Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

ASKİ çalışmalarını arttırdı

EKONOMİ 03.08.2015 - 14:53, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2849+ kez okundu.
 

ASKİ çalışmalarını arttırdı

Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, İl genelinde çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

ASKİ Genel Müdürlüğü Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’ndan daha yaşanılabilir bir Aydın’ın inşası için aldığı talimatla faaliyet ivmesini arttırdı. İncirliova, Kuyucak, Efeler ve Germencik çalışmaların yoğun olarak sürdüğü ilçeler oldu. HORSUNLU’DA SULAMA SEVİNCİ Kuyucak Horsunlu Mahallesi Malderesi mevkiinde bir süredir devam eden tarımsal sulama hattı çalışmaları sona erdi. 200 dönüm arazinin sulamasını mümkün kılacak olan çalışma geçim kaynağı yüksek oranda tarıma dayanan mahallede sevinç yarattı. 225mm’lik geniş çaplı boru kullanılan çalışmada tarımsal sulama sorunu çözüme ulaştırılırken suyun boşa akmasını engellemek için de vanalı sistem oluşturuldu. GENCELLİDERE‘DE İÇME SUYU ÇALIŞMALARI Kuyucak’ta yürütülen çalışmalar çerçevesinde Gencellidere Mahallesi’nde de yoğun çalışmalar yürütülüyor. 1350 metre uzunluğundaki içme suyu hattında bakım çalışmaları yapılarak ek 500 metre daha boru eklendi. Toplamda 1850 metreye ulaşan hat çalışması kapsamında maslakların vanalı sistem ile değiştirilmesi, eskimiş abone bağlantılarının yenilenmesi gibi işlemler yapıldı. Çalışmalar tamamlanınca hane sayısı 400’ü bulan Gencellidere için içme suyu sorunu ortadan kalkacak. İNCİRLİOVA ARZULAR’DA KANALİZASYON HATTI YENİLENDİ İncirliova Arzular Mahallesi’nde eskiyen ve sık sık sorun çıkaran fosseptik sistemine ASKİ kayıtsız kalmadı. Vatandaşların başvurusu üzerine harekete geçen ekipler çalışma başlattı. Sorunun nihai çözümü için harekete geçen ASKİ Genel Müdürlüğü 200 metrelik kanalizasyon hattı yaparak mahalleyi fosseptikten kurtaracak. BALTAKÖY’DE ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI ASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri Baltaköy Mahallesi Dutlukuyu mevkiinde 700 metrelik içme suyu çalışması yaptı. Mevcut içme suyu hattının eskimiş ve yetersiz olması sebebiyle sık sık sorun çıkarması üzerine başlatılan çalışma, kısa sürede tamamlandı. Bunun yanısıra kısa bir süre önce planlanmış yol çalışması sebebiyle bölgede yer alan 200 metrelik içme suyu hattı da yol yapım çalışması öncesi yenileme çalışmalarına tabi tutuldu. YENİPAZAR’A YENİ ALT YAPI Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon idaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü Yenipazar’da alt yapı çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. İlçede yeni oluşan yerleşim yerlerine alt yapı götürmek için başlatılan çalışmalar Yeni Mahalle Atatürk Caddesi’nde yoğunlaşıyor. Çalışmalar kapsamında Atatürk Caddesi üzerinde 200 lük koruge boruların kullanıldığı 140 metrelik kanalizasyon hattı yapılıyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla 25 abone kanalizasyon hattına kavuşacak. Çalışmanın 1 hafta içerinde tamamlanması bekleniyor.
Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, İl genelinde çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

ASKİ Genel Müdürlüğü Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’ndan daha yaşanılabilir bir Aydın’ın inşası için aldığı talimatla faaliyet ivmesini arttırdı. İncirliova, Kuyucak, Efeler ve Germencik çalışmaların yoğun olarak sürdüğü ilçeler oldu.

HORSUNLU’DA SULAMA SEVİNCİ

Kuyucak Horsunlu Mahallesi Malderesi mevkiinde bir süredir devam eden tarımsal sulama hattı çalışmaları sona erdi. 200 dönüm arazinin sulamasını mümkün kılacak olan çalışma geçim kaynağı yüksek oranda tarıma dayanan mahallede sevinç yarattı. 225mm’lik geniş çaplı boru kullanılan çalışmada tarımsal sulama sorunu çözüme ulaştırılırken suyun boşa akmasını engellemek için de vanalı sistem oluşturuldu.

GENCELLİDERE‘DE İÇME SUYU ÇALIŞMALARI

Kuyucak’ta yürütülen çalışmalar çerçevesinde Gencellidere Mahallesi’nde de yoğun çalışmalar yürütülüyor. 1350 metre uzunluğundaki içme suyu hattında bakım çalışmaları yapılarak ek 500 metre daha boru eklendi. Toplamda 1850 metreye ulaşan hat çalışması kapsamında maslakların vanalı sistem ile değiştirilmesi, eskimiş abone bağlantılarının yenilenmesi gibi işlemler yapıldı. Çalışmalar tamamlanınca hane sayısı 400’ü bulan Gencellidere için içme suyu sorunu ortadan kalkacak.

İNCİRLİOVA ARZULAR’DA KANALİZASYON HATTI YENİLENDİ

İncirliova Arzular Mahallesi’nde eskiyen ve sık sık sorun çıkaran fosseptik sistemine ASKİ kayıtsız kalmadı. Vatandaşların başvurusu üzerine harekete geçen ekipler çalışma başlattı. Sorunun nihai çözümü için harekete geçen ASKİ Genel Müdürlüğü 200 metrelik kanalizasyon hattı yaparak mahalleyi fosseptikten kurtaracak.

BALTAKÖY’DE ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

ASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri Baltaköy Mahallesi Dutlukuyu mevkiinde 700 metrelik içme suyu çalışması yaptı. Mevcut içme suyu hattının eskimiş ve yetersiz olması sebebiyle sık sık sorun çıkarması üzerine başlatılan çalışma, kısa sürede tamamlandı.

Bunun yanısıra kısa bir süre önce planlanmış yol çalışması sebebiyle bölgede yer alan 200 metrelik içme suyu hattı da yol yapım çalışması öncesi yenileme çalışmalarına tabi tutuldu.

YENİPAZAR’A YENİ ALT YAPI

Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon idaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü Yenipazar’da alt yapı çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. İlçede yeni oluşan yerleşim yerlerine alt yapı götürmek için başlatılan çalışmalar Yeni Mahalle Atatürk Caddesi’nde yoğunlaşıyor.

Çalışmalar kapsamında Atatürk Caddesi üzerinde 200 lük koruge boruların kullanıldığı 140 metrelik kanalizasyon hattı yapılıyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla 25 abone kanalizasyon hattına kavuşacak. Çalışmanın 1 hafta içerinde tamamlanması bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.