Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Atay’dan protokol savunması

GÜNCEL 19.05.2019 - 17:52, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2924+ kez okundu.
 

Atay’dan protokol savunması

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinliklerinde yaşanan protokol krizine ilişkin bir açıklama da Efeler Belediye Başkanı Av. Fatih Atay’dan geldi.

AYDIN- Aydın Barosu’nun açıklamasına yanıt veren Başkan Atay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na katılma nezaketi göstermeyen Aydın Baro Başkanı’na karşı bu açıklamayı yapmak zorunda kaldığım için üzüntü duyduğumu ifade etmek isterim” dedi. Seçildiği günden bu yana gerçekleşen 2’nci resmi bayrama da eşiyle birlikte katılan bir kamu görevlisi olmaktan onur duyduğunu belirten Başkan Atay, açıklamasında şunları söyledi: “Emekli öğretmen olan 36 yıllık eşim resmi bayramda da beni yalnız bırakmamıştır. Ülkemizde her gün kadınlara yönelik şiddetin arttığı ortamda, bir örneği de 19 Mayıs törenlerinde protokolde yaşanmıştır. Halkın seçtiği Belediye Başkanı ve eşiyle de törene katılan bir kişi olarak, eşimin oturduğu yerden kaldırılmasını nasıl içime sindirebilirim? Görevlilerden ilave bir koltuk getirmelerini istememe rağmen kendisi (baro başkanı) eşimin koltuktan kalkması için defalarca taciz etti. Bu da yetmiyormuş gibi görevlileri göndererek eşimi tacize davet etti. Bir koltuğa oturmak uğruna, bir kadını resmi törende herkesin içinde kaldırmayı nezaket zanneden ve sonra Aydın Baro Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından bunları dile getirecek kadar gözünü koltuk hırsı bürümüş bir baro başkanıyla karşı karşıyayız. Aynı konumda baro başkanı eşiyle birlikte oturuyor olsaydı, şu anda görevde olan belediye başkanı ve eski bir milletvekili olarak ‘siz eşinizle oturun, ben arka tarafta otururum’ derdim. Bir baronun saygınlığını oturulan koltuğun sırasıyla ölçülmeyeceğini çok iyi biliyoruz. Canı istediği bayrama gelip, canı istemediği bayrama gelmeyen bir baro başkanıyla aynı baroya kayıtlı olmaktan esef duyuyorum.”
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinliklerinde yaşanan protokol krizine ilişkin bir açıklama da Efeler Belediye Başkanı Av. Fatih Atay’dan geldi.

AYDIN- Aydın Barosu’nun açıklamasına yanıt veren Başkan Atay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na katılma nezaketi göstermeyen Aydın Baro Başkanı’na karşı bu açıklamayı yapmak zorunda kaldığım için üzüntü duyduğumu ifade etmek isterim” dedi.

Seçildiği günden bu yana gerçekleşen 2’nci resmi bayrama da eşiyle birlikte katılan bir kamu görevlisi olmaktan onur duyduğunu belirten Başkan Atay, açıklamasında şunları söyledi:

“Emekli öğretmen olan 36 yıllık eşim resmi bayramda da beni yalnız bırakmamıştır. Ülkemizde her gün kadınlara yönelik şiddetin arttığı ortamda, bir örneği de 19 Mayıs törenlerinde protokolde yaşanmıştır.

Halkın seçtiği Belediye Başkanı ve eşiyle de törene katılan bir kişi olarak, eşimin oturduğu yerden kaldırılmasını nasıl içime sindirebilirim? Görevlilerden ilave bir koltuk getirmelerini istememe rağmen kendisi (baro başkanı) eşimin koltuktan kalkması için defalarca taciz etti.

Bu da yetmiyormuş gibi görevlileri göndererek eşimi tacize davet etti. Bir koltuğa oturmak uğruna, bir kadını resmi törende herkesin içinde kaldırmayı nezaket zanneden ve sonra Aydın Baro Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından bunları dile getirecek kadar gözünü koltuk hırsı bürümüş bir baro başkanıyla karşı karşıyayız.

Aynı konumda baro başkanı eşiyle birlikte oturuyor olsaydı, şu anda görevde olan belediye başkanı ve eski bir milletvekili olarak ‘siz eşinizle oturun, ben arka tarafta otururum’ derdim.

Bir baronun saygınlığını oturulan koltuğun sırasıyla ölçülmeyeceğini çok iyi biliyoruz. Canı istediği bayrama gelip, canı istemediği bayrama gelmeyen bir baro başkanıyla aynı baroya kayıtlı olmaktan esef duyuyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.