Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Anneye ilk hediye devletten

SAĞLIK 12.10.2015 - 15:26, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2560+ kez okundu.
 

Anneye ilk hediye devletten

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bundan sonra doğumu ibraz eden, belgeleyen her anneye ilk hediye devletten. Yürürlüğe girdi" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Dünya Aile Günü olduğunu hatırlatarak, bugün yürürlüğe giren projeleri anlattı.  Türkiye'de dinamik nüfus oluşumu sağlamak amacıyla ilk doğumunu yapan anneye 300 TL, ikinci doğum için 400 TL, üçüncü çocuk için de 600 TL verilmesine ilişkin, "doğum hediyesi devletten" projesinin bugün yürürlüğe girdiğini bildirdi. "Bundan sonra doğumu ibraz eden, belgeleyen her anneye ilk hediye devletten" diyen Davutoğlu, çeyiz hesabı açan ailelerin biriktirdiği paranın ve konut almak için birikimlerinin yüzde 20'sinin devlet tarafından verilmesine ilişkin projenin de bugün yürürlükte olduğunu kaydetti. Doğum hediyeleri geliyor Türkiye'nin ekonomik ve sosyal gelişmesini desteklemek üzere dinamik nüfus yapısının korunması, aile kurumunun güçlendirilmesi ve böylece sosyal refah ve sosyal sermayenin artırılması amacıyla, "Ailenin ve Dinamik Nüfus Yapısının Korunması Öncelikli Dönüşüm Programı"nın hazırlandığı bildirilen beyannameye şöyle devam edildi: "Program kapsamında, çalışanların doğuma bağlı izin ve haklarını güçlendirmek üzere Devlet Memurları Kanunu ve İş Kanununda gerekli değişiklikleri yapacağız. Bütün annelerimize 'Doğum Hediyesi' programı kapsamında, ilk çocuk için 300 lira, ikinci çocuk için 400 lira, üç ve üzerinde çocuklar için 600 lira ödemenin yapılmasına imkan verecek hukuki ve kurumsal düzenlemeleri yerine getireceğiz. Memurlarımızın sahip olduğu doğuma bağlı izin ve hakların İş Kanununa tabi çalışanlarla uyumlulaştırılmasını sağlayacak düzenlemeler yapacağız. Kaliteli, hesaplı ve kolay erişilebilir kreş imkanlarının yaygınlaştırılmasına yönelik olarak kreşleri teşvik edecek düzenlemeleri hayata geçireceğiz. Gençlerde evliliğin teşvik edilmesi amacıyla destek modelleri (çeyiz hesabı) geliştireceğiz. Mevcut çocukve anne dostu sağlık uygulamalarını geliştireceğiz. Yerel yönetimlerde çocuk dostu şehirler modeli oluşturacak ve yaygınlaştıracağız. Çocuk dostu sosyal ve kültürel bir ortamın oluşturulmasına yönelik destek programları hazırlayacağız. Aile ve iş hayatının uyumunun güçlendirilmesi için farkındalığın artırılmasını sağlayacağız. Okul saatlerinin çalışma saatleriyle uyumunu sağlayacağız. Nüfus kayıt sistemini iyileştireceğiz. Yaşlılarımızın ekonomik ve sosyal hayata daha aktif olarak katılmaları için Yaşlanma Ulusal Uygulama Programımızın daha etkin bir şekilde hayata geçirilmesini sağlayacağız. Göç alanında güvenilir bir veri sistemi oluşturacağız. Göç ve uluslararası koruma alanında hukuki ve kurumsal düzenleme eksikliklerini tamamlayacağız. Uluslararası korumadan faydalananlar için sağlık, barınma ve eğitim sorunlarının giderilmesi için uyum politikaları ve uygulamalarını planlayarak, gönüllü geri dönüşler için özel programlar hazırlayacağız."  
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bundan sonra doğumu ibraz eden, belgeleyen her anneye ilk hediye devletten. Yürürlüğe girdi" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Dünya Aile Günü olduğunu hatırlatarak, bugün yürürlüğe giren projeleri anlattı. 
Türkiye'de dinamik nüfus oluşumu sağlamak amacıyla ilk doğumunu yapan anneye 300 TL, ikinci doğum için 400 TL, üçüncü çocuk için de 600 TL verilmesine ilişkin, "doğum hediyesi devletten" projesinin bugün yürürlüğe girdiğini bildirdi.

"Bundan sonra doğumu ibraz eden, belgeleyen her anneye ilk hediye devletten" diyen Davutoğlu, çeyiz hesabı açan ailelerin biriktirdiği paranın ve konut almak için birikimlerinin yüzde 20'sinin devlet tarafından verilmesine ilişkin projenin de bugün yürürlükte olduğunu kaydetti.

Doğum hediyeleri geliyor
Türkiye'nin ekonomik ve sosyal gelişmesini desteklemek üzere dinamik nüfus yapısının korunması, aile kurumunun güçlendirilmesi ve böylece sosyal refah ve sosyal sermayenin artırılması amacıyla, "Ailenin ve Dinamik Nüfus Yapısının Korunması Öncelikli Dönüşüm Programı"nın hazırlandığı bildirilen beyannameye şöyle devam edildi:

"Program kapsamında, çalışanların doğuma bağlı izin ve haklarını güçlendirmek üzere Devlet Memurları Kanunu ve İş Kanununda gerekli değişiklikleri yapacağız. Bütün annelerimize 'Doğum Hediyesi' programı kapsamında, ilk çocuk için 300 lira, ikinci çocuk için 400 lira, üç ve üzerinde çocuklar için 600 lira ödemenin yapılmasına imkan verecek hukuki ve kurumsal düzenlemeleri yerine getireceğiz.
Memurlarımızın sahip olduğu doğuma bağlı izin ve hakların İş Kanununa tabi çalışanlarla uyumlulaştırılmasını sağlayacak düzenlemeler yapacağız. Kaliteli, hesaplı ve kolay erişilebilir kreş imkanlarının yaygınlaştırılmasına yönelik olarak kreşleri teşvik edecek düzenlemeleri hayata geçireceğiz.

Gençlerde evliliğin teşvik edilmesi amacıyla destek modelleri (çeyiz hesabı) geliştireceğiz. Mevcut çocukve anne dostu sağlık uygulamalarını geliştireceğiz. Yerel yönetimlerde çocuk dostu şehirler modeli oluşturacak ve yaygınlaştıracağız. Çocuk dostu sosyal ve kültürel bir ortamın oluşturulmasına yönelik destek programları hazırlayacağız. Aile ve iş hayatının uyumunun güçlendirilmesi için farkındalığın artırılmasını sağlayacağız. Okul saatlerinin çalışma saatleriyle uyumunu sağlayacağız.

Nüfus kayıt sistemini iyileştireceğiz. Yaşlılarımızın ekonomik ve sosyal hayata daha aktif olarak katılmaları için Yaşlanma Ulusal Uygulama Programımızın daha etkin bir şekilde hayata geçirilmesini sağlayacağız.

Göç alanında güvenilir bir veri sistemi oluşturacağız. Göç ve uluslararası koruma alanında hukuki ve kurumsal düzenleme eksikliklerini tamamlayacağız. Uluslararası korumadan faydalananlar için sağlık, barınma ve eğitim sorunlarının giderilmesi için uyum politikaları ve uygulamalarını planlayarak, gönüllü geri dönüşler için özel programlar hazırlayacağız."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.