Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Anıtkabir’e çocuk parkı Baroları da ayaklandırdı

GÜNCEL 24.09.2016 - 21:46, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3215+ kez okundu.
 

Anıtkabir’e çocuk parkı Baroları da ayaklandırdı

Aydın Barosu Başkanı Av. Gökhan Bozkurt. “Bugüne kadar hangi çocuk parkına mezar kazılmış, hangi oyun alanına cenaze defnedilmiştir? Hangi mezarlığa çocuk parkı yapılmıştır” dedi

AYDIN- Aydın Barosu Başkanı Av. Gökhan Bozkurt, Anıt Kabir’e çocuk parkı kurulduğuna ilişkin duyduklarını önce zaytung haberi olduğunu düşündüklerini, ancak gerçek olduğunu öğrenince şaşırdıklarını belirterek sert çıkıştı. Başkan Av. Bozkurt, “Hangi zihniyet, nasıl bir düşünce yapısı böyle bir rezalete imza atabilir anlamak mümkün değildir. Bu kepazelik, Atasına saygıda kusur etmeyen, kadir bilen, Cumhuriyetin değerlerine sahip Türk halkı tarafından büyük bir üzüntü ve tepkiyle karşılanmıştır” diye tepkisini dile getirdi. Dünyanın hiçbir yerinde bir anıt mezara böyle bir park kurulmayacağını, kurulmayacağını vurgulayan Başkan Av. Bozkurt, “Anıt mezarlar ya da mezarlıklar oyun alanı değildir. Hele ki, dünyanın diğer milletleri ve devlet adamları tarafından dahi sonsuz bir saygıyla anılan, mücadelesiyle başka milletlere örnek olmuş Atatürk'ün kabri önüne oyun parkı kurmanın bir tek mantıklı açıklaması olamaz. Yapılan, doğrudan doğruya Atatürk'e ve kurduğu Türkiye Cumhuriyeti halkına saygısızlıktan başka bir şey değildir” şeklinde sürdürdüğü açıklamasında şunları söyledi: “Bugüne kadar hangi çocuk parkına mezar kazılmış, hangi oyun alanına cenaze defnedilmiştir? Hangi mezarlığımızda çocuk parkı vardır? Mezarlara, kabirlere, mezarlıklara ne için gidildiğinden yetkililer bihaber midir? Anıtkabir, Atamızın kabrinin bulunduğu anıt mezardır. Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran kadroların önderi, Anadolu’yu bizlere yeniden yurt kılan orduların başkomutanı, devletimizin ilk Cumhurbaşkanı'nın kabri, aynı zamanda Cumhuriyetimizin ve değerlerinin bir sembolüdür. Burası Türk Milleti için kutsal kabul edilen bir mekandır. Kutsal mekanlarda çocuk parkı olmaz. Ne bu milletin evlatları, ne de herhangi bir yabancı Anıtkabir'e eğlenmeye, çocuklarını salıncakta sallamaya gitmez. Çocuklarımızı Anıtkabir'e eğlendirmek için değil, Ata'yı tanımaları, geçmişimizi öğrenmeleri için götürürüz. Anıtkabir'e ne için gidileceği, nasıl gidileceği ve orada ne yapılacağı bellidir. Her yıl milyonlarca Türk vatandaşını oraya yüreklerindeki sevgi götürür. Ataya saygı ile rahmet okunur ve kabir ziyareti adabına uygun olarak ziyaret gerçekleştirilir. Çocukların oyun oynamaları için götürülecek çok park vardır. O çocuk parkını Atamızın kabrinin önüne kurmayı akıl eden, fikri ileri süren, bu fikri kabul eden, sponsor olan, kuran ve buna göz yuman tüm yetkililere soruyoruz: Hayatınızda ne zaman çocuklarınızı oyun oynamaları için bir mezarlığa götürdünüz? O parkı derhal Atamızın kabrinin önünden kaldırın. Türk halkını rencide eden bu saygısızlığa hemen son verin ve böyle bir rezaletle, zaten sıkıntılı günler geçiren halkımız arasında bir daha gerginlik yaratmayın. Aydın Barosu olarak o park Atamızın kabrinden kaldırılana kadar olayın takipçisi olduğumuzu kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.”
Aydın Barosu Başkanı Av. Gökhan Bozkurt. “Bugüne kadar hangi çocuk parkına mezar kazılmış, hangi oyun alanına cenaze defnedilmiştir? Hangi mezarlığa çocuk parkı yapılmıştır” dedi

