Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

ASKİ’den don mücadelesi

GÜNCEL 22.11.2017 - 08:38, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2464+ kez okundu.
 

ASKİ’den don mücadelesi

Kar keyfi değil, suyun donmaması için mücadele çalışması. ASKİ ekipleri, dondurucu soğukta suyun donmasını önledi

AYDIN- Bu yıl Aydın’da erken bastıran kara kış ve aniden bastıran kar yağışları Aydın dağlarını 20 gün önce beyaza bürüdü. Fırsat bulan herkes kar keyfi için dağlara çıkarken, Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ekipleri dondurucu soğukta vatandaşlara ulaşacak olan suyun donmaması için Hacetdede zirvesinde çalışma yaptı. Aydın dağlarında genellikle Aralık ayında görülen kar yağışları bu yıl yaklaşık 20 gün erken geldi. Önceki gece aniden havaların soğuması ile Aydın’ın Güney kısmında bulunan Madran dağı ile Kuzey Kesiminde yer alan Haceddede Dağı beyaza büründü. Aniden bastıran kar yağışının ardından ASKİ ekipleri arazi ve hava şartlarına aldırış etmeden vatandaşların kar altındaki dağlarda çalışma başlattı. Köşk’ün dağlık mahallelerinden olan Gökkiriş’te su sorununu çözmek için aşırı soğuk ve kar yağışına rağmen Hacetdede mevkiinde yer alan içme suyu kaynaklarında çalışma yapan ekipler 16 drenaj ve 6 maslak yenileyerek yüzeydeki suların donamaması için de çalışma yaptı. Ekipler dondurucu soğuğa rağmen yapımı süren isale hattını tamamlayarak çalışmalarını noktalayacağını belirttiler.  İlk etapta 1200 metre isale hattı yapımını bitirip, bir bölüm içme ve kullanım suyunu mahalleye ulaştıran ekipler, 600 metre daha hat yaparak çalışmalarını tamamlayacak. Başkan Çerçioğlu: Kar kış, yağmur çamur demeden çalışacağız Gökkiriş’te çalışmaların bir an önce tamamlanarak sorunun çözülmesi için gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Kar, kış, yağmur, çamur demeden, zorlukları aşacağız ve hizmet gitmeyen, sıkıntı olan bir tek yerleşim yeri dahi kalmayacak” dedi. Bir süredir su sorunu yaşadıklarını ve taleplerini Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na ilettikten sonra hemen karşılık bulduklarını ifade Gökkirişliler kara ve soğuğa rağmen mahallelerinin su sorunu çözmek için çalışan ASKİ ekiplerine ve taleplerine hemen karşılık veren Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu’na teşekkür ettiler.
Kar keyfi değil, suyun donmaması için mücadele çalışması. ASKİ ekipleri, dondurucu soğukta suyun donmasını önledi

AYDIN- Bu yıl Aydın’da erken bastıran kara kış ve aniden bastıran kar yağışları Aydın dağlarını 20 gün önce beyaza bürüdü. Fırsat bulan herkes kar keyfi için dağlara çıkarken, Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ekipleri dondurucu soğukta vatandaşlara ulaşacak olan suyun donmaması için Hacetdede zirvesinde çalışma yaptı.

Aydın dağlarında genellikle Aralık ayında görülen kar yağışları bu yıl yaklaşık 20 gün erken geldi. Önceki gece aniden havaların soğuması ile Aydın’ın Güney kısmında bulunan Madran dağı ile Kuzey Kesiminde yer alan Haceddede Dağı beyaza büründü. Aniden bastıran kar yağışının ardından ASKİ ekipleri arazi ve hava şartlarına aldırış etmeden vatandaşların kar altındaki dağlarda çalışma başlattı.

Köşk’ün dağlık mahallelerinden olan Gökkiriş’te su sorununu çözmek için aşırı soğuk ve kar yağışına rağmen Hacetdede mevkiinde yer alan içme suyu kaynaklarında çalışma yapan ekipler 16 drenaj ve 6 maslak yenileyerek yüzeydeki suların donamaması için de çalışma yaptı. Ekipler dondurucu soğuğa rağmen yapımı süren isale hattını tamamlayarak çalışmalarını noktalayacağını belirttiler.  İlk etapta 1200 metre isale hattı yapımını bitirip, bir bölüm içme ve kullanım suyunu mahalleye ulaştıran ekipler, 600 metre daha hat yaparak çalışmalarını tamamlayacak.

Başkan Çerçioğlu: Kar kış, yağmur çamur demeden çalışacağız

Gökkiriş’te çalışmaların bir an önce tamamlanarak sorunun çözülmesi için gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Kar, kış, yağmur, çamur demeden, zorlukları aşacağız ve hizmet gitmeyen, sıkıntı olan bir tek yerleşim yeri dahi kalmayacak” dedi.

Bir süredir su sorunu yaşadıklarını ve taleplerini Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na ilettikten sonra hemen karşılık bulduklarını ifade Gökkirişliler kara ve soğuğa rağmen mahallelerinin su sorunu çözmek için çalışan ASKİ ekiplerine ve taleplerine hemen karşılık veren Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu’na teşekkür ettiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.