Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Ata’ya saygısızlığa ‘Dur’dedi

GÜNCEL 18.06.2017 - 16:38, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3007+ kez okundu.
 

Ata’ya saygısızlığa ‘Dur’dedi

Aydın’ın Büyükşehir olması ile birlikte tüm cadde ve bulvarlar yasa gereği Büyükşehir Belediyesi’nin yetki ve sorumluluğuna geçmesine rağmen ilçe belediyesinin hiçbir başvuru yapılmadan ve gerekli izinler alınmadan caddede bulunan Ulu Önder Atatürk resmi ve veciz sözünün yer aldığı taka müdahale etmesi Ata’sına saygılı Kuyucak halkını çok üzdü.

AYDIN- Aydın’ın Büyükşehir olması ile birlikte tüm cadde ve bulvarlar yasa gereği Büyükşehir Belediyesi’nin yetki ve sorumluluğuna geçmesine rağmen ilçe belediyesinin hiçbir başvuru yapılmadan ve gerekli izinler alınmadan caddede bulunan Ulu Önder Atatürk resmi ve veciz sözünün yer aldığı taka müdahale etmesinin Ata’sına saygılı Kuyucak halkını çok üzdüğü bildirildi. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Aydın Büyükşehir Belediyesi, yetki ve görev alanına yapılan bu kanunsuz müdahaleye ve Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’e yapılan saygısızlığa göz yummadı. Emniyet ve gerekli idari makamlara yazılı bildirimlerde bulunan Büyükşehir Belediyesi, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu gereğince kendisine ait olan cadde ve üzerindeki kamu mallarına yapılan müdahalelerin engellenmesini talep etti. Ayrıca, Kuyucak İlçe Belediyesi’ne de yapılan kanunsuzluğa son verilmesi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Takı’nın tekrar konulacağı bildirildi” denildi. Kuyucak Belediyesi’nin uygulaması ve gelişmelerle ilgili yapılan açıklamada, şöyle denildi: “Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yasal bildirim ve başvurular sonucunda Büyükşehir’in ekipleri Atatürk Takı’nı yerine koymak için harekete geçti. Ancak, Kuyucak Belediyesi’nin iş makinaları İnönü Caddesi’ni ulaşıma kapatarak Büyükşehir Belediyesi’nin ekiplerinin çalışmasına engel oldu. Büyükşehir Belediyesi tarafından devletin yolunu ulaşıma kapayan bu kalkışmanın engellenmesi için yapılan başvuru üzerine ilçede görev yapan emniyet güçleri olay yerine geldi Bu sırada bazı kendini bilmezler tarafından kanuni görevlerini yapmaya çalışan Aydın Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Zabıta Daire Başkanı Darp edildi. Büyükşehir Belediyesi çalışanları olaya ilişkin görüntü ve kayıtlarla birlikte kendilerine yapılan saldırıyla ilgili olarak suç duyurusunda bulunmak zorunda kaldılar. Kuyucak ilçesinde Atatürk Takı üzerinden yapılmaya çalışılanlar en çok çağdaş ve Atası’na saygılı Kuyucak halkını üzerken vatandaşlar olaya tepki göstererek, ‘Yapılanlar Kuyucak Belediye Başkanımız Metin Ertürk’e hiç yakışması. Bu yaşananlar bizleri çok üzdü. Kuyucak halkı olarak her zaman Atamızın izinde ilerlemeye devam edeceğiz. Yıllarca kentimizin gelişimine tanıklık eden Atatürk resmini indiren Kuyucak Belediyesi’ni kınıyoruz’ şeklinde konuştular.” Konuyla ilgili olarak Aydın Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Biz bugün yaşananlar hakkında gerekli suç duyurusunda bulunduk. İlgili idari makamlara yetki alanımıza ve kamu malına yapılan yasa dışı müdahalelerin durdurulması başvurularımızı yaptık. En kısa sürede tüm ekiplerimiz ile kanunun bize verdiği görevi yerine getireceğiz ve Kuyucak Atatürk Takı’nı yerine takacağız. Yaşanan kanun dışı ve müessir olayların tekrarlanmamasını ümit ediyoruz” dedi.
Aydın’ın Büyükşehir olması ile birlikte tüm cadde ve bulvarlar yasa gereği Büyükşehir Belediyesi’nin yetki ve sorumluluğuna geçmesine rağmen ilçe belediyesinin hiçbir başvuru yapılmadan ve gerekli izinler alınmadan caddede bulunan Ulu Önder Atatürk resmi ve veciz sözünün yer aldığı taka müdahale etmesi Ata’sına saygılı Kuyucak halkını çok üzdü.

