Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Apple'ın yeni bombası

BİLİM 21.03.2015 - 20:54, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3251+ kez okundu.
 

Apple'ın yeni bombası

Cupertino'lu şirket tam olarak neyin peşinde ve ne gibi özellikler sunmak istiyor?

Bu aralar Apple akıllı saati ile isminden oldukça söz ettiriyor. Diğer yandan şirket sessiz sedasız biçimde patentleri almaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde ABD Patent ve Marka Ofisi Apple'ın ilgi çekici bir patentini yayınladı. Patent Mac'ler için büyük boy Magic Trackpad gibi gözüküyor, fakat fiziksel tuşlar yerini ise sanal tuşlar bulunuyor. Ayrıca haptic teknolojisi yani dokunsal geri bildirim özelliği de klavyede var. Patent içeriğinde dokunmatik giriş yüzeyi ve çoklu çalıştırıcı içeren klavye düzeneğinden bahsediliyor. Klavyedeki haptic geri dönüşüm ise geleneksel klavye tuşlarına basılıyormuş hissi verecek. Apple'ın gerçekten böyle bir klavyeyi çıkarıp çıkarmayacağı ise belli değil. Patentler birçok cihaz ve konuda en sağlam kaynaklardan biri. Fakat bazı şeylerin korunması için de patentler alınabiliyor ki, Apple bunu geçmişte birçok kez yapmıştı. Sizin bu konudaki düşünceleriniz nedir?
Cupertino'lu şirket tam olarak neyin peşinde ve ne gibi özellikler sunmak istiyor?

Bu aralar Apple akıllı saati ile isminden oldukça söz ettiriyor. Diğer yandan şirket sessiz sedasız biçimde patentleri almaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde ABD Patent ve Marka Ofisi Apple'ın ilgi çekici bir patentini yayınladı.

Patent Mac'ler için büyük boy Magic Trackpad gibi gözüküyor, fakat fiziksel tuşlar yerini ise sanal tuşlar bulunuyor. Ayrıca haptic teknolojisi yani dokunsal geri bildirim özelliği de klavyede var. Patent içeriğinde dokunmatik giriş yüzeyi ve çoklu çalıştırıcı içeren klavye düzeneğinden bahsediliyor. Klavyedeki haptic geri dönüşüm ise geleneksel klavye tuşlarına basılıyormuş hissi verecek.

Apple'ın gerçekten böyle bir klavyeyi çıkarıp çıkarmayacağı ise belli değil. Patentler birçok cihaz ve konuda en sağlam kaynaklardan biri. Fakat bazı şeylerin korunması için de patentler alınabiliyor ki, Apple bunu geçmişte birçok kez yapmıştı. Sizin bu konudaki düşünceleriniz nedir?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.