Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Aromatik yağların tanıtımı yapıldı

GÜNCEL 04.07.2017 - 18:55, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3085+ kez okundu.
 

Aromatik yağların tanıtımı yapıldı

Başkan Atabay, “Bu çalışmalar sosyal sorumluluk projesidir ve Didim’in tanıtımına yönelik hizmetlerdir” dedi.

AYDIN- Didim Belediyesi Tıbbi Aromatik ve Süs Bitkileri Üretimi Serası’nda yetiştirilen aromatik bitkilerden yağ elde edildiği fabrikaya ve belediye serasına basın mensuplarına yönelik tanıtım gezisi düzenlendi. Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Tıbbi Aromatik ve Süs Bitkileri Üretimi Serası’nda yetiştirilen aromatik bitkilerin yağ elde edildiği fabrikayı ve belediye serasında üretilen ürünleri basın mensuplarına tanıttı. Tanıtım gezisi kapsamında Eski Bakanlardan Zekeriye Temizel’e ait Tuzburgazı sınırları içerisinde bulunan ve tıbbi aromatik yağların elde edildiği Tabia adlı fabrika ziyaret edildi. Başkan Atabay, Didim Belediyesi’nce üretilen tıbbi aromatik ürünlerin yağının elde edildiği alanları gezerek, nane yağının nasıl elde edildiği konusunda bilgiler alıp, basın mensuplarını bilgilendirdi. Başkan Atabay’a Tabia firması Yönetim Kurulu Üyesi Emine Özuysal, Fabrika Müdürü ve Gıda Mühendisi Ali Toprak, Kimyager Ahmet Akaya ile belediye personelleri eşlik etti. Fabrika Müdürü ve Gıda Mühendisi Ali Toprak, fabrikada çeşitli yağların elde edildiğini ve 2 yıldır Didim Belediyesi ile ortak çalıştıklarını belirterek, “Türkiye’de örnek gösterilebilecek sosyal sorumluluk projesine adım attı. İlk önce nane ile başladık. Ardından kekik ve lavanta ile başladık. Biberiye de bunun içerisinde; bu yıl ilk hasadı kekik ile başladık. Ağustos ayında lavanta ve kekik ile başlayacağız ve ortak çalışmamız devam edecek” dedi. Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ise, “Serada çiçeğimizi kendimiz yetiştiriyoruz ve onun dışından aromatik bitkiler üretiyoruz. Biraz önce nane yağının sıkımını gördük. Bu insana mutluluk veriyor. Biz burada ticaret yapmıyoruz. Sosyal sorumluluk projesidir. Biz ilçemizi deniz kum güneşin dışında endüstriyel bitkilerle marka haline getirip Didim’in adını duyurmaya çalışacağız. Didyma markası ile bunları satışa sunacağız. Bu bölgenin tanıtımını da katkı sunacak. Ağustos ayında lavanta yağı elde dilecek ve tüm Türkiye’ye tanıtacağız” dedi. Başkan Atabay, daha sonra belediye üretim serasına gelerek incelemelerde bulundu. Başkan Atabay özellikle Lavanta bitkisini yerinde inceleyerek, “Bu güzelliği ilçemize gelen tüm misafirlerimize sunacağız. Ağustos ayında lavantayı sıktığımızda kolonya ile halka sunacağız. Bu alanda yer alan köy pazarı, üretim serası ve organik ürünlerimizle buraya herkesin görmesi açısında tur düzenleyeceğiz ve bunu da kısa sürede yapmayı planlıyoruz” dedi.
Başkan Atabay, “Bu çalışmalar sosyal sorumluluk projesidir ve Didim’in tanıtımına yönelik hizmetlerdir” dedi.

AYDIN- Didim Belediyesi Tıbbi Aromatik ve Süs Bitkileri Üretimi Serası’nda yetiştirilen aromatik bitkilerden yağ elde edildiği fabrikaya ve belediye serasına basın mensuplarına yönelik tanıtım gezisi düzenlendi.

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Tıbbi Aromatik ve Süs Bitkileri Üretimi Serası’nda yetiştirilen aromatik bitkilerin yağ elde edildiği fabrikayı ve belediye serasında üretilen ürünleri basın mensuplarına tanıttı. Tanıtım gezisi kapsamında Eski Bakanlardan Zekeriye Temizel’e ait Tuzburgazı sınırları içerisinde bulunan ve tıbbi aromatik yağların elde edildiği Tabia adlı fabrika ziyaret edildi. Başkan Atabay, Didim Belediyesi’nce üretilen tıbbi aromatik ürünlerin yağının elde edildiği alanları gezerek, nane yağının nasıl elde edildiği konusunda bilgiler alıp, basın mensuplarını bilgilendirdi.

Başkan Atabay’a Tabia firması Yönetim Kurulu Üyesi Emine Özuysal, Fabrika Müdürü ve Gıda Mühendisi Ali Toprak, Kimyager Ahmet Akaya ile belediye personelleri eşlik etti. Fabrika Müdürü ve Gıda Mühendisi Ali Toprak, fabrikada çeşitli yağların elde edildiğini ve 2 yıldır Didim Belediyesi ile ortak çalıştıklarını belirterek, “Türkiye’de örnek gösterilebilecek sosyal sorumluluk projesine adım attı. İlk önce nane ile başladık. Ardından kekik ve lavanta ile başladık. Biberiye de bunun içerisinde; bu yıl ilk hasadı kekik ile başladık. Ağustos ayında lavanta ve kekik ile başlayacağız ve ortak çalışmamız devam edecek” dedi.

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ise, “Serada çiçeğimizi kendimiz yetiştiriyoruz ve onun dışından aromatik bitkiler üretiyoruz. Biraz önce nane yağının sıkımını gördük. Bu insana mutluluk veriyor. Biz burada ticaret yapmıyoruz. Sosyal sorumluluk projesidir. Biz ilçemizi deniz kum güneşin dışında endüstriyel bitkilerle marka haline getirip Didim’in adını duyurmaya çalışacağız. Didyma markası ile bunları satışa sunacağız. Bu bölgenin tanıtımını da katkı sunacak. Ağustos ayında lavanta yağı elde dilecek ve tüm Türkiye’ye tanıtacağız” dedi.

Başkan Atabay, daha sonra belediye üretim serasına gelerek incelemelerde bulundu. Başkan Atabay özellikle Lavanta bitkisini yerinde inceleyerek, “Bu güzelliği ilçemize gelen tüm misafirlerimize sunacağız. Ağustos ayında lavantayı sıktığımızda kolonya ile halka sunacağız. Bu alanda yer alan köy pazarı, üretim serası ve organik ürünlerimizle buraya herkesin görmesi açısında tur düzenleyeceğiz ve bunu da kısa sürede yapmayı planlıyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.