AYDIN- Aydın Barosu Başkanı Av. Gökhan Bozkurt, Anıt Kabir’e çocuk parkı kurulduğuna ilişkin duyduklarını önce zaytung haberi olduğunu düşündüklerini, ancak gerçek olduğunu öğrenince şaşırdıklarını belirterek sert çıkıştı. Başkan Av. Bozkurt, “Hangi zihniyet, nasıl bir düşünce yapısı böyle bir rezalete imza atabilir anlamak mümkün değildir. Bu kepazelik, Atasına saygıda kusur etmeyen, kadir bilen, Cumhuriyetin değerlerine sahip Türk halkı tarafından büyük bir üzüntü ve tepkiyle karşılanmıştır” diye tepkisini dile getirdi.

Dünyanın hiçbir yerinde bir anıt mezara böyle bir park kurulmayacağını, kurulmayacağını vurgulayan Başkan Av. Bozkurt, “Anıt mezarlar ya da mezarlıklar oyun alanı değildir. Hele ki, dünyanın diğer milletleri ve devlet adamları tarafından dahi sonsuz bir saygıyla anılan, mücadelesiyle başka milletlere örnek olmuş Atatürk'ün kabri önüne oyun parkı kurmanın bir tek mantıklı açıklaması olamaz. Yapılan, doğrudan doğruya Atatürk'e ve kurduğu Türkiye Cumhuriyeti halkına saygısızlıktan başka bir şey değildir” şeklinde sürdürdüğü açıklamasında şunları söyledi:

“Bugüne kadar hangi çocuk parkına mezar kazılmış, hangi oyun alanına cenaze defnedilmiştir? Hangi mezarlığımızda çocuk parkı vardır? Mezarlara, kabirlere, mezarlıklara ne için gidildiğinden yetkililer bihaber midir? Anıtkabir, Atamızın kabrinin bulunduğu anıt mezardır. Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran kadroların önderi, Anadolu’yu bizlere yeniden yurt kılan orduların başkomutanı, devletimizin ilk Cumhurbaşkanı'nın kabri, aynı zamanda Cumhuriyetimizin ve değerlerinin bir sembolüdür. Burası Türk Milleti için kutsal kabul edilen bir mekandır. Kutsal mekanlarda çocuk parkı olmaz. Ne bu milletin evlatları, ne de herhangi bir yabancı Anıtkabir'e eğlenmeye, çocuklarını salıncakta sallamaya gitmez. Çocuklarımızı Anıtkabir'e eğlendirmek için değil, Ata'yı tanımaları, geçmişimizi öğrenmeleri için götürürüz. Anıtkabir'e ne için gidileceği, nasıl gidileceği ve orada ne yapılacağı bellidir. Her yıl milyonlarca Türk vatandaşını oraya yüreklerindeki sevgi götürür. Ataya saygı ile rahmet okunur ve kabir ziyareti adabına uygun olarak ziyaret gerçekleştirilir. Çocukların oyun oynamaları için götürülecek çok park vardır. O çocuk parkını Atamızın kabrinin önüne kurmayı akıl eden, fikri ileri süren, bu fikri kabul eden, sponsor olan, kuran ve buna göz yuman tüm yetkililere soruyoruz: Hayatınızda ne zaman çocuklarınızı oyun oynamaları için bir mezarlığa götürdünüz? O parkı derhal Atamızın kabrinin önünden kaldırın. Türk halkını rencide eden bu saygısızlığa hemen son verin ve böyle bir rezaletle, zaten sıkıntılı günler geçiren halkımız arasında bir daha gerginlik yaratmayın. Aydın Barosu olarak o park Atamızın kabrinden kaldırılana kadar olayın takipçisi olduğumuzu kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.