Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Anne ve çocuk sağlığı anlatıldı

SAĞLIK 07.09.2019 - 12:08, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4148+ kez okundu.
 

Anne ve çocuk sağlığı anlatıldı

Aydın’ın Efeler İlçesi’nde, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası kapsamında “Anne ve Çocuk Sağlığı” temalı etkinlikler düzenlendi.

AYDIN – 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası kapsamında düzenlenen “Anne ve Çocuk Sağlığı” temalı etkinlikleri İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı personeliyle okul müdürler, öğretmen, veli ve öğrenciler katıldı. Seyda Kayhan Anaokulu ve Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu’nda gerçekleştirilen eğitimlerde aile hekimliği, talasemi, gebe bilgilendirme sınıfları, yenidoğan taramaları, anne sütü, bebek ve çocukluk çağı aşıları, el hijyeni, ağız diş sağlığı, sağlıklı beslenme ve hareketli hayat konularında öğrenci, veli ve okul çalışanlarına sunumlar eşliğinde eğitimler, stand çalışmaları ile broşürlü bilgilendirmeler yapıldı. Eş zamanlı olarak okulların spor alanlarında öğrenciler ile fiziksel aktivite etkinliği düzenlendi. Standlarda katılımcılara vücut analiz cihazıyla ölçümler yapılarak Obezite Danışma Birimlerine yönlendirildi. Öğrenci ve veliler tarafından yoğun ilgi gösterilen etkinliklerle ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Aydın İl Sağlık Müdürlüğü olarak, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası kapsamında gerçekleştirilen tüm faaliyet ve etkinliklerle geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlık okuryazarlığının artırılması ve sağlıklı yaşam kültürünün oluşturulmasını sağlamak başlıca hedefimizdir” denildi.
Aydın’ın Efeler İlçesi’nde, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası kapsamında “Anne ve Çocuk Sağlığı” temalı etkinlikler düzenlendi.

AYDIN – 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası kapsamında düzenlenen “Anne ve Çocuk Sağlığı” temalı etkinlikleri İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı personeliyle okul müdürler, öğretmen, veli ve öğrenciler katıldı.

Seyda Kayhan Anaokulu ve Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu’nda gerçekleştirilen eğitimlerde aile hekimliği, talasemi, gebe bilgilendirme sınıfları, yenidoğan taramaları, anne sütü, bebek ve çocukluk çağı aşıları, el hijyeni, ağız diş sağlığı, sağlıklı beslenme ve hareketli hayat konularında öğrenci, veli ve okul çalışanlarına sunumlar eşliğinde eğitimler, stand çalışmaları ile broşürlü bilgilendirmeler yapıldı.

Eş zamanlı olarak okulların spor alanlarında öğrenciler ile fiziksel aktivite etkinliği düzenlendi. Standlarda katılımcılara vücut analiz cihazıyla ölçümler yapılarak Obezite Danışma Birimlerine yönlendirildi.

Öğrenci ve veliler tarafından yoğun ilgi gösterilen etkinliklerle ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Aydın İl Sağlık Müdürlüğü olarak, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası kapsamında gerçekleştirilen tüm faaliyet ve etkinliklerle geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlık okuryazarlığının artırılması ve sağlıklı yaşam kültürünün oluşturulmasını sağlamak başlıca hedefimizdir” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.