Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Aphrodisias sınırları aştı

KÜLTÜR 27.07.2018 - 16:53, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3690+ kez okundu.
 

Aphrodisias sınırları aştı

Aydın Valiliği ile Adnan Menderes Üniversitesi’nin birlikte yürütmekte olduğu proje kapsamında çekilen fotoğraflar, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki Abşeron Sanat Galerisi’nde sergilendi.

AYDIN - Polonya’nın Krakow şehrinde Temmuz 2017’ de gerçekleştirilen UNESCO 41. Dünya Miras Komitesi Toplantısı’nda, Aphrodisias Antik Kenti’nin UNESCO Dünya Miras Listesi’ne kaydedilmesine karar verilmişti. Vali Yavuz Selim Köşker başkanlığında 4 Ocak 2018 tarihinde Kuşadası'nda gerçekleştirilen turizm sektör toplantısında, Aydın’ın turizm sorunları konuşulurken, 2017 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren Aphrodisias ön plana çıkarılarak, 2018'in Aydın’da Aphrodisias Yılı olmasına karar verildi. Bu kararın ardından çalışmalarını sürdüren Aydın Valiliği ve Adnan Menderes Üniversitesi birçok çalışma yaptı. Bu çalışmalardan biri de İletişim Fakültesi Öğr. Gör. Dr. Onur Tatar tarafından Aphrodisias’ın farklı tekniklerle çekilen fotoğraflarının yurt dışında sergilenmesiydi. Işıkla boyama tekniği gibi birçok özel teknikle çekilen ve 15 fotoğraftan oluşan çalışmalar, Bakü'nün en eski yerleşkesi İçerişehir'de bulunan Abşeron Sanat Galerisi’nde sergilendi.
Aydın Valiliği ile Adnan Menderes Üniversitesi’nin birlikte yürütmekte olduğu proje kapsamında çekilen fotoğraflar, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki Abşeron Sanat Galerisi’nde sergilendi.

AYDIN - Polonya’nın Krakow şehrinde Temmuz 2017’ de gerçekleştirilen UNESCO 41. Dünya Miras Komitesi Toplantısı’nda, Aphrodisias Antik Kenti’nin UNESCO Dünya Miras Listesi’ne kaydedilmesine karar verilmişti.

Vali Yavuz Selim Köşker başkanlığında 4 Ocak 2018 tarihinde Kuşadası'nda gerçekleştirilen turizm sektör toplantısında, Aydın’ın turizm sorunları konuşulurken, 2017 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren Aphrodisias ön plana çıkarılarak, 2018'in Aydın’da Aphrodisias Yılı olmasına karar verildi. Bu kararın ardından çalışmalarını sürdüren Aydın Valiliği ve Adnan Menderes Üniversitesi birçok çalışma yaptı.

Bu çalışmalardan biri de İletişim Fakültesi Öğr. Gör. Dr. Onur Tatar tarafından Aphrodisias’ın farklı tekniklerle çekilen fotoğraflarının yurt dışında sergilenmesiydi. Işıkla boyama tekniği gibi birçok özel teknikle çekilen ve 15 fotoğraftan oluşan çalışmalar, Bakü'nün en eski yerleşkesi İçerişehir'de bulunan Abşeron Sanat Galerisi’nde sergilendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.