Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

ASKİ’den Acarlar çıkışı

GÜNCEL 29.01.2019 - 10:48, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4033+ kez okundu.
 

ASKİ’den Acarlar çıkışı

Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, İncirliova ilçesi Acarlar Mahallesi’nde sorumluluk sahasında yer alan bölgelerde alt yapı çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.

AYDIN - İhlas Haber Ajansı (İHA)’nın servise koyduğu, Aydın’daki yayın organlarının da haber olarak sunduğu Acarlar Mahallesi’nde yaşanan su baskınlarıyla ilgili haber üzerine ASKİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, şöyle denildi: “Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü olarak Acarlar Mahallesinin tamamında altyapı çalışmaları tamamlanmış olup sorumluluk alanımız içerisinde yer alan noktalarda da üst yapı çalışmaları sürmektedir. Habere konu 21. Sokak dâhil olmak üzere tüm toprak yolu olan sokakların üstyapı çalışmaları ilçe belediyesinin sorumluluğundadır. Bu bağlamda yaşanan sorun söz konusu ilçe belediyesinin sorumluluk sahası içerisinde yer alan toprak yolu olan sokaklarda henüz bir çalışma gerçekleştirmemesinden ötürü ortaya çıkmıştır.” İHA’nın haberinde şöyle denilmişti: “Acarlar yağmurla birlikte çamur deryasına döndü Aydın’da yaklaşık bir haftadır etkili olan yağışlar nedeniyle alt yapı sorunu olan İncirliova Acarlar Mahallesi çamur deryasına döndü. Evlerine girip çıkmakta zorlanan pek çok vatandaş, zor durumda olduklarını belirterek yetkililerden yardım istediler. Aydın’ın Büyükşehir olması ile belediyesi kapatılarak mahalleye dönen beldelerden biri olan Acarlar’da yaşanan alt yapı sorunu vatandaşları çileden çıkardı. Yaklaşık 4 aydır çile çektiklerini belirten vatandaşlar, ana arterlerde ve caddelerde yapılan çalışmalarla kısman çamurdan kurtulduklarını ancak sokaklarda halen sıkıntının devam ettiğini belirttiler. Her yağışın ardından mahallede yaşayan çocukların hastalandığını ve dereye dönen sokaklardan dolayı evlere girip çıkamaz hale geldiklerini belirten mahalle sakinleri yaşadıkları sıkıntının bir an önce çözülmesini istediler. Altyapı olmamasından dolayı her yağmur sonucu sokaklarda biriken suların direk evlere dolduğunu belirten Lale Koçtürk ve Taner Koçtürk, ‘Artık yazın tozdan kışın da çamurdan kurtulmak istiyoruz. Evlerimize girip çıkmak ciddi sorun oldu. Ne olur yetkililer artık sorunumuza çare bulsun’ diyerek yaşanılmaz hale gelen mahallenin sıkıntısının çözülmesini istediler.”
Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, İncirliova ilçesi Acarlar Mahallesi’nde sorumluluk sahasında yer alan bölgelerde alt yapı çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.

AYDIN - İhlas Haber Ajansı (İHA)’nın servise koyduğu, Aydın’daki yayın organlarının da haber olarak sunduğu Acarlar Mahallesi’nde yaşanan su baskınlarıyla ilgili haber üzerine ASKİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, şöyle denildi:

“Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü olarak Acarlar Mahallesinin tamamında altyapı çalışmaları tamamlanmış olup sorumluluk alanımız içerisinde yer alan noktalarda da üst yapı çalışmaları sürmektedir.

Habere konu 21. Sokak dâhil olmak üzere tüm toprak yolu olan sokakların üstyapı çalışmaları ilçe belediyesinin sorumluluğundadır. Bu bağlamda yaşanan sorun söz konusu ilçe belediyesinin sorumluluk sahası içerisinde yer alan toprak yolu olan sokaklarda henüz bir çalışma gerçekleştirmemesinden ötürü ortaya çıkmıştır.”

İHA’nın haberinde şöyle denilmişti:

“Acarlar yağmurla birlikte çamur deryasına döndü

Aydın’da yaklaşık bir haftadır etkili olan yağışlar nedeniyle alt yapı sorunu olan İncirliova Acarlar Mahallesi çamur deryasına döndü. Evlerine girip çıkmakta zorlanan pek çok vatandaş, zor durumda olduklarını belirterek yetkililerden yardım istediler.

Aydın’ın Büyükşehir olması ile belediyesi kapatılarak mahalleye dönen beldelerden biri olan Acarlar’da yaşanan alt yapı sorunu vatandaşları çileden çıkardı. Yaklaşık 4 aydır çile çektiklerini belirten vatandaşlar, ana arterlerde ve caddelerde yapılan çalışmalarla kısman çamurdan kurtulduklarını ancak sokaklarda halen sıkıntının devam ettiğini belirttiler.

Her yağışın ardından mahallede yaşayan çocukların hastalandığını ve dereye dönen sokaklardan dolayı evlere girip çıkamaz hale geldiklerini belirten mahalle sakinleri yaşadıkları sıkıntının bir an önce çözülmesini istediler.

Altyapı olmamasından dolayı her yağmur sonucu sokaklarda biriken suların direk evlere dolduğunu belirten Lale Koçtürk ve Taner Koçtürk, ‘Artık yazın tozdan kışın da çamurdan kurtulmak istiyoruz. Evlerimize girip çıkmak ciddi sorun oldu. Ne olur yetkililer artık sorunumuza çare bulsun’ diyerek yaşanılmaz hale gelen mahallenin sıkıntısının çözülmesini istediler.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.