Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Annelere müjde

ÇOCUK 12.05.2015 - 17:59, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 62773+ kez okundu.
 

Annelere müjde

Çalışan annelere sağlanan doğum teşvikleri, kreş/anaokulu destekleriyle taçlanacak. Hükümet, annelere ilk çocuk için 300 liradan başlayan doğum yardımı uygulamasının ardından, 'ücretsiz anaokulları' için de kolları sıvadı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, ekonomik açıdan yetersiz ailelerin çocuklarından devlet anaokullarında katılım payı alınmamasına yönelik çalışma başlattı. Çalışmada yoksul durumda olan aileler ile tek ebeveynli maddi durumu yetersiz aileler merkeze alınacak. Takvim'in haberine göre, planlamada, ücretsiz anaokulları, belediyelere kreş açma zorunluluğu getirilmesi, kreş açanların desteklenmesi ve özel sektördeki işletmelere kreş desteği gibi düzenlemeler bulunuyor. KREŞ DESTEĞİ HAZIR Yapılan planlamaya göre, bir araya gelerek düşük ücretli kreş açacak girişimcilere faizsiz/düşük faizli kredi, vergi indirimleri ve sigorta prim destekleri sağlanacak. İşletmelere ise kreş yatırım ve harcamalarına yönelik destekler geliştirilecek.
Çalışan annelere sağlanan doğum teşvikleri, kreş/anaokulu destekleriyle taçlanacak. Hükümet, annelere ilk çocuk için 300 liradan başlayan doğum yardımı uygulamasının ardından, 'ücretsiz anaokulları' için de kolları sıvadı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, ekonomik açıdan yetersiz ailelerin çocuklarından devlet anaokullarında katılım payı alınmamasına yönelik çalışma başlattı. Çalışmada yoksul durumda olan aileler ile tek ebeveynli maddi durumu yetersiz aileler merkeze alınacak. Takvim'in haberine göre, planlamada, ücretsiz anaokulları, belediyelere kreş açma zorunluluğu getirilmesi, kreş açanların desteklenmesi ve özel sektördeki işletmelere kreş desteği gibi düzenlemeler bulunuyor.
KREŞ DESTEĞİ HAZIR
Yapılan planlamaya göre, bir araya gelerek düşük ücretli kreş açacak girişimcilere faizsiz/düşük faizli kredi, vergi indirimleri ve sigorta prim destekleri sağlanacak. İşletmelere ise kreş yatırım ve harcamalarına yönelik destekler geliştirilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.