Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Antik eşya sergisi ilgi gördü

KÜLTÜR 20.12.2018 - 17:56, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3173+ kez okundu.
 

Antik eşya sergisi ilgi gördü

Aydın’ın Efeler İlçesi’nde, iki meraklının bir araya getirdiği antika eşyaların yer aldığı serginin yoğun ilgi gördüğü bildirildi.

AYDIN- Milli Aydın Bankası’nda açılışı gerçekleştirilen antik eşyaların yer aldığı sergi açılışına Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Aydın Arkeoloji Müzesi Müdürü Yılmaz Akkan ve çok sayıda ziyaretçi katıldı. Sergiyi düzenleyen antika meraklıları Gülizar Aydemir ve Ahsen Akcanlı, kendi ördükleri el işleri, doğadan topladıkları palmiye yaprağı ve çam fıstığı kabukların süslemesi ile elde edilen ürünlerin yanı sıra birçok antika eserin sergide yer aldığını söyledi. Sergiyle 2018 yılının geride bırakılıp daha eskiye gidilebilmesinin amaçlandığını ifade eden Gülizar Aydemir, 1940 yılından halılar, dikiş ve nakışlar, eski haritalar ve çeşitli süs eşyaların mevcut olduğunu kaydetti. Serginin gün içinde 10.00 ila 17.00 saatleri aralarında  yılbaşına kadar tüm halkın ziyaretine açık olduğu belirtildi.
Aydın’ın Efeler İlçesi’nde, iki meraklının bir araya getirdiği antika eşyaların yer aldığı serginin yoğun ilgi gördüğü bildirildi.

AYDIN- Milli Aydın Bankası’nda açılışı gerçekleştirilen antik eşyaların yer aldığı sergi açılışına Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Aydın Arkeoloji Müzesi Müdürü Yılmaz Akkan ve çok sayıda ziyaretçi katıldı.

Sergiyi düzenleyen antika meraklıları Gülizar Aydemir ve Ahsen Akcanlı, kendi ördükleri el işleri, doğadan topladıkları palmiye yaprağı ve çam fıstığı kabukların süslemesi ile elde edilen ürünlerin yanı sıra birçok antika eserin sergide yer aldığını söyledi.

Sergiyle 2018 yılının geride bırakılıp daha eskiye gidilebilmesinin amaçlandığını ifade eden Gülizar Aydemir, 1940 yılından halılar, dikiş ve nakışlar, eski haritalar ve çeşitli süs eşyaların mevcut olduğunu kaydetti.

Serginin gün içinde 10.00 ila 17.00 saatleri aralarında  yılbaşına kadar tüm halkın ziyaretine açık olduğu belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.