Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Arapapıştı Kanyonu turizme açıldı

TURİZM 30.04.2017 - 19:12, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3387+ kez okundu.
 

Arapapıştı Kanyonu turizme açıldı

Dünyanın 8. Harikası olmaya aday olan Arapapıştı Kanyonu, Kemer Mahallesi’nde düzenlenen törenle turizme açıldı.

BOZDOĞAN - Açılış törenine Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Bozdoğan Kaymakamı Mustafa İkbal Ekşi, CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Aydın Büyükşehir Başkanı Özlem Çerçioğlu, Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, muhtarlar, Bozdoğan ilçesi başta olmak üzere çevre ilçelerden gelen çok sayıda davetli katıldı. Açılış konuşmasını yapan Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın, “Aydın Büyükşehir Başkanı Özlem Çerçioğlu başta olmak üzere Arapapıştı Kanyonu’nun turizme kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yöre halkımıza, Bozdoğan’ımıza ve Aydın’ımıza hayırlı olsun. Artık bundan böyle tüm halkımızı bekliyoruz” dedi. Açılışta konuşan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da, şunları söyledi: “Biz 2014 yerel seçimlerinde Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın ile birlikte bir söz vermiştik. Arapapıştı Kanyonu, yaklaşık 15 yıldan beri bir hayaldi, biz bu hayali gerçekleştirdik. 3 yılın sonunda bu zor süreç tamamlandı. Belediye olarak çalıştık. İskeleler yapıldı. Tekneler satın alındı. Daha sonra da biz kanyonu gezmeye başladık. Burada muhteşem bir manzara var. Kitaplarda gördüğümüz bitki örtüsü ve hayvanlar var. Hepinizin bildiği gibi Kemer Barajı 1958 yılında merhum Başbakanımız Adnan Menderes tarafından yapılmıştır. Sulama, taşkın, önleme ve elektrik üretiminde görev alan bu baraj sahip olduğu doğal ve güzellikleriyle artık turizm alanında da ön plana çıkacaktır. Doğal oluşumu yanı sıra antik dönemden kalma şehir kalıntıları ile tarih ve doğanın birleştiği muhteşem bir alandır. Arapapıştı Kanyonu, 380 metre yüksekliğinde, 6 kilometre uzunluğu ile benzersiz bir doğa harikasıdır. Kimi yerlerde genişliği 12 metreye düşen kanallar şeklinde kıvrılarak devam etmektedir. Arapapıştı isminin, M.S 7.yüzyılda doğudan gelen Arap akınlarından kaynaklandığı düşünülmektedir. O dönemden bu döneme gelene kadar Arapapıştı ismi ile anılmaktadır. Keşif inceleme gezisinde 2500 yıl önce pers dönemine ait kaya mezarını keşfettik. Gerçekten çok etkilendik. Adnan Menderes Üniversitesi’nden Arkeoloji bölümünden bilim adamlarını davet ettik. Onlar inceledi. Bu yönde tespit edildi. Artık bundan sonra mutlaka koruma altına alınacaktır ve kazı çalışmaları devam edecektir. Bizler çok şanslıyız. Turizmin zor anlar yaşadığı ülkemizde, böyle bir yeri turizme kazandırdığımız için mutluyuz. Bu konudaki çalışmalarımız devam etmektedir.”
Dünyanın 8. Harikası olmaya aday olan Arapapıştı Kanyonu, Kemer Mahallesi’nde düzenlenen törenle turizme açıldı.

BOZDOĞAN - Açılış törenine Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Bozdoğan Kaymakamı Mustafa İkbal Ekşi, CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Aydın Büyükşehir Başkanı Özlem Çerçioğlu, Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, muhtarlar, Bozdoğan ilçesi başta olmak üzere çevre ilçelerden gelen çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın, “Aydın Büyükşehir Başkanı Özlem Çerçioğlu başta olmak üzere Arapapıştı Kanyonu’nun turizme kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yöre halkımıza, Bozdoğan’ımıza ve Aydın’ımıza hayırlı olsun. Artık bundan böyle tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.

Açılışta konuşan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da, şunları söyledi:

“Biz 2014 yerel seçimlerinde Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın ile birlikte bir söz vermiştik. Arapapıştı Kanyonu, yaklaşık 15 yıldan beri bir hayaldi, biz bu hayali gerçekleştirdik. 3 yılın sonunda bu zor süreç tamamlandı. Belediye olarak çalıştık. İskeleler yapıldı. Tekneler satın alındı. Daha sonra da biz kanyonu gezmeye başladık. Burada muhteşem bir manzara var. Kitaplarda gördüğümüz bitki örtüsü ve hayvanlar var. Hepinizin bildiği gibi Kemer Barajı 1958 yılında merhum Başbakanımız Adnan Menderes tarafından yapılmıştır. Sulama, taşkın, önleme ve elektrik üretiminde görev alan bu baraj sahip olduğu doğal ve güzellikleriyle artık turizm alanında da ön plana çıkacaktır.

Doğal oluşumu yanı sıra antik dönemden kalma şehir kalıntıları ile tarih ve doğanın birleştiği muhteşem bir alandır. Arapapıştı Kanyonu, 380 metre yüksekliğinde, 6 kilometre uzunluğu ile benzersiz bir doğa harikasıdır. Kimi yerlerde genişliği 12 metreye düşen kanallar şeklinde kıvrılarak devam etmektedir. Arapapıştı isminin, M.S 7.yüzyılda doğudan gelen Arap akınlarından kaynaklandığı düşünülmektedir. O dönemden bu döneme gelene kadar Arapapıştı ismi ile anılmaktadır. Keşif inceleme gezisinde 2500 yıl önce pers dönemine ait kaya mezarını keşfettik.

Gerçekten çok etkilendik. Adnan Menderes Üniversitesi’nden Arkeoloji bölümünden bilim adamlarını davet ettik. Onlar inceledi. Bu yönde tespit edildi. Artık bundan sonra mutlaka koruma altına alınacaktır ve kazı çalışmaları devam edecektir. Bizler çok şanslıyız. Turizmin zor anlar yaşadığı ülkemizde, böyle bir yeri turizme kazandırdığımız için mutluyuz. Bu konudaki çalışmalarımız devam etmektedir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.