Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Altınkaya, AK Parti'den aday adayı

SİYASET 05.11.2018 - 20:28, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3334+ kez okundu.
 

Altınkaya, AK Parti'den aday adayı

Bayındırlık ve İskan Eski Bakanı Cengiz Altınkaya, Ak Parti İl Başkanlığı’nda, Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimler için Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday adaylığını açıkladı.

AYDIN- AK Parti Kurucu İl Başkanı Ahmet Rıza Acar, ANAP İl Eski Başkanları’ndan Nizamettin Sarıbaş ve ANAP Çine İlçe Eski Başkanı Mustafa Ali Kömürcüoğlu’nun da katıldığı toplantıda konuşan Cengiz Altınkaya, başkanlığa seçilmesi halinde Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni, Türkiye’de isminden söz ettiren bir belediye haline getireceğini ifade ederek, ‘’Aydın Büyükşehir Belediyesi hizmetleriyle Türkiye’de her alanda örnek olacaktır’’ dedi. Kendisinin aday adayı değil Başkanlığa talip olduğuna özellikle vurgu yapan Altınkaya, Aydın’a yaptığı ziyaretlerde tabandan aday olması için kendisine yoğun baskı geldiğini, bu nedenle de şartların geliştiğini kaydederken, AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Naci’nin, Aydın’da sahada yaptığı incelemelerde, isminin öne çıktığını ve bu doğrultuda AK Parti Genel Merkezi’ne bir rapor verdiğini söyledi. Altınkaya, hazırlanan bu rapor doğrultusunda, öz geçmişinin de içinde yer aldığı dosyayı teslim edip, AK Parti dışından da oy toplayabilecek bir siyasi geçmişi bulunduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı: ‘’Ben bu potansiyelin daha fazla heder olmasını istemiyorum. Aydın ilinin geneli ile ilgili tabii ki düşündüklerimiz var. Mutlaka yayınlanacak olan bildirgemiz olacaktır. Bunları vakti geldiğinde kamuoyu ile paylaşırız. Ama zaten Türkiye’de siyaset yaparken, halkın gündeminde istekleri sıraladığınız zaman manifesto kendiliğinden ortaya çıkar. Ben bunu siyasi yaşantımda hep uyguladım ve başarılı da oldu. Artık sürecin gelişmesini bekliyorum.’’ Altınkaya, ‘’Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?’’ şeklinde sorduğumuz soruyu şöyle cevapladı: ‘’Özlem Hanım’ın başlangıçta bir gayret içinde olduğunu gördük. İki dönemdir bu görevi yapıyor. Lastik ayakkabı, kot pantolonla gördüğüm günler oldu. Aydın’a büyük hizmetleri geçen herkese teşekkür edildiği gibi tabii ona da teşekkür ederiz. Ama ben şunu söylemek isterim: Aydın Büyükşehir Belediye Başkan’ları taklitçi bir belediye başkanlığı olmamalıdır. Aydın örnek olmalıdır, lider olmalıdır, son teknoloji dijital belediye olmalıdır. Yani Türkiye’de parmakla gösterilen tek belediye olmalıdır. Aydın bambaşka bir şehir olmalı, burada daha farklı şeyler konuşulmalı, şehirler kullanılabilmeli, vatandaşın trafik stresi kalkmalı, yani şehir kullanılabilir olmalı. Biz şehri kullanamıyoruz. Sıra bekliyoruz, kuyruk bekliyoruz, park yeri bulamıyoruz. Bu bütün ilçelerimiz için böyle. Artık Aydın’ın sorunları radikal kararlarla toptan ve kökten çözülmesi lazım. Şehirlerimiz güzel ama ne yazık ki kullanamıyoruz.’’ Ak Parti İl Başkanı Ömer Özmen ise, 2019 Yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanacaklarını söyledi.
Bayındırlık ve İskan Eski Bakanı Cengiz Altınkaya, Ak Parti İl Başkanlığı’nda, Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimler için Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday adaylığını açıkladı.

AYDIN- AK Parti Kurucu İl Başkanı Ahmet Rıza Acar, ANAP İl Eski Başkanları’ndan Nizamettin Sarıbaş ve ANAP Çine İlçe Eski Başkanı Mustafa Ali Kömürcüoğlu’nun da katıldığı toplantıda konuşan Cengiz Altınkaya, başkanlığa seçilmesi halinde Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni, Türkiye’de isminden söz ettiren bir belediye haline getireceğini ifade ederek, ‘’Aydın Büyükşehir Belediyesi hizmetleriyle Türkiye’de her alanda örnek olacaktır’’ dedi.

Kendisinin aday adayı değil Başkanlığa talip olduğuna özellikle vurgu yapan Altınkaya, Aydın’a yaptığı ziyaretlerde tabandan aday olması için kendisine yoğun baskı geldiğini, bu nedenle de şartların geliştiğini kaydederken, AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Naci’nin, Aydın’da sahada yaptığı incelemelerde, isminin öne çıktığını ve bu doğrultuda AK Parti Genel Merkezi’ne bir rapor verdiğini söyledi.

Altınkaya, hazırlanan bu rapor doğrultusunda, öz geçmişinin de içinde yer aldığı dosyayı teslim edip, AK Parti dışından da oy toplayabilecek bir siyasi geçmişi bulunduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

‘’Ben bu potansiyelin daha fazla heder olmasını istemiyorum. Aydın ilinin geneli ile ilgili tabii ki düşündüklerimiz var. Mutlaka yayınlanacak olan bildirgemiz olacaktır. Bunları vakti geldiğinde kamuoyu ile paylaşırız. Ama zaten Türkiye’de siyaset yaparken, halkın gündeminde istekleri sıraladığınız zaman manifesto kendiliğinden ortaya çıkar. Ben bunu siyasi yaşantımda hep uyguladım ve başarılı da oldu. Artık sürecin gelişmesini bekliyorum.’’

Altınkaya, ‘’Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?’’ şeklinde sorduğumuz soruyu şöyle cevapladı:

‘’Özlem Hanım’ın başlangıçta bir gayret içinde olduğunu gördük. İki dönemdir bu görevi yapıyor. Lastik ayakkabı, kot pantolonla gördüğüm günler oldu. Aydın’a büyük hizmetleri geçen herkese teşekkür edildiği gibi tabii ona da teşekkür ederiz. Ama ben şunu söylemek isterim:

Aydın Büyükşehir Belediye Başkan’ları taklitçi bir belediye başkanlığı olmamalıdır. Aydın örnek olmalıdır, lider olmalıdır, son teknoloji dijital belediye olmalıdır. Yani Türkiye’de parmakla gösterilen tek belediye olmalıdır. Aydın bambaşka bir şehir olmalı, burada daha farklı şeyler konuşulmalı, şehirler kullanılabilmeli, vatandaşın trafik stresi kalkmalı, yani şehir kullanılabilir olmalı. Biz şehri kullanamıyoruz. Sıra bekliyoruz, kuyruk bekliyoruz, park yeri bulamıyoruz. Bu bütün ilçelerimiz için böyle. Artık Aydın’ın sorunları radikal kararlarla toptan ve kökten çözülmesi lazım. Şehirlerimiz güzel ama ne yazık ki kullanamıyoruz.’’

Ak Parti İl Başkanı Ömer Özmen ise, 2019 Yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanacaklarını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.