Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Altıntaşlılardan iftar sofrası

GÜNCEL 11.05.2019 - 15:44, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3939+ kez okundu.
 

Altıntaşlılardan iftar sofrası

Sokak sakinlerinden geleneksel Ramazan İftarı

AYDIN - Aydın’ın Nazilli İlçesi Altıntaş Mahallesi’nde bulunan esnaf ve vatandaşlar geleneksel iftar yemeklerinden ikincisini düzenledi. Yaklaşık bin 300 vatandaşın katıldığı iftar yemeğinde birlik ve beraberlik mesajı veren mahalle sakinleri, Osmanlı gelenekleri arasında yer alan Ahilik geleneğini de yaşattıkları için çok mutlu olduklarını belirtti. Nazilli Altıntaş Mahallesi’nde esnaflık yapan ve ikamet eden vatandaşların, 2 yıl önce başlattıkları iftar geleneği büyük ilgi gördü. 2 senedir iftar geleneğini sürdürdüklerini ifade eden mahalle esnafından Ayşe Konakçı, “2 yıldır bu etkinliği geleneksel olarak yapıyoruz. Mahalle esnafımız ve mahalle sakinlerimizin desteğiyle bu etkinliği yaptık. Çok mutluyuz. Yardımı ve desteği olan herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi. Esnaf Kubilay Başaran da konuşmasında, “Böyle bir Ramazan gününde bizim de halkımıza bir katkımız olsun istedik. Bin kişilik bir yemek hazırladık. Yoğun bir katılım olmasına ve yaklaşık bin 300 kişinin katılmasına rağmen yemekler tam geldi ve herkes mutlu ayrıldı” dedi. Mahalle esnafından Cemile Beken Cabadağ, “Nazilli Altıntaş Mahallesi esnafı olarak birlik ve beraberliğimizi bu günde de göstermek ve insanlara faydalı olabilmek amacıyla aramızda yardım toplayarak iftar yemeğimizi gerçekleştirdik. İnşallah bundan sonra da bu etkinliğimizi sürekli halde artırarak devam edeceğiz. Osmanlı geleneğimiz olan Ahilik Kültürü’nü de yaşatmak ve bizden sonrakilere de örnek olmak istiyoruz” dedi.
Sokak sakinlerinden geleneksel Ramazan İftarı

AYDIN - Aydın’ın Nazilli İlçesi Altıntaş Mahallesi’nde bulunan esnaf ve vatandaşlar geleneksel iftar yemeklerinden ikincisini düzenledi. Yaklaşık bin 300 vatandaşın katıldığı iftar yemeğinde birlik ve beraberlik mesajı veren mahalle sakinleri, Osmanlı gelenekleri arasında yer alan Ahilik geleneğini de yaşattıkları için çok mutlu olduklarını belirtti.

Nazilli Altıntaş Mahallesi’nde esnaflık yapan ve ikamet eden vatandaşların, 2 yıl önce başlattıkları iftar geleneği büyük ilgi gördü.

2 senedir iftar geleneğini sürdürdüklerini ifade eden mahalle esnafından Ayşe Konakçı, “2 yıldır bu etkinliği geleneksel olarak yapıyoruz. Mahalle esnafımız ve mahalle sakinlerimizin desteğiyle bu etkinliği yaptık. Çok mutluyuz. Yardımı ve desteği olan herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Esnaf Kubilay Başaran da konuşmasında, “Böyle bir Ramazan gününde bizim de halkımıza bir katkımız olsun istedik. Bin kişilik bir yemek hazırladık. Yoğun bir katılım olmasına ve yaklaşık bin 300 kişinin katılmasına rağmen yemekler tam geldi ve herkes mutlu ayrıldı” dedi.

Mahalle esnafından Cemile Beken Cabadağ, “Nazilli Altıntaş Mahallesi esnafı olarak birlik ve beraberliğimizi bu günde de göstermek ve insanlara faydalı olabilmek amacıyla aramızda yardım toplayarak iftar yemeğimizi gerçekleştirdik. İnşallah bundan sonra da bu etkinliğimizi sürekli halde artırarak devam edeceğiz. Osmanlı geleneğimiz olan Ahilik Kültürü’nü de yaşatmak ve bizden sonrakilere de örnek olmak istiyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.