Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Apple'ın yeni bombası

BİLİM 15.04.2015 - 21:30, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3567+ kez okundu.
 

Apple'ın yeni bombası

Satın alımda yüksek bir meblağ söz konusu.

Akıllı saati ve yeni MacBook ile gündemde olan Apple bir yandan gizli saklı hamlelere devam ediyor. The Wall Street Journal'ın bomba raporuna göre Apple, kamera teknolojisi geliştiren İsrailli LinX Computational Imaging şirketini satın altı. Satışın ise 20 milyon dolara gerçekleştiği söyleniyor. Apple standart açıklaması ile bu gelişmeyi diğer taraftan da onaylamış gözüküyor. Şirket sözcüsü yaptığı açıklamada, "Apple zaman zaman küçük teknoloji şirketlerini satın alır. Genellikle biz amaçlarımızı ve planlarımızı tartışmayız." dedi. LinX ise herhangi bir şekilde yorum yapmaktan kaçındı. LinX akıllı telefonlar ve tabletler için küçük kameralar geliştiriyor ve pazarlıyor. LinX'in kameralarındaki bir dizi sensör aynı zamanda birden fazla görüntüyü yakalayabiliyor ki, özel algoritmalara sahipler. Şirketin söylediklerine bakarsak bu kameralar alan derinliğini ölçebiliyor ve üç boyutlu haritalar oluşturabiliyor. Geçen sene LinX küçük kamera modüllerinin düşük ışık ve standart kapalı koşullarda daha hızlı ve daha kaliteli fotoğraflar elde etmeye yaradığını belirtmişti. Ayrıca bu teknolojinin hantal bir cihaza gerek kalmadan SLR fotoğraf makinelerinin görüntü kalitesini sunabildiğini vurgulamıştı. LinX'in haber bültenlerine göre kendi teknolojisi otomatik arka plan kaldırma, 3 boyutlu nesne modelleme ve yüz tanıma gibi özelliklerin yolunu açıyor. Gözlemci raporlarına göreyse LinX'in kamera teknolojisini yeni nesil iPhone'da görebiliriz.
Satın alımda yüksek bir meblağ söz konusu.

Akıllı saati ve yeni MacBook ile gündemde olan Apple bir yandan gizli saklı hamlelere devam ediyor. The Wall Street Journal'ın bomba raporuna göre Apple, kamera teknolojisi geliştiren İsrailli LinX Computational Imaging şirketini satın altı. Satışın ise 20 milyon dolara gerçekleştiği söyleniyor.

Apple standart açıklaması ile bu gelişmeyi diğer taraftan da onaylamış gözüküyor. Şirket sözcüsü yaptığı açıklamada, "Apple zaman zaman küçük teknoloji şirketlerini satın alır. Genellikle biz amaçlarımızı ve planlarımızı tartışmayız." dedi. LinX ise herhangi bir şekilde yorum yapmaktan kaçındı.

LinX akıllı telefonlar ve tabletler için küçük kameralar geliştiriyor ve pazarlıyor. LinX'in kameralarındaki bir dizi sensör aynı zamanda birden fazla görüntüyü yakalayabiliyor ki, özel algoritmalara sahipler. Şirketin söylediklerine bakarsak bu kameralar alan derinliğini ölçebiliyor ve üç boyutlu haritalar oluşturabiliyor.

Geçen sene LinX küçük kamera modüllerinin düşük ışık ve standart kapalı koşullarda daha hızlı ve daha kaliteli fotoğraflar elde etmeye yaradığını belirtmişti. Ayrıca bu teknolojinin hantal bir cihaza gerek kalmadan SLR fotoğraf makinelerinin görüntü kalitesini sunabildiğini vurgulamıştı.

LinX'in haber bültenlerine göre kendi teknolojisi otomatik arka plan kaldırma, 3 boyutlu nesne modelleme ve yüz tanıma gibi özelliklerin yolunu açıyor. Gözlemci raporlarına göreyse LinX'in kamera teknolojisini yeni nesil iPhone'da görebiliriz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.