Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Ar-Ge Tasarım Merkezi tanıtıldı

TEKNOLOJİ 08.09.2016 - 12:39, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 62822+ kez okundu.
 

Ar-Ge Tasarım Merkezi tanıtıldı

Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı, Aydın Sanayi Odası (AYSO) Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.

AYDIN- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı’nın Aydın Sanayi Odası (AYSO) Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştiği bildirildi. Toplantının, AYSO üyelerinin etkin katılımıyla gerçekleştiği belirtildi. Konuyla ilgili açıklama yapan AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, ülkemizde AR-GE için ayrılan fonların özellikle son dönemdeki artışından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Şahin, AR-GE Reform Paketi’nin önemine de vurgu yaparak, tüm paydaşların bilgilendirilmesi amacıyla bu ve benzeri etkinlikler sayesinde, yeni kurulacak Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri ile katma değeri daha yüksek yeni yatırımların ve üretimlerin yolunun açılacağını söyledi. Toplantının ilk oturumunda, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. İlker Murat  Ar, Ar-Ge reform paketinin sanayicilerimize ve üniversite öğrencilerimize ve öğretim görevlilerimize getirdiği yenilikleri ve kanunda geçen tasarım ofisi, Ar-Ge hizmeti satın alma, gümrüklerdeki teknolojik muafiyetler, teknolojik ürün destekleri, san-tez destekleri gibi bir çok desteğin özeliklerini açıklayarak sunum yaptı. Ar-Ge ve Tasarım Merkezi olmanın mali avantajları, örnek uygulamalar konusunda Yeminli mali Müşavir Hüseyin Karslıoğlu bilgilendirme yaptı. Toplantının ikinci oturumunda, firmalarında, Ar-Ge ve Tasarım Merkezi kurabilecek sanayicilerle bakanlık yetkilileri detaylı çalışma yapmak üzere yüzyüze görüşmeler gerçekleştirdiler.
Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı, Aydın Sanayi Odası (AYSO) Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.

AYDIN- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı’nın Aydın Sanayi Odası (AYSO) Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştiği bildirildi. Toplantının, AYSO üyelerinin etkin katılımıyla gerçekleştiği belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, ülkemizde AR-GE için ayrılan fonların özellikle son dönemdeki artışından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Şahin, AR-GE Reform Paketi’nin önemine de vurgu yaparak, tüm paydaşların bilgilendirilmesi amacıyla bu ve benzeri etkinlikler sayesinde, yeni kurulacak Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri ile katma değeri daha yüksek yeni yatırımların ve üretimlerin yolunun açılacağını söyledi.

Toplantının ilk oturumunda, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. İlker Murat  Ar, Ar-Ge reform paketinin sanayicilerimize ve üniversite öğrencilerimize ve öğretim görevlilerimize getirdiği yenilikleri ve kanunda geçen tasarım ofisi, Ar-Ge hizmeti satın alma, gümrüklerdeki teknolojik muafiyetler, teknolojik ürün destekleri, san-tez destekleri gibi bir çok desteğin özeliklerini açıklayarak sunum yaptı.

Ar-Ge ve Tasarım Merkezi olmanın mali avantajları, örnek uygulamalar konusunda Yeminli mali Müşavir Hüseyin Karslıoğlu bilgilendirme yaptı.

Toplantının ikinci oturumunda, firmalarında, Ar-Ge ve Tasarım Merkezi kurabilecek sanayicilerle bakanlık yetkilileri detaylı çalışma yapmak üzere yüzyüze görüşmeler gerçekleştirdiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.