Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Ar-Ge’ye yatırım çağrısı

EKONOMİ 13.09.2017 - 18:01, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2728+ kez okundu.
 

Ar-Ge’ye yatırım çağrısı

Aydın Sanayi Odası (AYSO)’nda, “Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Tanıtım ve Bilgilendirme” toplantısı yapıldı.

  AYDIN- Toplantıya, Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi ve Teknoloji Uzmanı Ekrem Türker Fidan, Aydın Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tunay Çoban ile kamu kurum müdürleri ve AYSO üyelerinin Ar-Ge temsilcileri katıldı. Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile AYSO işbirliğiyle düzenlenen toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tunay Çoban, Türkiye ihracatının son 5 yıldır 150-160 Milyar Dolar aralığında sıkıştığını belirterek, bu sorunun bilimi ve teknolojiyi üretime dahil ederek çözülebileceğine dikkat çekti. Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Projesi’nin 2 yıllık bir proje olduğunu da ifade eden Çoban, teknoloji transferini en az indirmek için bu merkezlerin olmazsa olmaz olduğunu söyledi. Çoban, “Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’mızca iki yıl önce çıkarılan Ar-Ge Reform Paketi ile bilimi teknolojiye, teknolojiyi üretime çevirmek için Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Projesi başlatıldı. Özel sektörümüz bünyesinde Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri oluşturulsun. Buralarda üniversite sanayi kamu işbirliği bu merkezlerde geliştirilsin. Artık biz teknolojiyi transfer etmeyelim” dedi. Aydın Sanayi Odası (AYSO) Başkanı Mehmet Yunus Şahin, ''Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri konulu tanıtım ve bilgilendirme toplantısında birlikte olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Ülke olarak temel önceliklerimizden biri üretimimizi arttırmak ve daha fazla ihracat yapmaktır. Ancak bundan daha önemlisi yüksek katma değerli üretim yapabilmektir. Kalıcı ve sürdürülebilir bir ihracat artışı ancak bu sayede mümkün olabilir.5746 Sayılı Ar-Ge Reform Paketi ülkemiz için önemli bir başlangıçtır. Ülke olarak kayda değer sonuçlar almamız için inatla Ar-Ge’ye ve tasarıma yatırım yapmamız gerekmektedir ’’ dedi. Toplantıda, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi ve Teknoloji Uzmanı Ekrem Türker Fidan tarafından AR-GE ve Tasarım Merkezi olmanın avantajlarına değinilerek, gerçekleştirilen sunumla 5746 Sayılı Araştırma Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun, Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri’ndeki indirim, istisna, destek ve Teşvik unsurları ile tasarım faaliyetleri kapsamında yapılan harcamalar, başvuru ve izleme süreçlerine ilişkin bilgilendirmeler yapıldı. Toplantı, soru cevap kısmının ardından sona erdi.
Aydın Sanayi Odası (AYSO)’nda, “Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Tanıtım ve Bilgilendirme” toplantısı yapıldı.

 

AYDIN- Toplantıya, Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi ve Teknoloji Uzmanı Ekrem Türker Fidan, Aydın Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tunay Çoban ile kamu kurum müdürleri ve AYSO üyelerinin Ar-Ge temsilcileri katıldı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile AYSO işbirliğiyle düzenlenen toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tunay Çoban, Türkiye ihracatının son 5 yıldır 150-160 Milyar Dolar aralığında sıkıştığını belirterek, bu sorunun bilimi ve teknolojiyi üretime dahil ederek çözülebileceğine dikkat çekti. Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Projesi’nin 2 yıllık bir proje olduğunu da ifade eden Çoban, teknoloji transferini en az indirmek için bu merkezlerin olmazsa olmaz olduğunu söyledi. Çoban, “Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’mızca iki yıl önce çıkarılan Ar-Ge Reform Paketi ile bilimi teknolojiye, teknolojiyi üretime çevirmek için Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Projesi başlatıldı. Özel sektörümüz bünyesinde Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri oluşturulsun. Buralarda üniversite sanayi kamu işbirliği bu merkezlerde geliştirilsin. Artık biz teknolojiyi transfer etmeyelim” dedi.

Aydın Sanayi Odası (AYSO) Başkanı Mehmet Yunus Şahin, ''Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri konulu tanıtım ve bilgilendirme toplantısında birlikte olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Ülke olarak temel önceliklerimizden biri üretimimizi arttırmak ve daha fazla ihracat yapmaktır. Ancak bundan daha önemlisi yüksek katma değerli üretim yapabilmektir. Kalıcı ve sürdürülebilir bir ihracat artışı ancak bu sayede mümkün olabilir.5746 Sayılı Ar-Ge Reform Paketi ülkemiz için önemli bir başlangıçtır. Ülke olarak kayda değer sonuçlar almamız için inatla Ar-Ge’ye ve tasarıma yatırım yapmamız gerekmektedir ’’ dedi.

Toplantıda, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi ve Teknoloji Uzmanı Ekrem Türker Fidan tarafından AR-GE ve Tasarım Merkezi olmanın avantajlarına değinilerek, gerçekleştirilen sunumla 5746 Sayılı Araştırma Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun, Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri’ndeki indirim, istisna, destek ve Teşvik unsurları ile tasarım faaliyetleri kapsamında yapılan harcamalar, başvuru ve izleme süreçlerine ilişkin bilgilendirmeler yapıldı.

Toplantı, soru cevap kısmının ardından sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.