Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Atatürk’ün Nazilli’ye gelişinin 81. yıldönümü törenle kutlandı

GÜNCEL 09.10.2018 - 15:49, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 1737+ kez okundu.
 

Atatürk’ün Nazilli’ye gelişinin 81. yıldönümü törenle kutlandı

Aydın’ın Nazilli ilçesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilçeye gelişinin ve Nazilli Sümerbank Basma Fabrikası’nın açılışının 81. yıldönümü nedeniyle tören düzenlendi.

AYDIN- Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Nazilli’ye gelişinin ve Sümerbank Basma Fabrikası’nın hizmete açılışının 81. yıldönümü törenlerle kutlandı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törenler, Nazilli Belediyesi Etnoğrafya Müzesi'ne ziyaret, Atatürk'ün Nazilli'ye gelişinde Sümerbank Basma Fabrikası’nı hizmete açmasına ilişkin belgesel filmi filminin izlenmesiyle devam etti. Nazilli Garı'ndaki törenlerde ise protokol konuşmaları, şiirlerin okunması ve zeybek gösterileri ile devam etti. Kutlamaların sonunda ise Sümer Basma Fabrikası Müzesi gezilerek tarihi Gıdı Gıdı Treni ile nostalji turu atıldı. Törenlere katılanlar Sümer Basma Fabrikası’nda çalışan ve emekli olanlar tarafından kurulan Emekliler Derneği’nce aşure ikramında bulunuldu. Nazilli Garı'ndaki törende bir konuşma yapan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, günün anlam ve önemini belirttiği konuşmasında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü büyük minnet duyguları ile andıklarını söyledi. Alıcık, "Atatürk’ün ileri görüşlülüğünü Nazilli’ye Sümer Basma Fabrikası’nı kurmasıyla bir kez daha anlıyoruz. Bu fabrika sayesinde Nazilli sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda büyük değişim ve gelişim yaşamıştır. 9 Ekim 1937 yılında açılışı gerçekleştirilen basma fabrikası uzun süre modanın merkezi de olmuştur. Bugün Basma Fabrikası’nın yerinde geleceğe ışık olacak olan üniversite öğrencilerimiz eğitim görmektedir. Biz Nazilli’nin dünden gelen gelişimine katkıda bulunmak için çabalıyoruz. İlçemize kazandırdığımız hizmetler günü kurtarmanın değil gelecek vizyonumuzun ve hep beraber yaşamak, yaşatmak gücümüzün güçlü bir timsalidir. Nazilli’miz gelecekte üniversite ve sanayi kenti olacaktır” dedi. Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük de törende yaptığı konuşmada, Nazilli'nin tarihteki önemine dikkat çekti. Kaymakam Küçük, "Nazilli, tarihte birçok önemli olayın yaşandığı ve kahramanları ile tanınmış, tarım ve kültür şehridir. Ülkemiz açısından önemli bir geçmişe ve geleceğe sahiptir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük önem verdiği bu şehir, kültüründen eğitimine, tarihinden tarımına kadar gelişen ve yükselen bir kenttir. Çünkü Atatürk için Nazilli, Milli Mücadele’nin kıvılcımlarının çakıldığı, büyük mücadelenin verildiği bir kenttir. Atatürk, bu nedenle Nazilli için Cumhuriyetin modern kenti haline gelmesi için buraya yatırım yapmıştır. Bizler onların evlatları olarak ekonomik anlamda özgür olabilmek için onun izinde çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Aydın’ın Nazilli ilçesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilçeye gelişinin ve Nazilli Sümerbank Basma Fabrikası’nın açılışının 81. yıldönümü nedeniyle tören düzenlendi.

AYDIN- Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Nazilli’ye gelişinin ve Sümerbank Basma Fabrikası’nın hizmete açılışının 81. yıldönümü törenlerle kutlandı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törenler, Nazilli Belediyesi Etnoğrafya Müzesi'ne ziyaret, Atatürk'ün Nazilli'ye gelişinde Sümerbank Basma Fabrikası’nı hizmete açmasına ilişkin belgesel filmi filminin izlenmesiyle devam etti. Nazilli Garı'ndaki törenlerde ise protokol konuşmaları, şiirlerin okunması ve zeybek gösterileri ile devam etti. Kutlamaların sonunda ise Sümer Basma Fabrikası Müzesi gezilerek tarihi Gıdı Gıdı Treni ile nostalji turu atıldı. Törenlere katılanlar Sümer Basma Fabrikası’nda çalışan ve emekli olanlar tarafından kurulan Emekliler Derneği’nce aşure ikramında bulunuldu.

Nazilli Garı'ndaki törende bir konuşma yapan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, günün anlam ve önemini belirttiği konuşmasında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü büyük minnet duyguları ile andıklarını söyledi. Alıcık, "Atatürk’ün ileri görüşlülüğünü Nazilli’ye Sümer Basma Fabrikası’nı kurmasıyla bir kez daha anlıyoruz. Bu fabrika sayesinde Nazilli sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda büyük değişim ve gelişim yaşamıştır. 9 Ekim 1937 yılında açılışı gerçekleştirilen basma fabrikası uzun süre modanın merkezi de olmuştur. Bugün Basma Fabrikası’nın yerinde geleceğe ışık olacak olan üniversite öğrencilerimiz eğitim görmektedir. Biz Nazilli’nin dünden gelen gelişimine katkıda bulunmak için çabalıyoruz. İlçemize kazandırdığımız hizmetler günü kurtarmanın değil gelecek vizyonumuzun ve hep beraber yaşamak, yaşatmak gücümüzün güçlü bir timsalidir. Nazilli’miz gelecekte üniversite ve sanayi kenti olacaktır” dedi.

Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük de törende yaptığı konuşmada, Nazilli'nin tarihteki önemine dikkat çekti. Kaymakam Küçük, "Nazilli, tarihte birçok önemli olayın yaşandığı ve kahramanları ile tanınmış, tarım ve kültür şehridir. Ülkemiz açısından önemli bir geçmişe ve geleceğe sahiptir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük önem verdiği bu şehir, kültüründen eğitimine, tarihinden tarımına kadar gelişen ve yükselen bir kenttir. Çünkü Atatürk için Nazilli, Milli Mücadele’nin kıvılcımlarının çakıldığı, büyük mücadelenin verildiği bir kenttir. Atatürk, bu nedenle Nazilli için Cumhuriyetin modern kenti haline gelmesi için buraya yatırım yapmıştır. Bizler onların evlatları olarak ekonomik anlamda özgür olabilmek için onun izinde çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.