Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Asla geri adım atmayacağız, mücadeleye devam!

SİYASET 01.10.2020 - 17:49, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2290+ kez okundu.
 

Asla geri adım atmayacağız, mücadeleye devam!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız yaptığı yazılı basın açıklamasında, “Devlette liyakat yeniden inşa edilmelidir” dedi.

ANKARA - Bugün TBMM 27. Dönem 4. Yasama yılı çalışmalarına başlıyoruz. Mecliste yeni yasama döneminden beklentim başta, Yeni anayasanın omurgası “Cumhuriyetin demokrasiyle taçlandırılması” olarak nitelendirdiğimiz yeni ve güçlü bir demokratik parlamenter sistem olmalıdır. Kuvvetler ayrılığı ilkesinin ve hukuk devletinin en önemli ayaklarından biri olan yargı kurumunun bağımsızlığı, kesin olarak sağlanmalıdır. Adalete erişim hakkının önündeki tüm engeller kaldırılmalıdır. Devlette liyakat yeniden inşa edilmelidir Demokrasiye geçilmeli, hukukun üstünlüğü ve hukuk güvenliği sağlanmalıdır. Merkez Bankası’nın bağımsızlığı sağlanmalıdır. Kamu İhale Yasası değiştirilmelidir. Bütçe disiplini sağlanmalıdır. Geleceğimizi ipotek altına alan kontrolsüz borçlanmadan kaçınılmalıdır. Adaletsiz vergi politikası düzeltilmelidir. Üretimi önceleyen bir planlama ve teşvik politikası yaşama geçirilmelidir. Türkiye israftan kaçınmalı tasarruf yapmalıdır. Eğitim sistemi ve sağlık sistemi yeniden inşa edilmelidir ve erişilebilir olmalıdır.  İşsizliğin son bulduğu, vatandaşların refaha kavuştuğu, baskılardan uzak ve herkesin söz hakkı ve sözlerini özgürce ifade edebilen, demokrasi, kadın erkek eşitliği, doğaya, sanata, hakça paylaşım ve bilimsel düşüncelere ait bir dönem diliyorum. Meclisin yeni döneminde başta Aydın olmak üzere ülkemizin yaşadığı sorunların çözümü için açlık ve yoksulluk sona erene dek, hak, hukuk, adalet ve demokrasi tesis edilene dek asla geri adım atmayacağız ve mücadeleye devam edeceğiz.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız yaptığı yazılı basın açıklamasında, “Devlette liyakat yeniden inşa edilmelidir” dedi.

ANKARA - Bugün TBMM 27. Dönem 4. Yasama yılı çalışmalarına başlıyoruz. Mecliste yeni yasama döneminden beklentim başta, Yeni anayasanın omurgası “Cumhuriyetin demokrasiyle taçlandırılması” olarak nitelendirdiğimiz yeni ve güçlü bir demokratik parlamenter sistem olmalıdır. Kuvvetler ayrılığı ilkesinin ve hukuk devletinin en önemli ayaklarından biri olan yargı kurumunun bağımsızlığı, kesin olarak sağlanmalıdır. Adalete erişim hakkının önündeki tüm engeller kaldırılmalıdır.

Devlette liyakat yeniden inşa edilmelidir

Demokrasiye geçilmeli, hukukun üstünlüğü ve hukuk güvenliği sağlanmalıdır. Merkez Bankası’nın bağımsızlığı sağlanmalıdır. Kamu İhale Yasası değiştirilmelidir. Bütçe disiplini sağlanmalıdır. Geleceğimizi ipotek altına alan kontrolsüz borçlanmadan kaçınılmalıdır. Adaletsiz vergi politikası düzeltilmelidir. Üretimi önceleyen bir planlama ve teşvik politikası yaşama geçirilmelidir. Türkiye israftan kaçınmalı tasarruf yapmalıdır. Eğitim sistemi ve sağlık sistemi yeniden inşa edilmelidir ve erişilebilir olmalıdır.

 İşsizliğin son bulduğu, vatandaşların refaha kavuştuğu, baskılardan uzak ve herkesin söz hakkı ve sözlerini özgürce ifade edebilen, demokrasi, kadın erkek eşitliği, doğaya, sanata, hakça paylaşım ve bilimsel düşüncelere ait bir dönem diliyorum.

Meclisin yeni döneminde başta Aydın olmak üzere ülkemizin yaşadığı sorunların çözümü için açlık ve yoksulluk sona erene dek, hak, hukuk, adalet ve demokrasi tesis edilene dek asla geri adım atmayacağız ve mücadeleye devam edeceğiz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.