğini dile getirdi. Üretim rakamının ise 400 Bin Ton ’un altında gerçeklemesini öngördüğünü söyleyen Çondur,  bu yıl ki destekleme rakamının 80 kuruştan 1 lira 50 kuruş seviyelerine çıkarılmazsa önümüzdeki yıl pamuk üretim alanlarının Ege Bölgesi’nde daralma yaşayabileceğini belirtti. Ayrıca çırçır fabrikalarının yangın sigortalarıyla ilgili reasürans şirketleri ile aralarında yaşanan sıkıntıları dile getirdi.          Son olarak dünyada 1.sırada yer alan Aydın İnciri hakkında konuşan Çondur, İzmir Limanı’na giden partilerin geri dönmesinin ihracatçıyı olumsuz etkilediğini bu noktada Aydın’a da Zirai Karantina Müdürlüğü’nün açılmasının ürünün yerinde işlenmesine ve ihracatçıya fayda sağlayacağına değindi.
Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, TOBB Ticaret Borsaları Konsey Toplantısı’na Katıldı.

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, TOBB Ticaret Borsaları Konsey Toplantısı’na Katıldı.

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda TOBB Ticaret Borsaları Konsey Üyesi Fevzi Çondur, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında video konferans aracılığıyla gerçekleştirilen TOBB Ticaret Borsaları Konsey Toplantısı’na katıldı.

Pandemi sürecinde TOBB olarak yapılan çalışmalardan ve takip edilen konulardan bahseden TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, tarım sektöründeki durum, ürün piyasası ve sorunları hakkında borsa başkanları ile fikir alışverişinde bulundu. Görüşülen konular,  ilgili bakanlıklara, kamu kurumlarına iletilecek talep ve öneriler detaylandırıldı.

      

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, yeni pamuk sezonu üzerine konuştu. Çondur, pamuk maliyetlerinin 2019 yılına göre 2020 yılında 30 artış gösterdiğini ve bir destekleme beklenildiğini dile getirdi. Üretim rakamının ise 400 Bin Ton ’un altında gerçeklemesini öngördüğünü söyleyen Çondur,  bu yıl ki destekleme rakamının 80 kuruştan 1 lira 50 kuruş seviyelerine çıkarılmazsa önümüzdeki yıl pamuk üretim alanlarının Ege Bölgesi’nde daralma yaşayabileceğini belirtti. Ayrıca çırçır fabrikalarının yangın sigortalarıyla ilgili reasürans şirketleri ile aralarında yaşanan sıkıntıları dile getirdi.

        

Son olarak dünyada 1.sırada yer alan Aydın İnciri hakkında konuşan Çondur, İzmir Limanı’na giden partilerin geri dönmesinin ihracatçıyı olumsuz etkilediğini bu noktada Aydın’a da Zirai Karantina Müdürlüğü’nün açılmasının ürünün yerinde işlenmesine ve ihracatçıya fayda sağlayacağına değindi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.