Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Arıların kış bakımları başladı

GENEL 20.12.2018 - 11:32, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2273+ kez okundu.
 

Arıların kış bakımları başladı

Aydın’da bal üreticilerinin, arıların olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için kış bakımlarına başladığı bildirildi.

AYDIN- Edinilen bilgiye göre, Sultanhisar İlçesi Atça Mahallesi’nde 150 kovan arı ile arıcılık yaptığını ifade eden İsa Durak, bölgenin arıcılığa uygun olduğunu, arıların kış bakımlarına başladıklarını belirtti. Büyük Menderes Havzası’nda hayıt çiçeğin yaygın olduğunu ifade eden Durak, Aydın’da hayıt balı üretiminin yapıldığını ancak yeterince tanıtımının yapılmadığını savundu. Hayıt bitkisinin Haziran’da başlayıp Eylül sonuna kadar çiçek verdiğini ifade eden Durak, yetkililerin “Aydın Hayıt Balı” üzerinde durarak, nadide ve kalite açısından patentinin alınması gereken bir ürün olduğunu söyledi. Arılar da yavru bakımı ve arılarda varova kontrollerin devam ettiğini belirten Durak, kış bakımların sürdüğünü, bölgede kışı geçirmede fazla sorunun yaşanmadığını ve il genelin de arının kışı atlatması için uygun olduğunu ifade etti.
Aydın’da bal üreticilerinin, arıların olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için kış bakımlarına başladığı bildirildi.

AYDIN- Edinilen bilgiye göre, Sultanhisar İlçesi Atça Mahallesi’nde 150 kovan arı ile arıcılık yaptığını ifade eden İsa Durak, bölgenin arıcılığa uygun olduğunu, arıların kış bakımlarına başladıklarını belirtti. Büyük Menderes Havzası’nda hayıt çiçeğin yaygın olduğunu ifade eden Durak, Aydın’da hayıt balı üretiminin yapıldığını ancak yeterince tanıtımının yapılmadığını savundu. Hayıt bitkisinin Haziran’da başlayıp Eylül sonuna kadar çiçek verdiğini ifade eden Durak, yetkililerin “Aydın Hayıt Balı” üzerinde durarak, nadide ve kalite açısından patentinin alınması gereken bir ürün olduğunu söyledi.

Arılar da yavru bakımı ve arılarda varova kontrollerin devam ettiğini belirten Durak, kış bakımların sürdüğünü, bölgede kışı geçirmede fazla sorunun yaşanmadığını ve il genelin de arının kışı atlatması için uygun olduğunu ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.