Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

At arabacılar dert taşıyor

GÜNCEL 03.04.2017 - 12:46, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 4153+ kez okundu.
 

At arabacılar dert taşıyor

5 yıl öncesi fiyatlarla taşıma yapan atçılar işsizlikten dert yandı

AYDIN- Aydın'ın İncirliova ilçesinde geçimini at arabaları ile taşımacılık yaparak kazanan vatandaşlar işsizlikten dert yandı. Bir zamanlar İncirliova Adliye önündeki geniş alanda durakları bulunan şimdi ise sadece tabelası kalan İncirliova Hali önüne mesken tutan at arabacıları siftahsız günler geçirdiklerini söylediler. Her gün iş çıkar ümidiyle atına arabaya koşup sanayiye geldiğini belirten Ferdi Alak, “Önce motorlu araçlar yaygınlaştı bizim işler azaldı. Ardından da hal işleri bitince bizim de işimiz bitti. Baba mesleği at arabacılığından başka yapacak işimiz de yok. İş bulabilmek için fiyatları neredeyse 5 yıl öncesinin fiyatlarına düşürdük. Tek derdimiz karnımızı doyurmak, para kazanmak değil. Ancak yine de siftah yapamadığımız günler oluyor” dedi. Yaklaşık 15 yıldır at arabacılığı yaparak geçimini kazandığını 10-15 yıl öncesine kadar 50 civarındaki at arabacı sayısının bugün 4-5 tane kaldığını belirten Ferdi Alak, “Eskiden gün boyu çalışılırdı. Durakta 30-40 tane at arabası olmasına rağmen zaman zaman işler yetişmezdi. Şimdi iş yok. Çok zor durumdayız” diyerek yetkililerden yardım istedi.
5 yıl öncesi fiyatlarla taşıma yapan atçılar işsizlikten dert yandı

AYDIN- Aydın'ın İncirliova ilçesinde geçimini at arabaları ile taşımacılık yaparak kazanan vatandaşlar işsizlikten dert yandı. Bir zamanlar İncirliova Adliye önündeki geniş alanda durakları bulunan şimdi ise sadece tabelası kalan İncirliova Hali önüne mesken tutan at arabacıları siftahsız günler geçirdiklerini söylediler.

Her gün iş çıkar ümidiyle atına arabaya koşup sanayiye geldiğini belirten Ferdi Alak, “Önce motorlu araçlar yaygınlaştı bizim işler azaldı. Ardından da hal işleri bitince bizim de işimiz bitti. Baba mesleği at arabacılığından başka yapacak işimiz de yok. İş bulabilmek için fiyatları neredeyse 5 yıl öncesinin fiyatlarına düşürdük. Tek derdimiz karnımızı doyurmak, para kazanmak değil. Ancak yine de siftah yapamadığımız günler oluyor” dedi.

Yaklaşık 15 yıldır at arabacılığı yaparak geçimini kazandığını 10-15 yıl öncesine kadar 50 civarındaki at arabacı sayısının bugün 4-5 tane kaldığını belirten Ferdi Alak, “Eskiden gün boyu çalışılırdı. Durakta 30-40 tane at arabası olmasına rağmen zaman zaman işler yetişmezdi. Şimdi iş yok. Çok zor durumdayız” diyerek yetkililerden yardım istedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.