Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Anadolu EXPO 2. Canlı Hayvan Fuarı sona erdi

EKONOMİ 10.11.2015 - 18:36, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 1822+ kez okundu.
 

Anadolu EXPO 2. Canlı Hayvan Fuarı sona erdi

Kuşadası Efes Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen dört günlük Anadolu EXPO 2. Canlı Hayvan Fuarı sona erdi.

Gıda, tarım ve hayvancılık sektörünün önde gelen firma ve temsilcilerini bir araya getiren  Fuarın üçüncü gününde Aydın İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği öncülüğünde En Verimli Besi Sığırı yarışması düzenlendi. Yarışmayı yüzlerce katılımcının yanı sıra Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy ve Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu da izledi. En Verimli Besi Sığırı Yarışması’nda Simental, Şarole, Montofon, Belçika Mavisi ve Büyük Simental olmak üzere 5 ayrı kategoride 20 damızlık hayvan yarıştı. Montofon kategorisinde Mehmet Kabasakal’a ait Güçlü, Belçika Mavisi kategorisinde Vedat Bayram’a ait Şeref, Şarole kategorisinde Ercan Ünaldı’ya ait Paşa, Simental kategorisinde Aydın Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Altan Bilgen’e ait Efe adlı damızlık sığır birinci oldu. Süt Zirvesi Fuar’ın ikinci ve üçüncü günlerinde düzenlenen 3. Ulusal Süt Zirvesi, sektör katılımcılarından yoğun ilgi gördü. “Süt sektörünün yeniden yapılandırılması”  konulu zirve öncesinde konuşan Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Fatih Salih Okumuş, yılbaşından itibaren sütte yeni bir dönemin başlayacağını belirtti. Okumuş ayrıca  "Süt Tedarik Yönetmeliği 2016 yılının ilk ayında yürürlüğe girecek. Bugüne kadar hukuku olmayan sütün artık bir hukukunun olması hedefleniyor. Üretici mağdur olmayacak, parasını zamanında alacak" dedi. Anadolu EXPO 2. Canlı Hayvan Fuarının 2 ve 3’üncü gününde yapılan 3. Ulusal Süt Zirvesinde alınan kararlar ve yapılan toplantılarla Türkiye’de süt anayasasının temellenin atıldı.
Kuşadası Efes Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen dört günlük Anadolu EXPO 2. Canlı Hayvan Fuarı sona erdi.

Gıda, tarım ve hayvancılık sektörünün önde gelen firma ve temsilcilerini bir araya getiren  Fuarın üçüncü gününde Aydın İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği öncülüğünde En Verimli Besi Sığırı yarışması düzenlendi. Yarışmayı yüzlerce katılımcının yanı sıra Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy ve Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu da izledi. En Verimli Besi Sığırı Yarışması’nda Simental, Şarole, Montofon, Belçika Mavisi ve Büyük Simental olmak üzere 5 ayrı kategoride 20 damızlık hayvan yarıştı. Montofon kategorisinde Mehmet Kabasakal’a ait Güçlü, Belçika Mavisi kategorisinde Vedat Bayram’a ait Şeref, Şarole kategorisinde Ercan Ünaldı’ya ait Paşa, Simental kategorisinde Aydın Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Altan Bilgen’e ait Efe adlı damızlık sığır birinci oldu.

Süt Zirvesi

Fuar’ın ikinci ve üçüncü günlerinde düzenlenen 3. Ulusal Süt Zirvesi, sektör katılımcılarından yoğun ilgi gördü. “Süt sektörünün yeniden yapılandırılması”  konulu zirve öncesinde konuşan Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Fatih Salih Okumuş, yılbaşından itibaren sütte yeni bir dönemin başlayacağını belirtti. Okumuş ayrıca  "Süt Tedarik Yönetmeliği 2016 yılının ilk ayında yürürlüğe girecek. Bugüne kadar hukuku olmayan sütün artık bir hukukunun olması hedefleniyor. Üretici mağdur olmayacak, parasını zamanında alacak" dedi. Anadolu EXPO 2. Canlı Hayvan Fuarının 2 ve 3’üncü gününde yapılan 3. Ulusal Süt Zirvesinde alınan kararlar ve yapılan toplantılarla Türkiye’de süt anayasasının temellenin atıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.