Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Aşçı çırakları yetişecek

EĞİTİM 25.07.2017 - 18:51, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3804+ kez okundu.
 

Aşçı çırakları yetişecek

Efeler Belediyesi, Efeler Halk Eğitim Merkezi ve Türkiye İş Kurumu(İŞ-KUR) işbirliğiyle kadınlara yönelik ‘Aşçı Çıraklığı Kursu’ düzenleniyor.

AYDIN- Kurs sonunda sertifikalanacak olan kursiyerler meslek sahibi olacaklar. Aşçı Çıraklığı Kursu, kursiyerlerin beceri ve yaratıcılıklarını iyi yerlere taşıyacak eğitim koşullarını sağlayacak. Yemek ve mutfak kültürüne dönük teorik ve pratik eğitim alacak olan kursiyerler eğitimlerin sonunda sertifikalandırılacaklar. KADINLARI MESLEK EDİNMEYE DAVET ETTİ Aşçılığın profesyonel bir meslek olduğunu ve Aşçı Çıraklığı Kursu eğitimlerinin Fatih Mahallesi Kültür ve Sanat Evi’nde modern koşullarda yapılmış mutfakta, hijyen kurallarına uygun olarak eğitimlerin verileceğini belirten Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, “Belediye olarak her zaman ve her konuda vatandaşlara yardımcı olmaya çalışıyor,  sosyal projelere önem veriyoruz. Bir kişinin mesleği olmazsa o kişi para kazanamaz. Özellikle günümüzde işsizliğin bu kadar fazla olduğu bir dönemde insanlar artık bir meslek edinebilmek için çalışıyorlar. Kısacası bizim amacımız balık yemek değil balık tutmayı öğretmektir. Açtığımız kurslarımızla meslek sahibi olan ve ya mesleki gelişimi sağlayan kursiyerlerimiz kendi aile ekonomilerine, ülke ekonomisine katkı sağlayacaklardır. Efeler Halk Eğitim Merkezi ve İŞ-KUR işbirliği ile 55 yaş altı, hiçbir geliri ve mal varlığı olmaması şartı ile kadınlarımıza yönelik açacağımız ‘Aşçı Çıraklığı Kursu’ ile kadın kursiyerlerimiz hem meslek sahibi olacaklar hem de günlük olarak ücret alacaklar. Bu sayede ev hanımları başarılı bir meslek sahibi olarak aile bütçelerine katkıda bulunabilecekler” sözleri ile birlikte kadınları kursa davet etti. ‘Aşçı Çıraklığı Kursu’ hakkında ayrıntılı bilgi almak ve kursa kaydolmak isteyen vatandaşlar; Efeler Belediyesi Adnan Menderes Mahallesi Yaşam Merkezi, Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi, Fatih Mahallesi  Muhtarlığı’na 28 Temmuz Cuma günü mesai bitimine kadar başvurabilecekler.
Efeler Belediyesi, Efeler Halk Eğitim Merkezi ve Türkiye İş Kurumu(İŞ-KUR) işbirliğiyle kadınlara yönelik ‘Aşçı Çıraklığı Kursu’ düzenleniyor.

AYDIN- Kurs sonunda sertifikalanacak olan kursiyerler meslek sahibi olacaklar.

Aşçı Çıraklığı Kursu, kursiyerlerin beceri ve yaratıcılıklarını iyi yerlere taşıyacak eğitim koşullarını sağlayacak. Yemek ve mutfak kültürüne dönük teorik ve pratik eğitim alacak olan kursiyerler eğitimlerin sonunda sertifikalandırılacaklar.

KADINLARI MESLEK EDİNMEYE DAVET ETTİ

Aşçılığın profesyonel bir meslek olduğunu ve Aşçı Çıraklığı Kursu eğitimlerinin Fatih Mahallesi Kültür ve Sanat Evi’nde modern koşullarda yapılmış mutfakta, hijyen kurallarına uygun olarak eğitimlerin verileceğini belirten Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, “Belediye olarak her zaman ve her konuda vatandaşlara yardımcı olmaya çalışıyor,  sosyal projelere önem veriyoruz. Bir kişinin mesleği olmazsa o kişi para kazanamaz. Özellikle günümüzde işsizliğin bu kadar fazla olduğu bir dönemde insanlar artık bir meslek edinebilmek için çalışıyorlar. Kısacası bizim amacımız balık yemek değil balık tutmayı öğretmektir. Açtığımız kurslarımızla meslek sahibi olan ve ya mesleki gelişimi sağlayan kursiyerlerimiz kendi aile ekonomilerine, ülke ekonomisine katkı sağlayacaklardır. Efeler Halk Eğitim Merkezi ve İŞ-KUR işbirliği ile 55 yaş altı, hiçbir geliri ve mal varlığı olmaması şartı ile kadınlarımıza yönelik açacağımız ‘Aşçı Çıraklığı Kursu’ ile kadın kursiyerlerimiz hem meslek sahibi olacaklar hem de günlük olarak ücret alacaklar. Bu sayede ev hanımları başarılı bir meslek sahibi olarak aile bütçelerine katkıda bulunabilecekler” sözleri ile birlikte kadınları kursa davet etti.

‘Aşçı Çıraklığı Kursu’ hakkında ayrıntılı bilgi almak ve kursa kaydolmak isteyen vatandaşlar; Efeler Belediyesi Adnan Menderes Mahallesi Yaşam Merkezi, Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi, Fatih Mahallesi  Muhtarlığı’na 28 Temmuz Cuma günü mesai bitimine kadar başvurabilecekler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.