AYDIN- Aydın’ın Büyükşehir olması ile birlikte tüm cadde ve bulvarlar yasa gereği Büyükşehir Belediyesi’nin yetki ve sorumluluğuna geçmesine rağmen ilçe belediyesinin hiçbir başvuru yapılmadan ve gerekli izinler alınmadan caddede bulunan Ulu Önder Atatürk resmi ve veciz sözünün yer aldığı taka müdahale etmesinin Ata’sına saygılı Kuyucak halkını çok üzdüğü bildirildi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Aydın Büyükşehir Belediyesi, yetki ve görev alanına yapılan bu kanunsuz müdahaleye ve Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’e yapılan saygısızlığa göz yummadı. Emniyet ve gerekli idari makamlara yazılı bildirimlerde bulunan Büyükşehir Belediyesi, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu gereğince kendisine ait olan cadde ve üzerindeki kamu mallarına yapılan müdahalelerin engellenmesini talep etti. Ayrıca, Kuyucak İlçe Belediyesi’ne de yapılan kanunsuzluğa son verilmesi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Takı’nın tekrar konulacağı bildirildi” denildi.

Kuyucak Belediyesi’nin uygulaması ve gelişmelerle ilgili yapılan açıklamada, şöyle denildi:

“Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yasal bildirim ve başvurular sonucunda Büyükşehir’in ekipleri Atatürk Takı’nı yerine koymak için harekete geçti. Ancak, Kuyucak Belediyesi’nin iş makinaları İnönü Caddesi’ni ulaşıma kapatarak Büyükşehir Belediyesi’nin ekiplerinin çalışmasına engel oldu. Büyükşehir Belediyesi tarafından devletin yolunu ulaşıma kapayan bu kalkışmanın engellenmesi için yapılan başvuru üzerine ilçede görev yapan emniyet güçleri olay yerine geldi

Bu sırada bazı kendini bilmezler tarafından kanuni görevlerini yapmaya çalışan Aydın Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Zabıta Daire Başkanı Darp edildi.

Büyükşehir Belediyesi çalışanları olaya ilişkin görüntü ve kayıtlarla birlikte kendilerine yapılan saldırıyla ilgili olarak suç duyurusunda bulunmak zorunda kaldılar.

Kuyucak ilçesinde Atatürk Takı üzerinden yapılmaya çalışılanlar en çok çağdaş ve Atası’na saygılı Kuyucak halkını üzerken vatandaşlar olaya tepki göstererek, ‘Yapılanlar Kuyucak Belediye Başkanımız Metin Ertürk’e hiç yakışması. Bu yaşananlar bizleri çok üzdü. Kuyucak halkı olarak her zaman Atamızın izinde ilerlemeye devam edeceğiz. Yıllarca kentimizin gelişimine tanıklık eden Atatürk resmini indiren Kuyucak Belediyesi’ni kınıyoruz’ şeklinde konuştular.”

Konuyla ilgili olarak Aydın Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Biz bugün yaşananlar hakkında gerekli suç duyurusunda bulunduk. İlgili idari makamlara yetki alanımıza ve kamu malına yapılan yasa dışı müdahalelerin durdurulması başvurularımızı yaptık. En kısa sürede tüm ekiplerimiz ile kanunun bize verdiği görevi yerine getireceğiz ve Kuyucak Atatürk Takı’nı yerine takacağız. Yaşanan kanun dışı ve müessir olayların tekrarlanmamasını ümit ediyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.