Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

ASKİ’den Ertürk’e yanıt geldi

GÜNCEL 15.12.2017 - 13:42, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 1746+ kez okundu.
 

ASKİ’den Ertürk’e yanıt geldi

Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, Ak Parti Aydın İl Başkanı Ahmet Ertürk’ün iddiasına sert yanıt verdi.

AYDIN- ASKİ Genel Müdürlüğü olarak kamuoyunu doğru bilgilendirmek, bir takım kimselerin şahsi çıkar ve hezeyanları sebebiyle oluşturmak istediği olumsuz algıyı ortadan kaldırmak amacıyla açıklama yapmaya ihtiyaç duyulduğunu belirten ASKİ Genel Müdürlüğü’nün yazılı açıklaması şöyle: “14.12.2017 tarihinde çeşitli basın yayın organlarında yer alan ‘İndirimi ASKİ değil, TBMM yaptı’ başlığıyla idaremizi hedef alan, maksatlı ve kasıtlı ifadelerin yer aldığı bir haber yapılmıştır. Bir siyasi parti il başkanının açıklamasından yola çıkarak hazırlanan haberde, ‘Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Olağanüstü Genel Kurulu 12 Aralık 2017 Salı günü yapılan toplantıda, kamu kurumlarının kullandığı su ve atık su bedellerinde indirim yaptığını açıklamıştır. Basına yansıdığı kadarıyla sanki Büyükşehir Belediyesi ASKİ tarafından, Kamu Kurumlarına jest yapılmış gibi, aynı zamanda halkımızın kullandığı su ve atık su bedellerinde de indirim yapılmış gibi algı oluşturulmuştur. Ancak Büyükşehir Belediyesi tarafından halkımızın kullandığı suya indirim yapılmamış olup, aksine bindirim yapılmıştır’ denmektedir. Habere konu açıklamayı yapan söz konusu il başkanının iddiaları ve özellikle de ifadeleri son derece yakışıksız ve talihsizdir. ASKİ Genel Müdürlüğü, 12.12.2017 tarihli Genel Kurul Toplantısı’nda Kamu Kurumlarının kullandıkları su bedellerinde ilgili kanun gereği indirime gidilmesi hakkında karar almış ve bunu açıkça beyan etmiştir. Genel Müdürlüğümüzün Genel Kurul Toplantılarına tüm partilere mensup meclis üyeleri katılmaktadır. Dolayısıyla İl Başkanının dayanağı olmayan iddialara itibar ederek bu şekilde bir açıklama yapmak yerine öncelikle kendi partisine mensup meclis üyelerinden bilgi almasını tavsiye ederiz. Kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde görevini yürüten bir kamu kurumu olan ASKİ Genel Müdürlüğü olarak kamuoyunu doğru bilgilendirmek, bir takım kimselerin şahsi çıkar ve hezeyanları sebebiyle oluşturmak istediği olumsuz algıyı ortadan kaldırmak için bu açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Tüm kamuoyuna saygıyla sunarız.”
Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, Ak Parti Aydın İl Başkanı Ahmet Ertürk’ün iddiasına sert yanıt verdi.

AYDIN- ASKİ Genel Müdürlüğü olarak kamuoyunu doğru bilgilendirmek, bir takım kimselerin şahsi çıkar ve hezeyanları sebebiyle oluşturmak istediği olumsuz algıyı ortadan kaldırmak amacıyla açıklama yapmaya ihtiyaç duyulduğunu belirten ASKİ Genel Müdürlüğü’nün yazılı açıklaması şöyle:

“14.12.2017 tarihinde çeşitli basın yayın organlarında yer alan ‘İndirimi ASKİ değil, TBMM yaptı’ başlığıyla idaremizi hedef alan, maksatlı ve kasıtlı ifadelerin yer aldığı bir haber yapılmıştır. Bir siyasi parti il başkanının açıklamasından yola çıkarak hazırlanan haberde, ‘Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Olağanüstü Genel Kurulu 12 Aralık 2017 Salı günü yapılan toplantıda, kamu kurumlarının kullandığı su ve atık su bedellerinde indirim yaptığını açıklamıştır. Basına yansıdığı kadarıyla sanki Büyükşehir Belediyesi ASKİ tarafından, Kamu Kurumlarına jest yapılmış gibi, aynı zamanda halkımızın kullandığı su ve atık su bedellerinde de indirim yapılmış gibi algı oluşturulmuştur. Ancak Büyükşehir Belediyesi tarafından halkımızın kullandığı suya indirim yapılmamış olup, aksine bindirim yapılmıştır’ denmektedir.

Habere konu açıklamayı yapan söz konusu il başkanının iddiaları ve özellikle de ifadeleri son derece yakışıksız ve talihsizdir. ASKİ Genel Müdürlüğü, 12.12.2017 tarihli Genel Kurul Toplantısı’nda Kamu Kurumlarının kullandıkları su bedellerinde ilgili kanun gereği indirime gidilmesi hakkında karar almış ve bunu açıkça beyan etmiştir.

Genel Müdürlüğümüzün Genel Kurul Toplantılarına tüm partilere mensup meclis üyeleri katılmaktadır. Dolayısıyla İl Başkanının dayanağı olmayan iddialara itibar ederek bu şekilde bir açıklama yapmak yerine öncelikle kendi partisine mensup meclis üyelerinden bilgi almasını tavsiye ederiz.

Kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde görevini yürüten bir kamu kurumu olan ASKİ Genel Müdürlüğü olarak kamuoyunu doğru bilgilendirmek, bir takım kimselerin şahsi çıkar ve hezeyanları sebebiyle oluşturmak istediği olumsuz algıyı ortadan kaldırmak için bu açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Tüm kamuoyuna saygıyla sunarız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.