Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Atatürk’e ‘Şeytan’ diyene ve alkışlayanlara büyük tepki

GENEL 28.04.2019 - 17:51, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3565+ kez okundu.
 

Atatürk’e ‘Şeytan’ diyene ve alkışlayanlara büyük tepki

Boğaziçi Üniversitesi’nde, Boğaziçi İslam Topluluğu tarafından düzenlenen bir organizasyonda, Yunan asıllı İngiliz yazar Hamza Andreas Tzortzis’in, Atatürk’e "şeytan" demesi ve Tzortis'in bu sözlerinin öğrenciler tarafından alkışlanması, toplumun her kesiminden tepki aldı.

AYDIN- Özellikle sosyal medyaya yansıyan tepkiler arasında Aydın Barosu Başkanı Av. Gökhan Bozkurt ile İYİ Parti Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın tepkileri dikkat çekti. Aydın Barosu Başkanı Av. Gökhan Bozkurt, sosyal medya hesabından, yarın suç duyurusundan bulanacaklarını belirterek, “Soytarılık bedava olsa da, her suçun bir bedeli vardır. Aydın Barosu olarak yarın suç duyurusunda bulunacağız. Kurucu önderimiz Atatürk 'e ‘şeytan’ diyor ve öğrenciler utanmadan, sıkılmadan alkışlıyor. Boğaziçi Üniversitesi Türk Milleti’nden özür dilemelidir” dedi. İYİ Parti Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ da, tepkisini, “Yunan istihbaratının elemanı Atatürk'e ve İstiklal Harbi’ne küfrediyor, dedeleri Yunan işbirlikçisi olan soysuzlar alkışlıyor. Zavallı vatan, millet ve din hainleri, emperyalizmin köpekleri. Allah'ın gazabı üzerinize olsun” şeklinde dile getirdi. OLAY BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ’NDE YAŞANDI Yunan yazar, Atatürk’e “şeytan” dedi "İslamcı" öğrenciler alkışladı. Boğaziçi Üniversitesi’nde Boğaziçi İslam Topluluğu tarafından düzenlenen bir organizasyonda, Yunan asıllı İngiliz yazar Hamza Andreas Tzortzis, Atatürk’e "şeytan" dedi. Tzortis'in bu sözlerini öğrencilerin alkışlaması da dikkat çekti. Boğaziçi Üniversitesi'nde, Boğaziçi İslam Topluluğu tarafından düzenlenen bir programda konuşan Yunan asıllı İngiliz yazar Hamza Andreas Tzortzis, Atatürk'ten “şeytan” olarak bahsetti. Rezil konuşma ise "Boğaziçi İslam Araştırmaları Topluluğu" öğrencileri tarafından alkışlandı: İsim vermeden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını işaret eden Tzortis, skandal konuşmasında, “İslam'ı bu ülkeden kaldırmak istediler. Bu, bu kadar basit. Eğer kendi tarihinizi okursanız, bu şahsın ve diğerlerinin bu ülkeden, memleketinizde İslam'ı kaldırmak istediğini anlarsınız. Beni de onun bu memlekette ne kadar çok resmi olduğu ilgilendirmez. Sonuçta dininizi ortadan kaldırmak için bir uğraş verdiler. Örtünmeyi kaldırdılar, ezanı kaldırdılar, Arapça’yı kaldırdılar, İslami eğitimi kaldırdılar. Bu Allah'ın dostu mudur, yoksa şeytanın dostu mudur?” dedi. Tzortzis’in bu sorusuna öğrenciler ‘şeytan’ yanıtı verdi. Tzortis’in Atatürk’e “şeytanın dostu” iması yaptığında ise öğrencilerin gülüşüp alkışlaması dikkat çekti. İngiliz asıllı Yunan yazarın daha önce bir kitabı ise, Türkçe’ye tercüme edilerek Timaş Yayınları tarafından basılmıştı.
Boğaziçi Üniversitesi’nde, Boğaziçi İslam Topluluğu tarafından düzenlenen bir organizasyonda, Yunan asıllı İngiliz yazar Hamza Andreas Tzortzis’in, Atatürk’e "şeytan" demesi ve Tzortis'in bu sözlerinin öğrenciler tarafından alkışlanması, toplumun her kesiminden tepki aldı.

AYDIN- Özellikle sosyal medyaya yansıyan tepkiler arasında Aydın Barosu Başkanı Av. Gökhan Bozkurt ile İYİ Parti Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın tepkileri dikkat çekti. Aydın Barosu Başkanı Av. Gökhan Bozkurt, sosyal medya hesabından, yarın suç duyurusundan bulanacaklarını belirterek, “Soytarılık bedava olsa da, her suçun bir bedeli vardır. Aydın Barosu olarak yarın suç duyurusunda bulunacağız. Kurucu önderimiz Atatürk 'e ‘şeytan’ diyor ve öğrenciler utanmadan, sıkılmadan alkışlıyor. Boğaziçi Üniversitesi Türk Milleti’nden özür dilemelidir” dedi.

İYİ Parti Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ da, tepkisini, “Yunan istihbaratının elemanı Atatürk'e ve İstiklal Harbi’ne küfrediyor, dedeleri Yunan işbirlikçisi olan soysuzlar alkışlıyor. Zavallı vatan, millet ve din hainleri, emperyalizmin köpekleri. Allah'ın gazabı üzerinize olsun” şeklinde dile getirdi.

OLAY BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ’NDE YAŞANDI

Yunan yazar, Atatürk’e “şeytan” dedi "İslamcı" öğrenciler alkışladı. Boğaziçi Üniversitesi’nde Boğaziçi İslam Topluluğu tarafından düzenlenen bir organizasyonda, Yunan asıllı İngiliz yazar Hamza Andreas Tzortzis, Atatürk’e "şeytan" dedi. Tzortis'in bu sözlerini öğrencilerin alkışlaması da dikkat çekti.

Boğaziçi Üniversitesi'nde, Boğaziçi İslam Topluluğu tarafından düzenlenen bir programda konuşan Yunan asıllı İngiliz yazar Hamza Andreas Tzortzis, Atatürk'ten “şeytan” olarak bahsetti. Rezil konuşma ise "Boğaziçi İslam Araştırmaları Topluluğu" öğrencileri tarafından alkışlandı:

İsim vermeden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını işaret eden Tzortis, skandal konuşmasında, “İslam'ı bu ülkeden kaldırmak istediler. Bu, bu kadar basit. Eğer kendi tarihinizi okursanız, bu şahsın ve diğerlerinin bu ülkeden, memleketinizde İslam'ı kaldırmak istediğini anlarsınız. Beni de onun bu memlekette ne kadar çok resmi olduğu ilgilendirmez. Sonuçta dininizi ortadan kaldırmak için bir uğraş verdiler. Örtünmeyi kaldırdılar, ezanı kaldırdılar, Arapça’yı kaldırdılar, İslami eğitimi kaldırdılar. Bu Allah'ın dostu mudur, yoksa şeytanın dostu mudur?” dedi. Tzortzis’in bu sorusuna öğrenciler ‘şeytan’ yanıtı verdi. Tzortis’in Atatürk’e “şeytanın dostu” iması yaptığında ise öğrencilerin gülüşüp alkışlaması dikkat çekti. İngiliz asıllı Yunan yazarın daha önce bir kitabı ise, Türkçe’ye tercüme edilerek Timaş Yayınları tarafından basılmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.